دهها میلیون نفر از کاربران اینترنت تلفن همراه پساز بروزرسانیهای آینده در سال آتی، ارتباط خود را با شبکه جهانی وب ازدست خواهند داد.
«فیسبوک» و شرکت امنیتی CloudFlare نسبتبه بروزرسانی قریبالوقوع و درطی آن بسته شدن الگوریتم SHA-1 و جایگزینی آن با الگوریتمی امنتر هشدار دادند.
«الکس استموس»، رئیس ارشد امنیت فیسبوک در پست اخیر خود نوشت که این بروزرسانی، ۳ تا ۷ درصد از کاربران اینترنت جهان را تحتتأثیر قرار خواهد داد؛ «به این معنی که دهها میلیون نفر از مردم پساز ۳۱ دسامبر قادر بهاستفاده امن از اینترنت نخواهند بود.»
CloudFlare میگوید که میلیونها نفر از کاربران کشورهای درحال توسعه همچون چین، یمن، غنا نمیتوانند از اینترنت استفاده کنند، مگر آنکه چیزی تغییر کند.
اگرچه ۹۸.۳۱ درصد از مرورگرها با این بروزرسانی سازگار خواهند بود اما در حدود ۱.۶۹ درصد از کاربرانی که به خدمات HTTPS دسترسی دارند از مرورگرها و سامانهعاملهایی استفاده میکنند که توسط SHA-2 پشتیبانی نمیشود. که این رقم دهها میلیون نفر را شامل میشود.
از آنجایی که محققان در اوایل سال جاری اعلام کردهاند که الگوریتم SHA-1 دیگر ایمن نیست، وعده دادهاند که الگوریتم بروزرسانی شده از امنیت بهتری برخوردار خواهد بود.
گواهینامههای SHA-2 از نیمه شب اول ژانویه ۲۰۱۶ در محل قرار داده خواهد شد.
بهگزارش BuzzFeed و بهنقل از «متیو پرینس»، مدیرعامل شرکت CloudFlare، «ما باید مردم را مجبور کنیم تا بهسوی آینده حرکت کنند. ما درحال مطالعه بر روی تأثیرات بالقوه این بروزرسانی هستیم … ومشکل اینجاست که مردم سراسر جهان و بیشتر در کشورهای درحال توسعه از تلفنهای همراه و رایانههای قدیمیای استفاده میکنند که خود را بروزرسانی نمیکنند و بههمین دلیل آنها دسترسی به اینترنت نخواهند داشت.»
«اگر واقعبینانه به این موضوع نگاه کنیم، برای کشورهای درحال توسعه، بهطور متوسط، ۴ تا ۵ درصد از بازدیدکنندگان اینترنت بهسادگی دسترسی خود را ازدست خواهند داد.»
بهطور مثال، شرکت «فایرفاکس» میگوید که دانلودهایش پس از قرار دادن گواهینامه SHA-2 حدود ۱ میلیون کاهش پیدا خواهد کرد.
«کریس مور»، مدیر تولید وب این شرکت میگوید، «بسیاری در جهان هنوز از مرورگرهای قدیمی استفاده میکنند و به وبسایت ما میآیند تا «فایرفاکس» را دانلود کنند. تغییر SHA-2، ۵ درصد از این دانلودها را کاهش خواهد داد که تأثیر مستقیمی بر استفادهاز این مرورگر خواهد گذاشت مگر اینکه راه حل مناسبی برای مقابله با مرورگرهای قدیمی پیدا کنیم.»
CloudFlare راه حلی برای این مشکل ارائه داده است که شامل یک فنآوری است که اکثر کاربران را بهطور خودکار به الگوریتم بروزرسانی شده انتقال میدهد بهجز کسانی که از تلفنهای همراه قدیمی استفاده میکنند که همان الگوریتم SHA-1 را خواهند داشت و به آنها تا زمان بروزرسانی اجازه دسترسی به اینترنت داده خواهد شد. فیسبوک نیز از کسانی که هنوز از این الگوریتم قدیمی استفاده میکنند، حمایت خواهد کرد.
انجمن CA/Browser که گروهی از افراد متخصص و طراحان مرورگر و مسئول این حرکت است، نیز به این راهحل علاقهمند شده و درحال کار برروی آن است.
«جرمی رولی»، نماینده این گروه میگوید: «بسیاری به راهحل فیسبوک برای این مشکل علاقه پیدا کردهاند اما نیاز است تا همه مرورگرها که شامل گوگل، مایکروسافت، اپل و موزیلا میشود، بهگونهای رضایت خود را اعلام کنند.»
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.