Search
Asset 2

کشورهای مختلف برای احیای دریاچه ارومیه مشارکت می‌‌‏کنند

دریاچه ارومیه (اپک‏ تایمز)
دریاچه ارومیه (اپک‏ تایمز)

 

معصومه ابتکار از همراهی کشورهای مختلف برای مشارکت در احیای دریاچه ارومیه خبر داد.

کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه که از سال گذشته اقدامات خود را برای احیای دریاچه شروع کرده، تاکنون موفق به کسب نتایج رضایت بخشی نشده است.

ابتکار در این باره گفت که دریاچه ارومیه میراث جهانی محسوب می‌‌‏شود و هم اکنون یک اهتمام جهانی برای احیای آن ایجاد شده است.

محسن سلیمانی درباره اجرای طرح همکاری در احیای دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی گفت: «این طرح که از طریق مشارکت جوامع محلی در قالب همکاری دولت ژاپن و ایران از سال گذشته آغاز شده است، در فاز نخست در ۴۱ روستا واقع در حوضه آبریز دریاچه ارومیه در استان‎های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی با معرفی شیوه‎های کشاورزی پایدار به این روستاها با موفقیت به اجرا درآمد.»

به گفته وی اجرای این طرح موجب کاهش مصرف آب در سطح مزرعه، کاهش استفاده از نهاده‌‌‏های کشاورزی، حفظ و یا افزایش درآمد کشاورزان در واحد سطح و حمایت از تنوع زیستی دریاچه ارومیه شده است.

برداشت بیش از حد منابع آبی باعث خشک شدن دریاچه ارومیه شده است. تاکنون طبق گفته مدیر طرح ملی حفاظت از تالاب‎های ایران از مصرف آب در بخش کشاورزی در حوضه این دریاچه به میزان ۳۵ درصد کاسته شده است.

تأثیر وضعیت بحرانی دریاچه ارومیه بر شهرهای اطراف نگران کننده است

در حال حاضر میزان نمک سطح خشک شده دریاچه ۸ میلیارد تن است و دشت‌‌‏های اطراف دریاچه به دلیل وزش باد به شدت تحت تأثیر گرد و غبار نمکی قرار گرفته است.

«مهدی احمدی»، عضو ستاد احیای دریاچه ارومیه در این باره گفت: «نگرانی ‌ای که در مورد ارومیه وجود دارد، به دلیل وجود رسوبات نمکی و فلزات سنگینی است که نشست کرده و به مرور زمان ممکن است در هوا بلند شود و در بلندمدت بر سلامت مردم تاثیر بگذارد و حتی بروز بیماری سرطان در منطقه را نیز تشدید کند.»

مدیر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه از آزمایش انجام شده توسط کارگروه نجات دریاچه ارومیه در دانشگاه شریف خبر داد و گفت که از میان ۸۸ دانش‌آموز با سنین بین ۸ تا ۱۳ سال از سه روستای شرق دریاچه ارومیه مشخص شده است که ۸ نفر از این دانش‌آموزان دچار تنگی قفسه سینه هستند و بعضی دیگر از دانش‌آموزان هم از تنگی نفس، شب‌ها از خواب می‌پرند. برخی هم گفتند که خس‌خس سینه دارند و نفس کشیدن برایشان سخت است.

وی که نتایج آزمایش را نگران کننده خواند، گفت: «تمام این علائم و بیماری‌ها به دلیل استنشاق نمک طی چندین سال است، زیرا اکنون پنج الی شش سال است که نمک در منطقه غوغا می‌کند به طوری که فقط در شهرستان شبستر نشستن نمک روی برگ درختان موجب سوخته شدن آن‌‌‏ها و در نتیجه خشک شدن تمام باغ‌های مردم شده است. همچنین سقط جنین در دام‌های منطقه به شدت افزایش یافته که دلیل آن افزایش فشار خون به دلیل استنشاق و مصرف نمک است. »

دریاچهٔ ارومیه، بزرگ‌ترین دریاچهٔ داخلی ایران و دومین دریاچهٔ آب‌شور دنیا است که دارای ۱۰۲ جزیره است که همهٔ آن‌ها از سوی سازمان یونسکو به عنوان اندوختهٔ طبیعی جهان به ثبت رسیده‌اند.

اپک‌‌‌‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی