Search
Asset 2

تنش آبی در اصفهان به منازل مسکونی رسید

تنش آبی در اصفهان به منازل مسکونی رسیده و ساکنان برخی مناطق قطعی‌های طولانی‌مدت آب را تجربه می‌کنند. قطعی آب زندگی مردم را مختل کرده است.
(Mojnews.com)

تنش آبی در اصفهان به منازل مسکونی رسیده و ساکنان برخی مناطق قطعی‌های طولانی‌مدت آب را تجربه می‌کنند. گزارش‌ها حاکی از آن است که قطعی آب زندگی روزمره مردم را مختل کرده است.

بر اساس گزارش «شرق»، ساکنان خیابان سجاد اصفهان از مشکلات ناشی از قطعی طولانی‌مدت آب رنج می‌برند. یکی از ساکنان گفته است: «ساعت‌ها بدون آب بودیم و حتی تانکرهای آبی که برای رفع موقتی مشکل به این منطقه ارسال شده بودند، کافی نبودند. این شرایط تحمل‌ناپذیر است.»

در بحبوحه تنش آبی اصفهان، تانکرهای آب به‌عنوان راه‌حل موقت برای تأمین نیازهای مردم به محلات مختلف اعزام شده‌اند. اما طبق گفته علی منصوری، مسئول تانکررسانی در اصفهان، این تانکرها نتوانستند به‌طور کامل پاسخگوی نیاز مردم باشند.

علی اکبری، کارشناس منابع آب، ضمن توصیف این وضعیت تحت عنوان «بحران»، تأخیر در بهره‌برداری از سامانه‌های جدید آب، برداشت‌های بی‌رویه، و افزایش دما را عامل تشدید این بحران دانست.

به‌گفته او، مصرف سرانه آب شرب در اصفهان به حدود ۱۵۰ لیتر در روز رسیده است، درحالی‌که میانگین مصرف کشوری ۲۵۰ لیتر است.

مهدی صادقی، متخصص بهداشت عمومی نیز به مشکلات بهداشتی ناشی از دسترسی‌نداشتن به آب تمیز اشاره کرد و لزوم تأمین پایدار آب شرب و بهبود کیفیت آن را ضروری دانست.

طی هفته‌های گذشته و در ادامه تنش‌های کم‌سابقه در حوزه آب کشاورزی و شرب، «مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان منابع طبیعی» اعلام کرد که در حال حاضر کسری آبخوان‌های کشور حدود ۱۴۰ میلیارد مترمکعب است.

پیشتر نیز کارشناسان محیط‌زیست همزمان با بیست‌ودوم مارس روز جهانی آب درباره وضعیت وخیم آب‌های زیرزمینی و بحران آب در ایران هشدار دادند.

تأخیر در بهره‌برداری سامانه دوم آب‌رسانی

به نوشته روزنامه شرق، یکی از عوامل اصلی بحران آب در اصفهان، تأخیر در بهره‌برداری از سامانه دوم آب‌رسانی اصفهان بزرگ است.

رضا قاسمی، مدیر پروژه سامانه دوم، تأخیر را به مشکلات مالی و مسائل فنی و اجرایی نسبت داده است.

اواخر اسفند سال گذشته گزارشی منتشر شد که براساس آخرین آمار تا تاریخ ۲۶ اسفند در میان سدهای مهم کشور، حجم آب مخازن ۳۳ سد نسبت به سال پیش از آن ۱۰ درصدکاهش یافته بود.

خبرگزاری ایسنا آن زمان گزارش داد که براساس وضعیت منابع آبی، حجم آب ورودی به سدهای کشور تا آن تاریخ معادل ۱۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب بوده که این عدد بیانگر آن است که حجم آب ورودی به سد‌ها ۲۵ درصد کاهش داشته است.

تأثیرات بحران بی‌آبی بر زندگی مردم

طبق این گزارش، بحران بی‌آبی اصفهان تأثیرات جدی بر زندگی مردم داشته است. کمبود آب تمیز، می‌تواند منجر به شیوع بیماری‌های مختلف شود. مشکلات تأمین آب برای کسب‌وکارها و صنایع نیز افزایش هزینه‌ها و کاهش بهره‌وری را به همراه داشته است.

شرق نوشته است که برای رفع بحران و بهبود وضعیت آب شرب، تسریع در بهره‌برداری از سامانه دوم و بهینه‌سازی مصرف آب ضروری است.

تعدادی از کارشناسان آب معتقدند که مسئله ورشکستگی آبی تنها به سیاست‌های یک یا دو دولت محدود نمی‌شود و مافیای قدرتمند آب است که وضعیت کنونی را بوجود آورده است.

آگاهان حوزه آب می‌گویند مافیای آب در بسیاری از حوزه‌های آب رخنه کرده است و در سدسازی‌های بی‌رویه و ممانعت از احیای دریاچه ارومیه نقش داشته است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی