Search
Asset 2

مجلس آمریکا لایحه مقابله با آزار و شکنجه فالون گونگ به دست رژیم چین را به رأی می‌گذارد

لایحه دوحزبی مقابله با آزار و شکنجه دیرینه تمرین‌کنندگان فالون گونگ به دست حزب کمونیست چین در روز ۲۵ ژوئن در صحن مجلس به رأی گذاشته می‌شود.
تمرین‌کنندگان فالون گونگ در رژه‌ای برای جشن گرفتن روز جهانی فالون دافا شرکت می‌کنند در حالی که خواستار پایان آزار و شکنجه در چین، در شهر نیویورک، در ۱۰ مه ۲۰۲۴ هستند. (Larry Dye/The Epoch Times)

لایحه دوحزبی مقابله با آزار و شکنجه دیرینه تمرین‌کنندگان فالون گونگ به دست حزب کمونیست چین در روز ۲۵ ژوئن در صحن مجلس به رأی گذاشته می‌شود.

آمریکا براساس این لایحه، که قانون حفاظت از فالون گونگ نام دارد، افرادی را که آگاهانه در برداشت اجباری اعضای بدن به دست دولت چین دخیل هستند، با دولت هم‌دستی می‌کنند یا در این کار مشارکت داشته‌اند، تحت تحریم قرار خواهد داد.

این لایحه همچنین آمریکا را از همکاری با چین در زمینه پیوند اعضا بازمی‌دارد و این کشور را به اتحاد با شرکای بین‌المللی در راستای جلب توجهات به آزار و شکنجه تمرین‌کنندگان فالون گونگ و هماهنگی تحریم‌های هدفمند و اعمال محدودیت‌های ویزا ترغیب می‌کند.

افشای برداشت اجباری اعضای بدن در چین در سال‌های اخیر به افزایش نگرانی‌های بین‌المللی دامن زده است؛ بویژه پس از تحقیقات دادگاه مستقل سال ۲۰۱۹ که نتیجه گرفت این عمل وحشتناک توسط حزب کمونیست چین «در مقیاسی عظیم» انجام می‌گیرد. براساس یافته‌های دادگاه، تمرین‌کنندگان بازداشتی فالون گونگ که روشی معنوی برمبنای مراقبه و آموزه‌های مبتنی بر اصول حقیقت، نیک‌خواهی و بردباری است، اکثریت قربانیان این فاجعه را تشکیل می‌دهند.

اسکات پری، نماینده مجلس، در ساختمان کاپیتول آمریکا، ۱۲ ژانویه ۲۰۲۴. (Kent Nishimura/Getty Images)

اسکات پری، نماینده مجلس آمریکا، که این لایحه را به کمک ۱۸ همکار خود در ژوئن ۲۰۲۳ به مجلس برد، گفت: «این لایحه در روز ۲۵ ژوئن در مجلس به رأی گذاشته می‌شود.»

او به اپک تایمز گفت: «مفتخرم که با عمل هولناک برداشت اعضای بدن تمرین‌کنندگان فالون گونگ مبارزه می‌کنم. وقت آن رسیده که ببینیم کدام‌یک اعضای کنگره حاضرند در برابر حزب کمونیست چین و نقض شنیع حقوق بشر در برداشت اجباری اعضای بدن ایستادگی کنند.»

چند نماینده دیگر نیز که حامی این لایحه بودند، نسبت به پیشرفت آن ابراز خرسندی کردند.

پت رایان (نماینده دموکرات نیویورک) در نیو ویندزور، نیویورک، ۲ نوامبر ۲۰۲۲. (Stephanie Keith/Getty Images)

پت رایان (نماینده دموکرات نیویورک) به اپک تایمز گفت: «ما باید هر کاری که در توان داریم برای مجازات قاچاقچیان اعضای بدن بابت این جنایت شنیع انجام دهیم. این لایحه دوحزبی، که افتخار تنظیم آن را به کمک همکارانم برعهده داشتم، گام بزرگی در این مسیر است.» او افزود که «به افشاگری‌های صریح خود علیه محدودیت‌های حقوق بشر و آزار و اذیت گروه‌های مذهبی در هرکجای جهان ادامه خواهد داد.»

در سطح ایالتی، تگزاس، یوتا و آیداهو قوانینی وضع کرده‌اند که شرکت‌های بیمه سلامت را از تأمین مالی پیوند اعضای چینی و مراقبت‌های مرتبط با این عمل منع می‌کنند.

وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش ۲۰۲۴ قاچاق انسان درباره برداشت اجباری اعضای بدن به دست دولت چین ابراز نگرانی کرد. در این گزارش به بیانیه کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل در سال ۲۰۲۱ اشاره شده که در آن نسبت به هدف گرفتن گروه‌های قومی، زبانی یا مذهبی خاص هشدار داده بودند؛ اقلیت‌هایی که اغلب بدون اطلاع از دلیل دستگیری یا صدور حکم در مکان‌های مختلف به زندان می‌افتند.

گاس بیلیراکیس (نماینده جمهوری‌خواه فلوریدا)، مدیر مشترک گروه بین‌المللی آزادی مذهبی و عضو کمیسیون حقوق بشر تام لانتوس، در مه ۲۰۲۳ یک جلسه توجیهی در کنگره برگزار کرد که خانواده‌های آمریکایی که اقوام خود را به واسطه آزار و اذیت چینی‌ها از دست داده بودند یا دولت چین عزیزان‌شان را به دلیل تمرین فالون گونگ به زندان انداخته بود، در آن حضور داشتند.

آقای بیلیراکیس در آن مقطع گفت که «کارزار اسفناک رژیم پکن روی شهروندان آمریکایی و ساکنان ایالات متحده تأثیر می‌گذارد.»

آقای بیلیراکیس پیش از رأی‌گیری مجلس درباره این لایحه گفت که «مجازات چین برای نقض شنیع حقوق بشر جزو اولویت‌های اوست.»

او به اپک تایمز گفت: «این لوایح نقطه آغازِ کارهایی هستند که باید در دستور کار خود قرار دهیم تا چین را تحت فشار بگذاریم تا از آزار و شکنجه فالون گونگ و دیگر اقلیت‌ها دست بردارد.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی