«رحمتاله حافظی»، رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران از مقدمات تاسیس گرمخانه برای کارتنخوابهای زن در تهران خبر داد.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۳ هزار کارتنخوابهای زن در تهران سرگردانند، از مجلس خواستار همکاری برای رفع مشکلات قانونی برای سروسامان دادن به این زنان شد.
رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تعداد کارتنخوابهای تهران را ۱۵ هزار نفر اعلام کرد و ضمن بیان اینکه ۲۰ تا ۲۵ درصد کارتن خوابهای تهران را زنان تشکیل میدهند، گفت که در حال حاضر، تمام گرمخانههای شهر تهران برای مردان راهاندازی شده است، در حالی که زنان کارتنخواب بهخصوص در فصل سرما به مراتب از آسیبپذیری بیشتری نسبت به مردان برخوردارند.
چندی پیش نیز سایتی متعلق به یکی از نمایندگان مجلس از کاهش سن زنان کارتن خواب به ۱۷ و ۱۸ ساگی خبر داد. این سایت اعتیاد را از عوامل اصلی شیوع کارتن خوابی در میان زنان ذکر کرد.
شهردار تهران نیز روز ۲۷ مهرماه از تلاش شهرداری برای سرسامان دادن به کارتنخوابها خبر داد و گفت: « شهرداری به مردم قول داده که پناهگاهی برای جمعآوری این افراد تهیه خواهد کرد و بر سر قول خود نیز تا امروز بوده است تا دیگر شاهد افزایش تعداد این افراد نباشیم.»
کارشناسان حوزهی اجتماعی یکی از عوامل اصلی افزایش کارتن خوابی را فقر و مشکلات اقتصادی میدانند. در این میان معتادان و بیماران روانی طرد شده از خانواده نیز هستند. ولی اعتیاد یکی از فراگیرترین آسیب متکدیان و کارتنخوابها است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران نیز مردادماه امسال بیان کرد که تهران بار مسئولیت آسیبدیدگان اجتماعی سایر استانهای ایران را به دوش میکشد.
تحقیقات نشان میدهد که ۳ عامل مهم در کارتنخوابی افراد نقش دارد؛ اعتیاد، ناتوانیهای جسمی و روانی، مهاجرت و عدم تطابق با محیط جدید.
بر اساس گزارشهای سازمان رفاه، خدمات اجتماعی و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران، بیخانمانی بعد از اعتیاد، تکدیگری و کودکان خیابانی در ردهی چهارم آسیبهای مهم شهری قرار دارد.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.