رژیم غذایی مناسب و ورزش میتواند قدرت وتحمل را در برابرعدم استفاده ازمواد مخدر در افرادی که با مصرف مواد در زمان طولانی به بدن خود آسیب رساندهاند، بالا ببرد.
فرد آسیبدیده از مواد مخدر با انجام تمرینات ورزشی مناسب میتواند هوشیاری خود را افزایش دهد و مغز فرد میتواند فعالیت موثرتری داشته باشد.
با ادامه ورزش، فرد به تدریج به زندگی بدون مواد عادت میکند وبدنش به وزنی نرمال وایده آل میرسد؛علاقه از دست رفتهاش به زندگی باز میگردد وانرژی بدن بالا میرود. همچنین میتواند اعتماد به نفس فردِ در حال ترک را بالا برده و وتحمل فشارها ونگرانیهای وی را تسهیل کند و در نتیجه خطر ابتلا به بیماریهای مختلف در وی نیز کم میشود.
به گزارش ایسنا، «رضا ایرانمنش»- پزشک درمان اعتیاد در خصوص ترک اختیاری اعتیاد می گوید: «اولین و مهمترین قدم در درمان اعتیاد مسئله تصمیم و خواست خود بیمار معتاد میباشد. درمانهای اجباری با فشار خانواده و یا مراکز بازپروری هیچگونه تاثیری در درمان اعتیاد ندارد و به محض برداشته شدن فشار و یا آزادی فرد مجدداً به سمت اعتیاد برگشت پیدا میکند.»
وی همچنین در خصوص مجرم نبودن برخی از معتادان گفت: «معتادینی که به صورت اختیاری به درمان اعتیاد میپردازند نه تنها مجرم نیستند بلکه از کمکهای دولتی در زمینه اشتغال برخوردار میگردند. ولی کسانی که در زمینه خرید وفروش مواد مخدر فعالیت میکنند و یا سعی در درمان اعتیاد ندارند و به وسیله نیروی انتظامی دستگیر میشوند، مجرم هستند.»
در ادامه وی درباره نقش ورزش در درمان اعتیاد گفت: «مسلماً ورزش بهعنوان بهترین عامل پرکردن اوقات فراغت و بهترین وسیله برای رشد فرهنگی جوانان در جوامع پیشرفته نقش انکار ناپذیری دارد و در جامعه ما نیز میتوان با ورزش به جنگ اعتیاد رفت و جلو پیشرفت بیماری اعتیاد را گرفت.»
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر شده است.