Search
Asset 2

کاهش سرانه مصرف گوشت در ایران از سال ۱۴۰۰

احمد شاد، دبیر انجمن واردکنندگان فرآورده‌های خام دامی، در گفتگو با خبرگزاری ایلنا از کاهش‌ سرانه مصرف گوشت در ایران از سال ۱۴۰۰ تاکنون خبر داده است.
(Danial Shaygan/Ecoiran.com)

احمد شاد، دبیر انجمن واردکنندگان فرآورده‌های خام دامی، در گفتگو با خبرگزاری ایلنا از کاهش‌ سرانه مصرف گوشت در ایران از سال ۱۴۰۰ تاکنون خبر داده است.

شاد درباره وضعیت مصرف گوشت در کشور اظهار داشت: بر اساس آمارهای غیررسمی، میزان مصرف گوشت در ایران بین ۸۵۰ هزار تا یک میلیون تن در سال است. با این حال، برآوردهای ما نشان می‌دهد که این میزان کمتر از ۶۰۰ هزار تن است و از سال ۱۴۰۰ به بعد کاهش یافته است.

او با بیان اینکه در سال‌های پاندمی کرونا و پس از آن، ارقام مصرف گوشت نشان‌دهنده کاهش به کمتر از ۶۰۰ هزار تن است، افزود که هرچند بانک مرکزی میزان مصرف گوشت قرمز را حدود ۷۰۰ گرم در ماه برای هر نفر ایرانی اعلام کرده، به نظر می‌رسد مصرف واقعی حدود ۶۰۰ هزار تن در سال باشد.

دبیر انجمن واردکنندگان فرآورده‌های خام دامی با بیان اینکه در سال‌های اخیر، واردات گوشت به طور متوسط حدود ۱۲۰ هزار تن در سال بوده است، افزود که با این حال در سال ۱۳۹۷، واردات به حدود ۱۸۰ هزار تن رسید.

شاد مدعی شده که افزایش قیمت نهاده‌های دامی و خشکسالی باعث کشتار دام‌های مولد و کاهش جمعیت دامی شده که نیاز به واردات گوشت را افزایش داده است.

او درباره عمده‌ترین مبادی واردات گوشت افزود که «در حال حاضر برای دام سنگین، گاو و گوساله از برزیل، گاومیش از هندوستان، گوسفند از استرالیا و مغولستان و به‌صورت محدود از کشورهای اوراسیا و روسیه مانند: قزاقستان، گرجستان، ارمنستان، پاکستان، آفریقای جنوبی، کنیا و… وارد می‌شود که می‌توان از این مبادی، بهترین و ارزان‌ترین گوشت را تهیه و وارد کشور کرد.»

در حالی که دبیر انجمن واردکنندگان فرآورده‌های خام دامی به دلایل کاهش سرانه مصرف گوشت در ایران اشاره نکرده است، در ماه‏های گذشته مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌‌های لبنی از کاهش شدید سرانه مصرف لبنیات به دلیل گرانی محصولات لبنی در ایران خبر داده و گفته بود که حجم قابل‌توجهی از شیر خام تولیدشده در ایران به شکل شیر خشک قاچاق می‌شود.

در ماه‌های گذشته، مرکز پژوهش‌های مجلس جمهوری اسلامی طی یک گزارش جامع درباره ابعاد فقر در ایران در سال گذشته، اعلام کرده بود که میزان مصرف کالری نیمی از جمعیت ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۱ کمتر از حد استاندارد جهانی بوده است.

در حالی که مسئولان اقتصادی ایران همواره وعده کاهش تورم و کنترل گرانی می‌دهند، رسانه‌های داخلی گزارش می‌دهند که افزایش روزافزون قیمت اقلام خوراکی سبب کوچکتر شدن سفره مردم ایران شده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی