صدها میلیون نفر در سراسر جهان طی ۳۰ سال گذشته به دیابت مبتلا شده و سازمان جهانی بهداشت را به درخواست اقدام فوری برای مقابله با بحران سلامت وادار کردهاند.
سازمان جهانی بهداشت در بیانیهای در ۱۳ نوامبر با استناد به نتایج مطالعه اخیر خود گفت: «تعداد بزرگسالانی که در سراسر جهان دیابت گرفتهاند، از سال ۱۹۹۰ تاکنون بیش از چهاربرابر افزایش یافته است. برآورد میشود که در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۸۲۸ میلیون بزرگسال در سراسر جهان با دیابت زندگی میکردند که نسبت به سال ۱۹۹۰، ۶۳۰ میلیون مورد افزایش داشته است.»
کمترین نرخ شیوع دیابت به مردان و زنان اروپای غربی و شرق آفریقا و زنان ژاپن و کانادا مربوط میشود. بیشترین شیوع نیز به پلینزی و میکرونزی، کشورهای خاصی در دریای کارائیب، شمال آفریقا و خاورمیانه و همچنین پاکستان و مالزی مربوط میشود.
درمجموع، ۱۴ درصد از بزرگسالان جهان در سال ۲۰۲۲ به دیابت مبتلا بودند که نسبت به آمار ۷ درصدی ۳۰ سال قبل دوبرابر شده است.
تدروس ادهانوم قبریسوس، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت، گفت: «در سه دهه گذشته شاهد افزایش هراسانگیز دیابت بودهایم که از افزایش چاقی حکایت دارد و ترویج مواد غذایی ناسالم، کمبود فعالیت بدنی و مشکلات اقتصادی نیز به آن دامن زده است.»
«برای آنکه همهگیری جهانی دیابت تحت کنترل درآید، کشورها باید فوراً وارد عمل شوند. این فرایند با تصویب سیاستهایی آغاز میشود که حامی رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی باشند و مهمتر از همه دستگاههای بهداشتی هستند که امکان پیشگیری، تشخیص زودهنگام و درمان را فراهم میکنند.»
تقریباً ۴۵۰ میلیون بزرگسال ۳۰ ساله و بزرگتر که به دیابت مبتلا بودند، در سال ۲۰۲۲ تحت درمان قرار نگرفتند. این تعداد معادل ۵۹ درصد از کل بزرگسالانی است که به این بیماری مبتلا هستند که از یک جهش ۳.۵ برابری حکایت دارد. ۹۰ درصد از بزرگسالانی که تحت درمان قرار نگرفتند، در کشورهای با درآمد ناچیز و متوسط زندگی میکردند.
براساس دادههای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، حدود ۳۸ میلیون آمریکایی در سال ۲۰۲۱ با دیابت زندگی میکردند که یعنی تقریباً ۱ نفر از هر ۱۰ نفر درگیر بودهاند. از هر ۵ نفر ۱ نفر خبر نداشت که بیمار است. حدود ۱۰۰ میلیون آمریکایی- یا بیش از ۱ نفر از هر ۳ نفر- از پیش دیابت رنج میبردند.