Search
Asset 2

اعتراضات بنگلادش؛ دست‌کم ۱۰۵ معترض کشته شده‌اند

به دنبال تداوم اعتراضات دانشجویی در بنگلادش در اعتراض به بیکاری و نحوه سهمیه‌بندی مشاغل دولتی، تاکنون دست‌کم ۱۰۵ نفر کشته شده‌اند.
درگیری دانشجویان و متقاضیان کار با پلیس در جریان تظاهراتی در داکا، پایتخت بنگلادش، ۸ ژوئیه ۲۰۲۴. (MUNIR UZ ZAMAN/AFP via Getty Images)

به دنبال تداوم اعتراضات سراسری در بنگلادش به رهبری دانشجویان در اعتراض به بیکاری و نحوه سهمیه‌بندی مشاغل دولتی، تاکنون دست‌کم ۱۰۵ نفر کشته شده‌اند.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، ارتش بنگلادش روز شنبه برای کنترل اعتراضات دانشجویی در حال گشت‌زنی در خیابان‌های خالی داکا، پایتخت این کشور است و مقررات منع تردد اعمال شده است.

از روز پنجشنبه خدمات اینترنت و پیامک قطع شده است و این امر بنگلادش را از جهان قطع کرده زیرا پلیس به سرکوب اعتراضاتی پرداخته که با وجود ممنوعیت تجمعات عمومی همچنان ادامه دارد.

طبق گزارش خبرگزاری‌ها، تماس‌های تلفنی بین‌المللی در بنگلادش برقرار نمی‌شود و وب‌سایت‌های رسانه‌ها به‌روزرسانی نشده و حساب‌های اجتماعی رسانه‌ها غیرفعال باقی مانده‌اند.

این اعتراضات هزاران نفر مجروح در پی داشته است. بر اساس داده‌های بیمارستان‌های سراسر بنگلادش، بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی داکا بین ساعت ۵ بعد از ظهر تا ۷ بعد از ظهر روز جمعه، ۲۷ جسد تحویل گرفته است.

بزرگ‏ترین اعتراضات از زمان انتخاب مجدد نخست‌وزیر شیخ حسینه

پلیس بنگلادش با شلیک گاز اشک‌آور و پرتاب نارنجک‌های صوتی تلاش کرده تا معترضان را پراکنده کند. معترضان با نیروهای امنیتی درگیر شده، آجر پرتاب کرده و وسایل نقلیه را آتش زده‌اند.

طبق گزارش رویترز، این تظاهرات بزرگ‌ترین اعتراضات از زمان انتخاب مجدد نخست‌وزیر شیخ حسینه برای چهارمین دوره متوالی بوده است.

این اعتراضات به دلیل افزایش درصد بیکاری جوانان، که تقریباً یک پنجم از جمعیت ۱۷۰ میلیونی این کشور آسیای جنوبی را تشکیل می‌دهند، تشدید شده است.

ارتش بنگلادش مقررات منع تردد اجرا کرد

با افزایش تعداد کشته‌شدگان و ناتوان ماندن پلیس در کنترل اعتراضات، دولت مقررات منع تردد سراسری اعمال کرده و ارتش را در خیابان‏ها مستقر کرده است.

تصاویر انتشار یافته در رسانه‌ها نشان می‌دهد کسانی که در خیابان‌ها حضور داشتند، کارت‌های شناسایی خود را در نقاط مختلف به نیروهای ارتش نشان می‌دادند.

رسانه‌ها گزارش داده‌اند که این مقررات از ظهر شنبه به مدت دو ساعت کاهش یافت تا به مردم اجازه خرید لوازم و انجام کارهای دیگر داده شود.

مقررات منع تردد تا ساعت ۱۰ صبح یکشنبه ادامه خواهد داشت، زمانی که دولت وضعیت را ارزیابی کرده و تصمیم بعدی را اتخاذ خواهد کرد.

خشم دانشجویان بنگلادشی از نحوه سهمیه‌بندی مشاغل دولتی

 اعتراضات سراسری در بنگلادش به دلیل خشم دانشجویان علیه سهمیه‌بندی جنجالی مشاغل دولتی آغاز شد. آنها از جمله به اختصاص سهم ۳۰درصدی به خانواده‌هایی که برای استقلال از پاکستان جنگیده‌اند، معترض هستند.

دولت حسینه در سال ۲۰۱۸ سیستم سهمیه‌بندی را لغو کرده بود، اما دادگاه ماه گذشته آن را بازگرداند. دولت به این بازگشت اعتراض کرده و دیوان عالی آن را برای یک ماه معلق کرد تا جلسه‌ای در هفتم ماه اوت برگزار شود.

رسانه‌ها اعلام کردند که معترضان روز جمعه در منطقه مرکزی داکا نارسینگدی به زندانی هجوم برده و بیش از ۸۵۰ زندانی را آزاد کردند و سپس این مکان را آتش زدند. موارد پراکنده آتش‌سوزی نیز روز شنبه گزارش شد.

خبرگزاری فرانسه به نقل از دبیر مطبوعاتی شیخ حسینه گزارش داد که وی به دلیل اعتراضات، برنامه‌های خود برای سفر به اسپانیا و برزیل را لغو کرده است.

بازداشت گسترده فعالان و رهبران احزاب مخالف

طارق رحمان، رئیس موقت حزب ملی بنگلادش گفته است که تعداد زیادی از رهبران احزاب مخالف، فعالان و معترضان دانشجویی دستگیر شده‌اند.

بنابر اظهارات معترضان، «ناهید اسلام»، هماهنگ‌کننده اصلی اعتراضات دانشجویی در ساعت ۲ بامداد روز شنبه توسط پلیس دستگیر شده است.

اتحادیه اروپا درباره خشونت‌ جاری در بنگلادش و آمار مرگ و میرها ابراز نگرانی کرده است.

گروه‌های حقوق بشری بین‌المللی نیز از قطع اینترنت و اقدامات نیروهای امنیتی انتقاد کرده‌اند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی