logo_eet

چگونگی کاهش مشکلات خانواده های تک والدی (مادران و یا پدران تنها با بچه ها)

وقتی به دلایلی ناچار می شوید به تنهایی فرزندانتان را بزرگ کنید، می بایست بار تمام مسئولیت های مختلف مربوط به فرزندانتان را که می توانست بین والدین تقسیم بشود را به تنهایی به دوش بکشید. این مساله معمولا منجر به فشار، استرس و خستگی در شما می شود؛ و چنانچه بیش از حد خسته و پریشان باشید نمی توانید تربیت کننده و حمایت گر خوبی برای فرزندانتان باشید، در نتیجه مشکلات رفتاری بچه ها زیاد می شود و شما خسته تر خواهید شد.

سوال این است چگونه می توان با این مشکلات به درستی دست و پنجه نرم کرد؟

تکنیک های زیر به کاهش استرس شما کمک می کند:

  • عشق خود را در عمل به کودکتان نشان دهید. به طور روزانه وقتی را به او اختصاص دهید، او را تشویق و تحسین کرده و بدون شرط به او محبت کنید.
  • یک برنامه ریزی روزانه و مرتب داشته باشید. نظم در کارهای مرتب روزانه مثل زمان غذا خوری، زمان خواب… می تواند به کودکتان کمک کند تا متوجه شود خانه همچنان نظم داشته و قانونمند است و همچنین کمک می کند انتظاراتی که از وی دارید برایش روشن شود.
  • اگر ناچار هستید بخاطر شرایط کاری و شغلی مدتی فرزند تان را نزد کسی بگذارید بهتر است یک مراقب گر مطمئن و با کیفیت دوره دیده این کار را انجام دهد و روی بچه های بزرگتر، دوستان یا شریک عشقی خود تکیه نکنید.
  • قوانین مربوط به خانه را نیز برای فرزندانتان مشخص کرده و آنها را گاه به گاه یادآوری کنید. خانواده قانونمند موفق ترین شیوه های تربیتی را اجرا می کند و کودک نباید تصور کند با نبود پدر یا مادر خانه از قانونمندی خارج شده و او هر کاری دوست داشت می تواند بکند.
  • به کودکانتان مسئولیت در حد سن و توان شان بدهید.
  • احساس گناه از اینکه فرزندانتان یکی از والدین خود را ندارد نداشته باشید. خودتان را سرزنش نکنید و یا او را به دلیل اینکه یکی از والدین را ندارد لوس نکنید و به خواسته های نادرست اش پاسخ ندهید.
  • از خودتان مراقبت کنید. سعی کنید تمرینات ورزشی روزانه ای داشته باشید و رژیم غذایی سالمی مصرف کنید. شما می توانید حتی دوره های دوستانه تنهایی خود را نیز همچنان دنبال کنید.
  • مثبت باشید. این خوبه که در زمان های که با چالش ها و مشکلات دست و پنجه نرم می کنید آنها را با بچه ها در میان بگذارید اما این را هم یادآوری کنید که اوضاع بهتر خواهد شد. مهم است که در رویارویی با مشکلات، روحیه و نشاط خود را حفظ نموده و آن را نشان دهید تا بچه ها بیشتر از این زیر فشار و استرس قرار نگیرند.
  • در گروه های ویژه تک والد ها که همدیگر را حمایت می کنند شرکت کنید و از مراکز حمایتی اجتماعی در این مورد آگاه باشید.

* دکتر مهناز  خسروی دارای دکترای تخصصی در روانشناسی تربیتی، استادیار دانشگاه، با ۱۵ سال سابقه تدریس، تحقیق، تالیف و مشاوره در زمینه‌‌‌‌‏های تربیتی و آموزشی

اخبار مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *