دولت کانادا از آلوده شدن بیش از ۲۰۰ کانادایی به ویروس چگونگونیا خبر داد. چگونگونیا از طریق پشههای ناقل به انسان منتقل میشود و اکثر موارد ابتلای کاناداییها، از سفر به جزایر کارائیب اعلام شده است.
آژانس بهداشت کانادا ضمن اعلام این خبر، علائم بیماری را تب، درد شدید مفاصل، درد عضلانی، سردرد، تهوع، خستگی و مشکلات پوستی نام برد.
اولین مورد از این بیماری ماه دسامبر گذشته در بخش غربی جزیرهی سنت مارتین، جزیرهای در شمال شرق کارائیب، اعلام شد. این بیماری چندین دهه است که در آفریقا و آسیا و اقیانوس آرام وجود دارد.
پخش شدن سریع این ویروس در میان مردم، صدها هزار نفر از مردم کارائیب را تحت تأثیر قرار داده و باعث اعلام وضعیت اضطراری در جامائیکا شده است.
«اریک موریست»، سخنگوی بهداشت کانادا در این زمینه گفت که افراد مبتلا در سال ۲۰۱۴ بیشتر مسافران بازگشته از مناطق بومی و گرمسیر هستند. سفر به جزایر کارائیب در تعطیلات به دلیل آفتابی بودن این مناطق از موارد مورد علاقه کاناداییها است.
موریست دراینباره گفت: « تعداد مبتلایان به این بیماری در سال ۲۰۱۴ افزایش چشمگیری داشته است که مطابق با شیوع گستردهتر آن در کارائیب و همچنین اقیانوسیه بوده است.»
به گفتهی موریست هیچ شواهدی مبنی بر انتقال و سرایت محلی این بیماری به سایر افراد کانادایی پیدا نشده است و در حال حاضر تنها پشههای بومی همان منطقه ناقل این ویروس هستند. البته ایالات متحده و بخش مرکزی و جنوبی امریکا نیز تحت تأثیر این بیماری قرار گرفتهاند.
براساس برآورد برخی از مسئولین تاکنون ۶۰ در صد از جمعیت جامائیکا به این بیماری مبتلا شدهاند.
ویروس چگونگونیا بیش از ۸۰۰ هزار نفر در کارائیب، که اکثر آنها در جمهوری دومینیکن هستند را آلوده کرده است. وزیر بهداشت این کشور گفت که ماه گذشته نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر از مردم با این ویروس دست و پنجه نرم کردهاند.
دولت کانادا ماه گذشته برای محافظت از شهروندان کشورش از نیش پشههای ناقل این بیماری برای سفر به جزایر کارائیب هشدار داد.
آژانس بهداشت عمومی کانادا نیز از مسافران خواست که حداقل شش هفته قبل از رفتن به جزایر کارائیب برای مشورت با پزشک اقدام کنند.
هیچ واکسن یا درمانی برای مبارزه با این ویروس وجود ندارد، اما سازمان بهداشت جهانی میگوید که بیشتر بیماران بهبودی کامل خود را باز می یابند.
در برخی از موارد درد مفاصل ممکن است برای چند ماه، یا حتی سالها باقی بماند. همچنین گاها عوارضی برای چشمها، قلب و دستگاه گوارش و اعصاب گزارش شده است؛ اما در مجموع عوارض جدی وجود ندارد. این بیماری در افراد مسنتر میتواند به مرگ فرد منجر شود.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.