در سیوهشتمین اجلاس کمیتهی میراث جهانی یونسکو، که از تاریخ ۲۵ خردادماه در دوحه قطر گشایش یافت، «شهرسوخته»، در استان سیستان و بلوچستان در فهرست میراث جهانی ثبت گردید.
شهر سوخته که در ۵۶ کیلومتری شهر زابل و در حاشیهی جادهی زابل – زاهدان قرار دارد، بقایای شهری باستانی متعلق به دورهی هزارهی سوم پیش از میلاد مسیح است که مرکز تجاری بینالنهرین و درهی سند و آسیای مرکزی بوده است.
اکتشافات این شهر تاریخی در دههی ۶۰ میلادی با همکاری هیئت باستانشناسان ایتالیایی شروع شد و در این مدت یافتههای ارزشمندی از این شهر بدست آمده است.
پیش از ثبت کمیتهی بناها و محوطهها در خصوص شیوه مرمت و حفاظت از محوطه و حریم آن ایرادهایی گرفته بود.
در جریان ثبت این منطقه از ایران خواسته شد که برای بهبود و ارتقای وضعیت این شهر تلاش کند و در این خصوص به کمیتهی میراث فرهنگی گزارش بدهد.
شهر سوخته هفدهمین اثر تاریخی ایران است که در فهرست یونسکو ثبت میشود. اولین آثار تاریخی ایران که در این فهرست ثبت شد «چغارزنبیل» در خوزستان، «تخت جمشید» در فارس و میدان «نقش جهان» اصفهان بودند. این آثار در سال ۱۳۵۸ ثبت جهانی شدند.
مجموعهی تاریخی «تخت سلیمان»، «پاسارگاد»، «منظر تاریخی و فرهنگی بم»، «گنبد سلطانیه»، مجموعه تاریخی «بیستون»، «قرهکلیسا»، مجموعهی «کلیساهای ارامنه»، «بازار تبریز»، «بقعهشیخ صفیالدین اردبیلی»، «باغهای ایرانی»، «مسجدجامع اصفهان»، «برج گنبد قابوس» و «مجموعه فرهنگی تاریخی کاخ گلستان» آثار ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو است.
در سیوهشتمین اجلاس سالانهی کمیتهی میراث جهانی سازمان یونسکو که در «مرکز ملی همایشهای قطر» برگزار گردیده است، ۴۰ پرونده برای ثبت در فهرست میراث جهانی بررسی میشود. این اجلاس تا ۵ تیر ادامه خواهد داشت.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.