یک شبکه تلویزیونی اسرائیل عنوان کرد که اردن به اسرائیل اجازه میدهد تا از حریم هوایی خود برای مقابله با حمله احتمالی حکومت ایران استفاده کند. از سویی برخی رسانهها به نقل از یک مقام اردنی این موضوع را تکذیب کردهاند.
شبکه خبری کانال ۱۲ اسرائیل به نقل از یک منبع آگاه نوشت: «این اقدام ناشی از منافع امنیتی است و این سیاست همانند ماه آوریل است که اردن در مقابله با حمله ایران به اسرائیل کمک کرد. اردن در نهایت متحد آمریکا است.»
شبکه «آی۲۴ نیوز» اسرائیل نوشت: این منبع تاکید کرد که علیرغم انکار علنی این همکاری، اقدامات اردن با اتحاد راهبردی این کشور با ایالات متحده مطابقت دارد.
از سویی خبرگزاری ایلنا به نقل از اسپوتنیک رسانه روسیه نوشت که «یک مقام اردنی ادعاهای مطرح شده درباره اجازه کشورش به اسرائیل برای استفاده از حریم هوایی خود جهت مقابله با حمله احتمالی ایران را رد کرد و آن را شایعهای بیاساس توصیف کرد».
طبق گزارش ایلنا، رسانههای اردن به نقل از یک منبع رسمی اعلام کردند: «برخی صفحات محدود در رسانههای اجتماعی در اردن پرسش هایی رادرباره صحت گزارشهای منتشر شده در یک سایت خارجی مبنی بر اجازه به اسرائیل برای استفاده از حریم هوایی اردن منتشر کردهاند. باید بگویم که اردن به هیچ یک از طرف های درگیر اجازه پاسخ نظامی نخواهد داد».
این منبع رسمی با بیان اینکه فعالیت هواپیماهای نیروی هوایی سلطنتی اردن عادی است، گفت: «نیروهای مسلح به صراحت اعلام کردهاند که اجازه نمیدهند زمین و حریم هوایی کشور اردن صحنه حضور هیچ طرفی باشد».
این در حالی است که بر اساس گزارشهای انتشار یافته، اردن پیشتر مجوزهای مشابهی را در ماه آوریل به اسرائیل برای مقابله با حمله موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ارائه داده بود.
این گزارشها در بحبوحه تشدید تنشها پس از قتل اخیر اسماعیل هنیه، رهبر حماس در تهران منتشر شد که ایران این ترور را به اسرائیل نسبت میدهد، هرچند اسرائیل به طور رسمی دخالت در آن را تایید یا رد نکرده است.
شبکه «آی۲۴ نیوز» اسرائیل، این تحول اخیر نشاندهنده پویایی پیچیده ژئوپلیتیکی در منطقه و نگرانیهای امنیتی اردن در میان درگیریهای منطقهای است.
اواخر فروردین سال جاری، جمهوری اسلامی صدها پهپاد، موشک بالستیک و موشک کروز را در یک اقدام انتقامجویانه بیسابقه به سمت اسرائیل شلیک کرد.
حملات ایران کمتر از دو هفته پس از حمله ادعایی اسرائیل به سوریه که به کشته شدن دو فرمانده سپاه در نزدیکی ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی منجر شد، انجام گرفت. این نخستینبار بود که جمهوری اسلامی بهطور مستقیم به اسرائیل حمله نظامی میکرد.
سخنگوی ارتش اسرائیل آن زمان گفت که تعداد پهپادها و موشکهای پرتابی بیش از ۳۰۰ عدد بود؛ اما ۹۹ درصد آنها ساقط شدند.
همزمان رسانههای اسرائیلی گزارش دادند که اسرائیل رهگیری پهپادهای ایرانی را بر فراز سوریه و اردن آغاز کرده است.
در همین حال، وزیر دفاع جمهوری اسلامی با صدور بیانیهای به کشورهای همسایه هشدار داد و گفت که هر کشوری که حریم هوایی یا خاک خود را برای حمله به ایران به روی اسرائیل باز کند، پاسخ قاطع ما را دریافت خواهد کرد.
گفته شده بود که اردن نیز در رهگیری پهپادهای شلیک شده از ایران شرکت داشته است و هواپیماهای اردنی دهها پهپاد را در حریم هوایی این کشور سرنگون کردهاند.
روز بعد خاندان سلطنتی عربستان سعودی در وبسایت خود مطلبی درباره نقش این کشور در دفاع از اسرائیل در برابر حمله جمهوری اسلامی منتشر کرد.
جروزالم پست در این مورد گزارش داد که این خانواده سلطنتی با انتشار مطلبی غیرمعمول در وبسایت خود اذعان کرده بود که به ائتلاف نظامی منطقهای تازه تأسیس – اسرائیل، ایالات متحده، اردن، بریتانیا و فرانسه- در دفع حمله حکومت ایران کمک کرده است.