Search
Asset 2

آیا از گوش خود محافظت می‌‌‏کنید؟ نکات پیشنهادی یک شنوایی‌شناس برای محافظت از شنوایی در «تمام عمر»

چگونه با روش‌های ساده، از افت شنوایی ناشی از سروصدا در محیط کار و اوقات فراغت جلوگیری کنیم؟
(Freepik)

براساس اطلاعات انتشاریافته مرکز شنوایی استرالیا در ماه اکتبر، تنها ۱ نفر از هر ۴ فرد در محیط‌های کاری پرسروصدا یا در فعالیت‌های اوقات فراغت از محافظ شنوایی استفاده می‌کند.

این گزارش نشان داد که یک‌چهارم از افراد مورد بررسی فردی را می‌شناختند که به واسطه سروصدای محل کار دچار مشکلات شنوایی شده بود و این‌که زنان نسبت به مردان، حساسیت کمتری به محافظت از گوش‌های خود داشتند.

کرن هرشهاوزن، شنوایی‌شناس اصلی مرکز شنوایی استرالیا، به اپک تایمز گفت: «کارگرانی که در محیط‌های کاری پرسروصدا کار می‌کنند، پس از بازنشستگی باید با افت شنوایی زندگی کنند.»

«اما اگر از خطرات سروصدا و نحوه عملکرد شنوایی مطلع باشید، می‌توانید در تمام عمر از شنوایی‌تان محافظت کنید… صنایعی که در آستانه نقض استانداردهای استرالیا درخصوص شدت سروصدا هستند، بخش‌های کشاورزی، معدن، تولید، ساخت‌و‌ساز و نیروی دفاعی را شامل می‌شوند.»

از این گذشته، افرادی که در روستاها و بخش‌های استرالیا زندگی می‌کنند، در مقایسه با همتایان شهری خود، در محل کار در معرض سروصدای بیشتری قرار دارند که یکی از بزرگ‌ترین عوامل افت شنوایی محسوب می‌شود.

او گفت که کشاورزان جوان به‌طور مشخص حدود ۷ برابر بیشتر از افراد هم‌سن و سال خود در معرض افت شنوایی قرار دارند.

هرشهاوزن گفت: «با این‌حال، صنایع دیگری مانند مهمان‌خانه‌ها، سرگرمی و خرده‌فروشی نیز ممکن است شما را در معرض سروصدای زیاد قرار دهند.»

این نظرسنجی همچنین نشان داد که از هر ۴ فرد نسل هزاره ۱ نفر از پوشیدن گوش‌بند یا گوش‌گیر در اماکن پرسروصدا مانند سالن‌های کنسرت خجالت می‌کشد.

خستگی و استرس با سروصدای مربوط به محل کار ارتباط مستقیم دارند

گزارش آزمایشگاه‌های ملی آکوستیک، که بخش تحقیقاتی مرکز شنوایی استرالیا محسوب می‌شود نیز نشان داد که سروصدای زیاد در محل کار با استرس، سردرد، وزوز گوش، خستگی و افزایش گریز از کار ارتباط مستقیم دارد و باعث افزایش ضربان قلب، فشار خون و خطر بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود.

بعید است که شنیدن صدای زیر ۷۵ دسی‌بل در ۸ ساعت یا شنیدن سروصداهای شدید اما لحظه‌ایِ کمتر از ۱۳۰ دسی‌بل باعث افت شنوایی شود.

با این‌حال، خطر افت شنوایی با افزایش تدریجی سروصدا بیشتر می‌شود. جهت اطلاع باید بدانید که صداهای شدید بالای ۱۴۰ دسی‌بل معمولاً به دنبال ضربه یا انفجار- مانند صدای پتک یا شلیک گلوله- ایجاد می‌شوند.

در این گزارش آمده است: «هرگونه مواجهه با صداهای شدید می‌تواند به شنوایی شما آسیب برساند.»

گزارش آزمایشگاه‌های ملی آکوستیک همچنین نشان داد که کاهش مواجهه با سروصدا برای کارفرمایان، کارمندان یا رگولاتورها اولویت چندانی ندارد که از «آگاهی ناکافی» کسب‌وکارهای کوچک تا متوسط از تأثیر سروصدای بلند بر شنوایی و تأثیر افت شنوایی بر کیفیت زندگی نشأت می‌گیرد.

هرشهاوزن گفت لازم است که کارفرمایان و کارگران اقدامات لازم را برای کاهش مواجهه با سروصدای محیط کار در دستور کار قرار دهند.

راهکارهایی برای مدیریت سلامت شنوایی

هرشهاوزن راهکارهای مختلفی برای کنترل سروصدا ارائه کرده که از جمله می‌توان به محدود کردن زمان حضور در محیط‌های شلوغ، استفاده از تجهیزات کم‌سروصداتر و پوشیدن یک محافظ شنوایی مناسب اشاره کرد.

او گفت: «وقتی می‌خواهید از محافظ شنوایی استفاده کنید، باید تجهیزاتی را انتخاب کنید که استفاده از آن‌ها آسان و بی‌دردسر و تمیز کردن و نگهداری از آن‌ها راحت است، با دیگر تجهیزات محافظتی سازگار بوده و با هدفی که دارید متناسب باشند.»

«همچنین همه را تشویق می‌کنیم که از اپلیکیشن‌های موبایلی کنترل سروصدا برای رهگیری مواجهه با سروصدا استفاده کنند. این اپلیکیشن‌ها ابزار قدرتمندی برای تغییر رفتار شما هستند، چرا که اگر با یک صدای خیلی بلند مواجه شوید، اپلیکیشن بلافاصله به شما هشدار می‌دهد و می‌توانید رفتار خود یا شدت سروصدا را اصلاح کنید. این امر به‌طور کلی باعث آگاهی بیشتر از شدت سروصدا خواهد شد.»

هرشهاوزن همچنین برای نسل هزاره و کسانی که در محیط‌های پرسروصدا مانند سالن‌های کنسرت حضور پیدا می‌کنند، توصیه‌هایی دارد.

او گفت: «شدت سروصدا در محیط‌هایی مانند سالن‌های کنسرت و کلوپ‌های شبانه ممکن است به حدی برسد که شنوایی‌تان آسیب ببیند.»

«از این‌رو، به کسانی که دوست دارند به‌طور منظم در برنامه‌هایی مانند کنسرت، اجرای موسیقی زنده یا کلوپ‌های شبانه شرکت کنند، توصیه می‌شود که استراحت منظم، دور شدن از بلندگوها و پوشیدن گوش‌گیر را که به محافظت از شنوایی کمک می‌کنند، در نظر بگیرند.»

«این خیلی مهم است که افراد به‌طور منظم شنوایی‌شان را معاینه کنند و اگر مشکلی دارند با پزشک عمومی خود صحبت کنند یا به متخصص شنوایی مراجعه کنند. اقدام به‌موقع لازمه دستیابی به نتایج بهتر درخصوص سلامت شنوایی است.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی