مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که به ۹۰ هزار مالک که بیش از ۵۰۰ هزار واحد مسکونی خالی دارند، یک هفته فرصت داده شده است تا املاک خود را در بازار عرضه کنند یا در سامانه ملی املاک و اسکان ثبت نمایند.
ابوالفضل نوروزی عنوان کرد که این هشدار به مالکان داده شده است و در صورت عدم اقدام، به سازمان مالیاتی معرفی خواهند شد.
نوروزی با اشاره او به مواد قانون مالیاتهای مستقیم گفت که بر اساس این قوانین، وزارت راه و شهرسازی موظف به شناسایی و معرفی خانههای خالی به سازمان مالیاتی است.
نوروزی با بیان اینکه اولویت بر شناسایی مالکانی است که دارای بیش از ۱۰۰ خانه خالی هستند، گفت که تاکنون، از مجموع ۵۰۰ هزار خانه خالی شناساییشده، ۱۸۲ هزار واحد به بازار عرضه شده و ۱۲۰ هزار ملک خالی به سازمان امور مالیاتی معرفی شده است. از این تعداد، حدود ۶۰ هزار خانه در تهران قرار دارند و در حال حاضر در مراحل بررسی و دادرسی مالیاتی هستند.
این درحالی است که قرار بود سالی یک میلیون مسکن برای شهروندان ساخته شود.
روزنامه دنیای اقتصاد درماههای گذشته درباره معضل مسکن نوشته بود که تورم مسکن در کلانشهرهای ایران به میزانی صعودی است که جوانان این نسل امیدی به خانهدار شدن ندارند و این موضوع بخش عمدهای از آنها را به فکر مهاجرت به شهرستان یا مهاجرت خارجی انداخته است.
طبق گزارش بانک مرکزی، متوسط قیمت هر مترمربع مسکن در تهران در خرداد ماه امسال ۸۵.۹ میلیون تومان بوده که نسبت به اردیبهشت امسال ۱.۴ درصد و در مقایسه با خرداد پارسال ۹.۷ درصد افزایش داشته است.
طی ماههای گذشته، روزنامه «دنیای اقتصاد» از وجود پنج میلیون خانوار فاقد مسکن در ایران خبر داده بود.
در فروردین ماه امسال نیز رسانههای داخل ایران گزارشهایی درباره سبقت تورم اجاره از تورم عمومی و افزایش بیسابقه ۴۲ درصدی اجاره خانه منتشر کرده بودند.
گروه مسکن روزنامه «دنیای اقتصاد» اواخر فروردین ماه امسال از شکسته شدن رکورد تاریخی افزایش اجاره بها در ایران خبر داده بود.
در حالی که سخنگوی اقتصادی دولت وقت مدعی شده بود که رویکرد حکومت در حوزه مسکن سبب تنظیم اجاره بها شده، این رسانه اقتصادی اعلام کرد که رکورد تاریخی افزایش اجاره بها در ایران شکسته شده است.