Search
Asset 2

زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری در چین ۱۱۸ کشته بر جای گذاشت

زمین لرزه ۶.۲ ریشتری در چین
ساختمان های فرو ریخته پس از زلزله در دهجیا ، شهرستان جیشیشان ، در استان گانسو در شمال غربی چین در ۱۹ دسامبر ۲۰۲۳ دیده می‌شوند. (STR/AFP via Getty Images)

به گفته رسانه‌های حکومتی چین، زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۶.۲ ریشتر، درست پیش از نیمه شب دوشنبه، منطقه‌ای دورافتاده و کوهستانی در لبه شمالی فلات چینگهای-تبت را لرزاند که بر اثر آن دست کم ۱۱۸ نفر کشته و صدها نفر زخمی شدند.

این زمین‌لرزه‌، که مرگبارترین زمین لرزه چین در نزدیک به یک دهه اخیر است، اواخر شب دوشنبه شهرستان جیشیشان در استان گانسو را لرزاند و به خانه‌ها و جاده‌ها آسیب رساند. امدادگران برای جستجوی بازماندگانی که زیر آوار محبوس شده‌اند، تلاش کرده‌اند، در حالی که ساکنان با عجله به بیرون از خانه هجوم آوردند و یک شب را در سرمای شدید زمستان سپری کردند.

مقامات استانی در یک کنفرانس خبری اعلام کردند تا صبح روز سه‌شنبه، بر اثر این زمین‌لرزه ۱۰۵ نفر کشته، ۳۹۷ نفر زخمی شدند و بیش از ۴۷۰۰ خانه در گانسو آسیب دیده است.

به گفته مقامات محلی، در استان همجوار چینگهای، ۱۳ نفر جان باختند و ۱۸۲ نفر مجروح شدند و ۲۰ نفر دیگر همچنان مفقود شده‌اند.

کانون زمین‌لرزه‌ نزدیک به مرز بین گانسو و چینگهای، منطقه‌ای کوهستانی در لبه شرقی فلات تبت، واقع شده است. به گزارش مرکز اطلاع رسانی مرکز تحقیقات و فناوری اطلاعات (CENC)، این زمین لرزه تا صبح با ۹ پس لرزه به بزرگی ۳ ریشتر و بالاتر همراه بود.

به گزارش CCTV، زمین‌لرزه‌های اولیه نزدیک به ۲۰ ثانیه طول کشید و در مرکز استان لانژو در ۱۰۲ کیلومتری (۶۳ مایل) احساس شد.

برخی از خانه‌های روستایی در گانسو و چینگهای به آوار تبدیل شده‌اند و آتش‌نشانان در حال بیرون آوردن بازماندگان از زیر آوار هستند.

این زمین‌لرزه‌ همچنین آب و برق و همچنین سیگنال‌های تلفن همراه را در برخی مناطق قطع کرده و تلاش‌های امداد و نجات را با مشکل مواجه کرده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی