Search
Asset 2

شکسته شدن رکورد تاریخی افزایش اجاره‌ بها در ایران

شکسته شدن رکورد تاریخی افزایش اجاره‌ بها در ایران
(Tasnim)

در حالی که سخنگوی اقتصادی دولت مدعی شده که رویکرد حکومت در حوزه مسکن سبب تنظیم اجاره بها شده، یک رسانه اقتصادی اعلام کرد که رکورد تاریخی افزایش اجاره بها در ایران شکسته شده است.

احسان خاندوزی در نشست با خبرنگاران درباره «اوضاع اجاره‌نشین‌ها در کشور»، مدعی شده که دولت، سیاست‌ تنظیم اجاره‌بها را تصویب کرده است. این در حالی است که روزنامه دنیای اقتصاد با ارائه آمار این ادعا را به چالش کشانده است.

گروه مسکن روزنامه «دنیای‌اقتصاد» با بررسی‌های خود نشان داده که «بازار اجاره مسکن در دولت سیزدهم، رکورد بیشترین رشد اجاره‌بها را در زمینه ثبت داده‌‌های رسمی از اجاره، به ثبت رسانده است».

طبق این گزارش، ارقام رسمی مربوط به تورم اجاره مسکن در تهران نشان می‌دهد، از سال ۱۴۰۰ تا پایان ۱۴۰۲، «اجاره‌بها، سالانه به ترتیب ۴۶ درصد، ۴۴ درصد و ۵۲ درصد جهش داشته است».

روزنامه دنیای اقتصاد با بیان اینکه از سال ۱۳۷۰ تا ۱۴۰۰، «بالاترین رشد سالانه اجاره‌بها، برای سال ۷۵ و به میزان ۴۱/۵ درصد بوده است»، نتیجه‌گیری کرد که «ملتهب‌ترین دوره اجاره‌نشینی» برای سال‌های دولت سیزدهم بوده است و نه دولت‌های قبل‌تر.

این رسانه تصریح کرده که تورم اجاره در کشور نیز طی دو سال گذشته، از «متوسط سالانه دوره‌های قبل»،‌ سبقت گرفته است.

دنیای اقتصاد با اشاره به اینکه نسبت تورم عمومی به تورم اجاره در کشور، همیشه عدد ۱/۵ بوده است، خاطرنشان کرد که سال گذشته به علت «رشد تاریخی اجاره‌بها در کشور»، این نسبت به مرز عدد یک رسید.

این روزنامه با بیان اینکه دولت رئیسی در «تنظیم اجاره‌بها»، آخر است نه اول، تاکید کرد که دولت تاکنون هیچ اقدام موثری برای تنظیم تورم مسکن و تورم اجاره به این معنا که باعث «بازگشت قیمت‌ها به سطح متعارف شود» انجام نداده است.

رکورد تاریخی افزایش اجاره بها در ایران در حالی  شکسته شد که کارشناسان حوزه مسکن طی هفته‌های گذشته پیش‌بینی کرده‌اند که با رشد نرخ دلار احتمال تکرار تجربه رکود تورمی در بازار مسکن وجود دارد.

سعید لطفی، دبیر اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به رفتار بازار مسکن در بهار ١۴٠٣ گفته است که باید توجه داشت ابتدای سال جدید دولت نرخ تورمی را به‌صورت رسمی اعلام می‌کند که این نرخ تورم در تمام بازارها از جمله مسکن اثر می‌گذارد.

شهریور سال گذشته، روزنامه همشهری در گزارشی با تایید رکود در بخش مسکن و ساختمان نوشت، بازار مسکن بعد از جهش غیرمعقول قیمت‌ها در زمستان ۱۴۰۱، وارد یکی از سخت‌ترین دوره‌های رکودی خود شده است.

فعالان بازار مسکن و مسئولان صنفی این حوزه سال گذشته نیز عنوان کرده بودند که بازار مسکن در رکود و کسادی به سر می‌برد.

همچنین بر اساس گزارش‌های بخش ساخت‌وساز در ایران، طی چهار سال گذشته به دلایلی همچون «تورم عمومی، رکود معاملات و نوسانات نرخ مصالح ساختمانی» این بخش دچار رکود شده است.

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی