Search
Asset 2

رئیس‌ دولت جمهوری اسلامی دستور تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را صادر کرد

مسعود پزشکیان، رئیس دولت جمهوری اسلامی دستور تعلیق همکاری این کشور با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را صادر کرد.
مسعود پزشکیان. (drpezeshkian.ir)

مسعود پزشکیان، رئیس دولت جمهوری اسلامی دستور تعلیق همکاری این کشور با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را صادر کرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، دستور صادرشده از سوی مسعود پزشکیان، فاقد جدول زمانی یا جزئیات مشخص درباره نحوه و ابعاد این تعلیق بود.

با این وجود، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در گفت‌وگویی با شبکه خبری سی‌بی‌اس آمریکا، اشاره کرد که تهران همچنان تمایل دارد مذاکرات با ایالات متحده را ادامه دهد.

عراقچی گفت: «فکر نمی‌کنم مذاکرات به این سرعت از سر گرفته شود»، او این سخنان را در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ بیان کرد که گفته بود احتمال دارد مذاکرات از همین هفته آغاز شود. عراقچی افزود: «درهای دیپلماسی هرگز کاملاً بسته نمی‌شوند.»

به گفته آسوشیتدپرس، جمهوری اسلامی در گذشته نیز محدودسازی بازرسی‌های آژانس را به‌عنوان ابزاری برای فشار در جریان مذاکرات با غرب به کار برده است.

صداوسیمای جمهوری اسلامی به نقل از متن قانون تصویب شده، اعلام کرد: «دولت موظف است فوراً تمام همکاری‌ها با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ذیل پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) و توافق‌نامه پادمان مربوطه را متوقف کند.» این تعلیق تا زمانی ادامه خواهد یافت که شرایط خاصی از جمله «تضمین امنیت تأسیسات و دانشمندان هسته‌ای» محقق شود.

سازمان بین‌المللی انرژی اتمی در واکنش به این موضوع اعلام کرد که در انتظار دریافت توضیح رسمی از جمهوری اسلامی درباره معنای دقیق این تعلیق است.

وال استریت ژورنال طی گزارشی نوشت که تصاویر ماهواره‌ای تازه منتشر شده توسط شرکت مکسار، از ساخت مسیر دسترسی جدید در سایت هسته‌ای فردو و ورود تجهیزات عمرانی به این مکان خبر می‌دهد.

براساس این گزارش که روز سه‌شنبه ۱۰ تیر منتشر شد، تصاویر ثبت شده، مسیر جدیدی در کوه محل استقرار تأسیسات فردو را نشان می‌دهد که در کنار آن چندین خودرو، از جمله بیل مکانیکی و جرثقیل متحرک، دیده می‌شود.

آسوشیتدپرس افزود که به گفته برخی تحلیلگران، جمهوری اسلامی در واکنش به جنگ اخیر، ممکن است همکاری خود با آژانس را به‌طور کامل قطع کرده، از پیمان ان‌پی‌تی خارج شود و با شتاب به‌سوی ساخت بمب حرکت کند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در یک جلسه علنی که روز چهارشنبه ۲۵ ژوئن (۴ تیر)، برگزار شد، طرح الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی را تصویب کردند.

امیرسعید ایروانی، نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل در روز دوشنبه ۹ تیر، اعلام کرد جمهوری اسلامی غنی‌سازی اورانیوم را متوقف نخواهد کرد.

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی نیز گفت که قانون مجلس شورای اسلامی برای تعلیق همکاری‌ها با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی لازم‌الاجرا است و بازتاب عدم واکنش آژانس در محکومیت حملات علیه تاسیسات هسته‌ای و ترور دانشمندان هسته‌ای ایران است.

در همین راستا، گیدون سعار، وزیر خارجه اسرائیل، قانون جدید جمهوری اسلامی برای توقف همکاری با آژانس اتمی را «رسوایی‌آمیز» خواند و خواستار بازگرداندن فوری تحریم‌های بین‌المللی از سوی اروپا شد.

وزیر خارجه اسرائیل، از سه کشور اروپایی عضو برجام (آلمان، فرانسه و بریتانیا)، خواست تا «مکانیسم ماشه» را فعال کرده و تمام تحریم‌های تعلیق‌شده سازمان ملل را دوباره علیه ایران اعمال کنند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی