Search
Asset 2

مطالعه جهانی: ما بیشتر عمر می‌کنیم اما سالم‌ تر زندگی نمی‌کنیم

مطالعه جهانی: ما بیشتر عمر می‌کنیم اما سالم‌تر زندگی نمی‌کنیم
مطالعه جهانی: ما بیشتر عمر می‌کنیم اما سالم‌تر زندگی نمی‌کنیم (Pixel-Shot/Shutterstock)

تحقیقات جدید نشان می‌دهند که انسان‌ها عمر طولانی‌تری دارند، اما سال‌های بیشتری را با مشکلات سلامتی سپری می‌کنند.

وعده طب مدرن همیشه این بوده که عمر انسان را افزایش دهد. اما مطالعه بین‌المللی جدید از طنز تلخی حکایت دارد که می‌گوید ما انسان‌ها عمر بیشتری داریم، اما عمر اضافی‌مان را با مشکلات سلامتی سپری می‌کنیم.

بررسی کامل داده‌های بهداشت جهانی از بیش از ۱۸۰ کشور نشان می‌دهد که انسان‌ها به‌طور میانگین ​​ ۹.۶ سال، یعنی حدود یک دهه کامل از عمر طولانی‌تر خود را با بیماری و ازکارافتادگی سپری می‌کنند.

شکاف در بهداشت جهانی

براساس تحقیقات انتشاریافته در شبکه آزاد جاما در روز چهارشنبه، خانم‌ها بویژه تحت تأثیر نابرابری در حوزه سلامت قرار دارند و به‌طور میانگین ۲.۴ سال بیشتر از آقایان با مشکلات سلامتی دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند.

نویسندگان مطالعه نوشتند: «نابرابری جنسیتی در مقیاس جهانی بر شکاف طول عمر-سلامتی اثر می‌گذارد که تا حدی به امید به زندگی بالاتر در بین خانم‌ها و بار سنگین‌تر بیماری‌های غیرواگیر مربوط می‌شود.»

آمریکا با ۱۲.۴ سال مشکل سلامتی در بین شهروندان آمریکایی، با بیشترین شکاف در رابطه با طول عمر و سلامتی روبه‌روست. این شکاف بزرگ در وهله اول از افزایش شیوع بیماری‌های غیرواگیر (که مستقیماً از فردی به فرد دیگر سرایت نمی‌کنند) از جمله دیابت و بیماری‌های قلبی نشأت می‌گیرد.

به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، ۱۴.۳ درصد از بزرگسالان آمریکایی دیابت دارند که از این بین ۱۰.۱ درصد از دیابت خود باخبر هستند و ۴.۲ درصد از بیماری‌شان اطلاع ندارند. نرخ دیابت با بالا رفتن سن افزایش می‌یابد، به‌نحوی که ۳.۶ درصد از بزرگسالان کمتر از ۴۰ سال، ۱۲.۱ درصد از بزرگسالان ۴۰ تا ۵۹ سال و ۲۰.۵ درصد از افراد ۶۰ ساله و بزرگ‌تر دیابت دارند. از این گذشته، سالانه صدهاهزار نفر بر اثر بیماری‌های قلبی جان‌شان را از دست می‌دهند.

نیاز فزاینده به درمان بیماری‌های مزمن

براساس یافته‌های این مطالعه، امید به زندگی طی دو دهه گذشته در سطح جهان بیش از ۶ سال افزایش یافته است. این درحالی است که امید به زندگی سالم- معیاری برای سنجش کیفیت زندگی یا سال‌های سالم زیستن- تنها ۵.۴ سال افزایش پیدا کرده است.

محققان گفتند که این عدم تعادل از نیاز فزاینده به بهبود مدیریت سلامتی و درمان بیماری‌های مزمن که کیفیت زندگی انسان را تنزل می‌دهند حکایت دارد.

از این گذشته، پیامدهای اقتصادی بالقوه شامل افزایش هزینه مراقبت‌های بهداشتی به دلیل افزایش سال‌های زندگی با بیماری مزمن، کاهش مشارکت نیروی کار و افزایش فشار وارده به نظام تامین اجتماعی و سلامت می‌شوند.

به گفته محققان، ما باید علاوه بر افزایش طول عمر بر افزایش کیفیت عمر نیز تمرکز کنیم. محققان از نیاز به سیاست‌ها و ابتکاراتی می‌گویند که هم‌زمان با بالا رفتن سن، سلامتی و تندرستی را با هدف کاهش شکاف بین طول عمر و سلامتی در اولویت می‌گذارند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی