لی جون ۴ ساله پس از دریافت اولین دوز واکسن کووید۱۹ دچار تب و سرفه شد که پس از تزریقدرمانی در بیمارستان به سرعت فروکش کرد. اما پس از تزریق دوم، پدرش متوجه شد مشکلی در کار است.
اطراف چشم دختر متورم شد و از بین نرفت. این دختر هفتهها از درد پاهایش شکایت داشت که ظاهراً بیدلیل کبود شده بودند. ماه ژانویه، چند هفته پس از دوز دوم، تشخیص داده شد که این کودک ۴ ساله به سرطان خون لنفوبلاستیک حاد مبتلا است.
لی (نام مستعار)، از استان گانسو در شمال مرکزی چین، به اپکتایمز گفت: «فرزند من قبل از تزریق واکسن کاملاً سالم بود. او را برای بررسی سلامت بردم. همه چیز عادی بود.»
او یکی از صدها چینی عضو گروهی در رسانههای اجتماعی است که ادعا میکنند خود یا یکی از اعضای خانوادهشان پس از تزریق واکسنهای چینی به سرطان خون مبتلا شدهاند. هشت نفر آنان در تماس با اپکتایمز، این وضعیت را تأیید کردند. اسامی مصاحبهشوندگان برای حفظ امنیتشان مخفی شده است.
این موارد ابتلا به سرطان خون در گروههای سنی مختلف از سراسر چین مشاهده میشوند. اما لی و دیگران بهطور خاص به افزایش تعداد بیماران جوانتر در چند ماه گذشته اشاره کردند که همزمان با اقدامات رژیم برای واکسیناسیون کودکان بین ۳ تا ۱۱ سال از اکتبر گذشته است.
اولین واکسن دختر لی در اواسط نوامبر و به درخواست مهد کودکش انجام شد. به گفته لی، اکنون تحت شیمیدرمانی در بیمارستان مردمی شماره ۲ لانژو است، که حداقل ۲۰ کودک به دلیل علائم مشابه تحت درمان هستند. اکثر آنان بین ۳ تا ۸ سال سن دارند.
او گفت: «پزشک ما در بیمارستان بهمان گفت از نوامبر گذشته، تعداد کودکانی که برای درمان سرطان خون به بخش هماتولوژی مراجعه میکنند، نسبت به سالهای گذشته دو برابر شده و با کمبود تخت مواجه هستند.»
لی ادعا میکند اخیراً، حداقل هشت کودک در محل زندگی او در منطقه سوژو، جان خود را بر اثر سرطان خون از دست داده اند.
بخش هماتولوژی بیمارستان برای اظهار نظر فوری در این رابطه، در دسترس نبود.
فشار ملی
طبق آخرین آمار کمیسیون ملی بهداشت چین، تا ۱۳ نوامبر، تقریباً ۸۴.۴ میلیون کودک بین ۳ تا ۱۱ سال واکسینه شدهاند که بیش از نیمی از جمعیت این گروه سنی را شامل میشود.
اما والدینی که تمایلی به واکسیناسیون فرزندان خود نداشتند، تحت فشار قرار گفتند واکسن بزنند. برخی گفتند مزایای شغلی خود را از دست دادهاند یا مدیرانشان با آنها صحبت کردهاند. در موارد دیگر، فرزندانشان با تنبیههای متنوعی از از دست دادن امتیازات گرفته تا حتی محرومیت از حضور در مدرسه، مواجه شدند؛ مانند فرزند دهساله وانگ لانگ ده ساله.
وانگ از استان شاندونگ در شرق چین، به اپکتایمز گفت: «سال گذشته، مدرسه به ما گفت او را برای واکسیناسیون در فلان تاریخ ببریم، در غیر این صورت نمی تواند سر کلاس حاضر شود»
این پسر دوز دوم واکسن خود را ۴ام دسامبر دریافت کرد. یک ماه بعد، احساس خستگی و تب خفیف او شروع شد. اکنون در بیمارستان چیلو دانشگاه شاندونگ، تحت درمان سرطان خون حاد است که ۱۸ ژانویه تشخیص داده شد.
سانسور
لی در وی چت، پلتفرم همهکاره رسانههای اجتماعی چین، با بیش از ۵۰۰ بیمار یا اعضای خانوادهشان آشنا شده است.
هنگامیکه لی و سایرین با مرکز کنترل بیماری محلی تماس گرفتند، آنها قول دادند بررسی کنند. اما در همه این بررسیها، موارد ابتلا به سرطان خون، «تصادفی» و بدون ارتباط با واکسنها تشخیص داده شدند.
در سال ۲۰۱۳، مقامات در مورد مرگ بیش از ۱۲ کودک نوپا پس از تزریق واکسن هپاتیت ب نیز همین را گفتند.
اما لی و دیگرانی که در وضعیت مشابهی قرار دارند، هنوز قانع نشدهاند.
به گفته لی، نشانههایی وجود دارند که مقامات به خوبی از این موضوع آگاه هستند. او با استناد به اطلاعاتی که از گروه ویچت به دست آورده است، میگوید پزشکان در هنگام معاینه بیمارانی که علائم مشابهی داشتند، ابتدا ازشان میپرسیدند واکسن زدهاند یا خیر.
زمانی که لی با شبکه سیسیتیوی، تلویزیون دولتی چین، تماس گرفت تا در رسانه به آن پرداخته شود نیز همین واکنش را مشاهده کرد.
لی گفت: «به محض اینکه گفتیم بچهها واکسن کووید۱۹ زدهاند، ازم پرسیدند آیا به سرطان خون مبتلا شدهاند. آنها میدانستند. آنها گفتند تماسهای زیادی در این رابطه دریافت کردهاند.»
مطالب دیگر:
دانشجوی چینی در کییف: سفارت چین بهدروغ به ما گفت جنگی در کار نخواهد بود
حداقل ۱۲ موشک به اربیل عراق در نزدیکی کنسولگری آمریکا اصابت کرد
دبیرکل ناتو: عضویت اوکراین در ناتو در دستور کار ما نیست