اعتیاد به اینترنت مغز نوجوانان را به شکلی تغییر میدهد که آنها را به رفتارهای اعتیادآور تشویق میکند.
اینترنت سکان خبررسانی را به دست دارد و عملاً تمام جنبههای زندگی ما را- از ارتباط با دوستان و خانواده گرفته تا پیدا کردن شغل- تحت تأثیر قرار میدهد. نسل نوجوانان امروزی با نسلهای قبلی تفاوت دارد، زیرا آنها در دنیای مجازی غوطهور هستند که میتواند دور از واقعیت باشد. بسیاری از نوجوانان به دنیای مجازی اعتیاد پیدا کردهاند.
آنتونی آنزالون، روانشناس بالینی از استونی بروک مدیسن، به اپک تایمز گفت: «استفاده بیش از اندازه و اعتیادگونه از دستگاههای دیجیتال یکی از بزرگترین نگرانیهای والدین است. فکر میکنم در اینکه به کودکان آموزش دهیم که استفاده ناسالم و بیرویه از دستگاههای دیجیتال چه خطراتی دارد، خیلی تأخیر به خرج دادهایم.»
رشد مغز نوجوانان تحت تأثیر قرار میگیرد
دانشمندان پیامدهای زندگی آنلاین را بررسی کردهاند و نتایج مأیوسکننده هستند.
محققان کالج دانشگاهی لندن در یک تحقیق روشمند که در ماه ژوئن در پلاس منتال هلث منتشر شد، ۱۲ مطالعه متشکل از ۲۳۷ جوان ۱۰ تا ۱۹ ساله را که بین سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۳ به اینترنت اعتیاد داشتند، مورد بررسی قرار دادند. همه این مطالعات در کشورهای آسیایی انجام شدند.
محققان اعتیاد به اینترنت را به منزله ناتوانی در مقاومت در برابر میل به استفاده از اینترنت تعریف میکنند؛ رفتاری که روی سلامت روان و همچنین مسائل اجتماعی، آموزشی و زندگی کاری فرد تأثیر منفی میگذارد.
در مطالعات بررسیشده از افامآرآی یا تصویربرداری تشدید مغناطیسی کارکردی جهت ارزیابی تعامل نواحی مغز با یکدیگر (پیوند کارکردی) در داوطلبان معتاد به اینترنت، در حال استراحت و در حین انجام کار، استفاده شد. تأثیر اعتیاد در نواحی مختلف مغز نوجوانان مشاهده شد.
محققان دریافتند که سطح فعالیت در بخشهایی از مغز که در هنگام استراحت فعال میشوند، افزایش و کاهش دارد و پیوند کارکردی در بخشهایی از مغز که در حین تفکر به کار گرفته میشوند، ضعیف شده است.
یافتهها حاکی از آن است که این تغییرات به رفتارها و تمایلات اعتیادگونه در نوجوانان و تغییرات رفتاری مرتبط با توانایی فکری، هماهنگی فیزیکی و سلامت و رشد روانی منجر میشوند.