براساس شواهد و اطلاعات موجود از انجمن سرطان کودکان و مؤسسه محک، هر سال حدود ۳ هزار کودک زیر ۱۵ سال در ایران به سرطان مبتلا میشوند.
حسن ابوالقاسمی، رئیس انجمن سرطان کودکان ایران، در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا اظهار داشت که سرطان خون شایعترین نوع سرطان در کودکان است و پس از آن، سرطان مغز و سلسله اعصاب مرکزی و سرطان غدد لنفاوی قرار دارند. او توضیح داد: «برخلاف سرطانهای بزرگسالان که عوامل محیطی مانند آلودگی نقش زیادی در بروز آنها دارند، در کودکان عوامل ژنتیکی و تغییرات در ژنها دلیل اصلی ابتلا به سرطان هستند. بنابراین، تمرکز اصلی ما باید بر تشخیص زودهنگام این بیماری باشد.»
حسن ابوالقاسمی، در مورد وضعیت درمان کودکان مبتلا به سرطان، گفت: «خوشبختانه ۸۰ درصد از کودکان سرطانی در ایران بهطور کامل بهبود مییابند و این آمار قابلتوجه عمدتاً به دلیل استفاده از داروهای شیمیدرمانی موجود است. بااینحال، ۲۰ درصد از این کودکان به این داروها پاسخ نمیدهند و نیازمند داروهای جدید و پیشرفته هستند که متأسفانه دسترسی به آنها در کشور محدود است.»
رئیس انجمن سرطان کودکان ایران، همچنین در خصوص تأثیر آلودگیهای زیستمحیطی بر سرطان کودکان گفت: «آلودگی هوا، آب و خاک نقش مهمی در بروز سرطان دارند، اما این تأثیر بیشتر در بزرگسالی نمایان میشود. بااینحال، نمیتوان گفت این عوامل از کودکی هیچ نقشی ندارند. این آلودگیها از دوران کودکی میتوانند زمینهساز بروز سرطان در بزرگسالی شوند.»
براساس صحبتهای رئیس انجمن سرطان کودکان ایران، حدود ۳ هزار کودکی که هر ساله به سرطان مبتلا میشوند، زیر ۱۵ سال سن دارند و بیشترین موارد ابتلا بین سنین ۲ تا ۴ سالگی رخ میدهد. همچنین بروز سرطان در چندین کودک از یک خانواده بسیار نادر است، اما ممکن است در موارد خاص دیده شود.
در پایان، او بر اهمیت تشخیص زودهنگام و دسترسی به داروهای جدید برای بهبود وضعیت درمان کودکان مبتلا به سرطان تأکید کرد.