دانشمندان و محققان در تازهترین بررسیهای خود، دریافتهاند که مصرف گوشت بیش از حد، علاوه بر آنکه برای سلامت بدن انسان ضرر دارد، باعث افزایش گازهای گلخانهای بر روی کرهی زمین میشود.
براساس یافتههای دانشمندان دانشگاههای کمبریج و آبردین در انگلستان، اگر مصرف گوشت و لبنیات در دنیا به همین سرعت رشد کند، تولید گازهای گلخانهای تا سال ۲۰۵۰، هشتاد درصد افزایش خواهد داشت.
به گزارش بیبیسی، دانشمندان با ابراز نگرانی از خطرات ویرانگر گازهای گلخانهای بر روی محیط زیست، از مردم خواستند مصرف گوشت خود را کاهش دهند و در هفته بیشتر از دو وعده گوشت (هروعده ۸۵ گرم) و پنج عدد تخم مرغ نخورند.
پرفسور«کیت ریچاردز»، استاد دانشگاه کمبریج گفت: «این حرف یک گیاهخوار افراطی نیست، بلکه بحث خوردن گوشت به اعتدال است، یعنی یک رژیم سالم و متعادل.»
براساس این گزارش هر روز در دنیا مردم بیشتری رژیم غذایی آمریکایی را دنبال میکنند، و مصرف محصولات حیوانی روزبه روز افزایش مییابد.
گاوها یکی از بزرگترین تولید کنندگان گازهای گلخانهای هستند. یک گاو به طور میانگین در روز ۵۰۰ لیتر گاز متان تولید میکند که ۲۵ برابر قویتر از دیاکسیدکربن است.
به گزارش بیبیسی، در سال حدود سیصد میلیون تن گوشت در دنیا تولید میشود و سالانه ۶۵ میلیارد حیوان برای مصرف گوشتشان کشته میشوند. یعنی هر انسان به طور میانگین ۹ حیوان مصرف میکند و تحقیقات نشان میدهد این میزان تا ۴۰ سال آینده به دوبرابر میرسد.
با این حال، میزان مصرف و افزایش تولیدات دامی روزبروز بیشتر میشود و افزایش تولید تاثیرات مخربی بر روی محیط زیست خواهد داشت.
با افزایش تولید دام، زمینهای زیادی به تولید غذای دامها اختصاص مییابد و بسیاری از جنگلها برای پرورش دام نابود میشود.
یک گزارش منتشر شده در نشریهی «نیچر»، نشان میدهد که تا سال ۲۰۵۰ استفاده از زمینهای کشاورزی ۴۲ درصد و استفاده از کودهای شیمیایی ۴۵ درصد بیشتر از میزان استفاده در سال ۲۰۰۹ خواهد بود، که استفاده از کودهای شیمیایی باعث افزایش گازهای گلخانهای و تغییرات آب و هوایی کرهی زمین خواهد شد.
بر اساس این گزارش تا ۴۰ سال آینده یک دهم جنگلهای بکر حارهای دنیا نابود میشود و نیمی از تولیدات کشاورزی صرف غذای دامها میشود.
درحالیکه سازمان ملل از بیش از ۸۰۰ میلیون انسان گرسنه خبر میدهد، فقط غلات مصرف شده برای خوراک دام در آمریکا میتواند غذای ۸۴۰ میلیون نفر را تامین کند.
همچنین به گفتهی محققان دور ریختن مواد غذایی نیز به نابودی محیط زیست کمک میکند. در حال حاضر بیش از ۳۰ درصد مواد غذایی تولید شده در جهان دور ریخته میشود.
به گفتهی پرفسور ریچاردز، با مدیریت تقاضا هم جامعه سالمتر میماند و هم فشار بحرانی بر محیط زیست کاهش مییابد.
دانشمندان معتقدند با استفاده بهینه از زمینهای کشاورزی، دور نریختن غذا و بهبود رژیم غذایی مردم، میتوان جلوی روند تخریب زمین را گرفت.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.