Search
Asset 2

هشدار مقام شرکت آب بوشهر درباره وضعیت بحرانی منابع آب زیرزمینی استان

هشدار مقام شرکت آب بوشهر درباره بحران منابع آب زیرزمینی
منابع آب زیرزمینی بوشهر در وضعیت بحرانی است (irna)

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای بوشهر ضمن تشریح شرایط سدهای این استان، وضعیت منابع آب زیرزمینی را بحرانی عنوان کرد.

عبدالطیف عباسی‌نژاد با اشاره به وضعیت سدهای استان، اعلام کرد که سد «رئیسعلی دلواری» با ظرفیت ۶۹۵ میلیون مترمکعب تنها ۴۵ درصد از حجم آن پر شده و سد تنگ‌ارم نیز ۷۰ درصد ظرفیت خود آب دارد.

عباسی‌نژاد افزود: سد خاییز که مهم‌ترین منبع تأمین آب تنگستان است، به دلیل بارش‌های کم در زمستان گذشته، وضعیت مناسبی ندارد.

طی ماه‌های گذشته و در ادامه تنش‌های کم‌سابقه در حوزه آب کشاورزی و شرب، «مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان منابع طبیعی» اعلام کرد که کسری آبخوان‌های کشور حدود ۱۴۰ میلیارد مترمکعب است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای بوشهر عوامل اصلی کاهش ذخیره آب مخازن زیرزمینی را کمبود بارندگی و استفاده بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی عنوان کرد.

او همچنین تاکید کرد که در بخش کشاورزی به دلیل خشکسالی‌های مداوم و محدودیت‌های شدید، نیاز به همکاری کشاورزان برای مدیریت مصرف آب بسیار ضروری است.

عباس‌نژاد به ضرورت برخورد قاطع با تخلفات حفاری غیرمجاز چاه‌ها اشاره کرده و گفته است که سال گذشته ۲۳۰ حلقه چاه آب غیرمجاز مسدود و ۳۰۰ دستگاه ماشین‌آلات حفاری توقیف شده‌اند.

این اظهارات در حالی است که تنش آبی در شهرهای مختلف ایران به منازل مسکونی رسیده و ساکنان برخی مناطق قطعی‌های طولانی‌مدت آب را تجربه می‌کنند و گزارش‌ها حاکی از آن است که قطعی آب زندگی روزمره مردم را مختل کرده است.

پیشتر نیز کارشناسان محیط‌زیست همزمان با بیست‌ودوم مارس روز جهانی آب درباره وضعیت وخیم آب‌های زیرزمینی و بحران آب در ایران هشدار دادند.

اواخر اسفند سال گذشته گزارشی منتشر شد که براساس آخرین آمار تا تاریخ ۲۶ اسفند در میان سدهای مهم کشور، حجم آب مخازن ۳۳ سد نسبت به سال پیش از آن ۱۰ درصدکاهش یافته بود.

خبرگزاری ایسنا آن زمان گزارش داد که براساس وضعیت منابع آبی، حجم آب ورودی به سدهای کشور تا آن تاریخ معادل ۱۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب بوده که این عدد بیانگر آن است که حجم آب ورودی به سد‌ها ۲۵ درصد کاهش داشته است.

از سویی دیگر، تعدادی از کارشناسان آب معتقدند که مسئله ورشکستگی آبی ایران تنها به سیاست‌های دولت محدود نمی‌شود و مافیای قدرتمند آب است که وضعیت کنونی را به وجود آورده است.

آگاهان حوزه آب می‌گویند مافیا در بسیاری از حوزه‌های آب رخنه کرده است و در سدسازی‌های بی‌رویه و حتی ممانعت از احیای دریاچه ارومیه نقش داشته است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی