Search
Asset 2

فالون دافا، مدیتیشنی که بیش از صد میلیون نفر آن را تمرین می‌کنند

(The Epoch Times)

هر سال، حدود ۱۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان روز سیزدهم ماه می را جشن می‌گیرند. آنان این روز را گرامی می‌دارند، به یاد آنکه حدود سه دهه پیش در چنین روزی، یک پدیده جهانی بسیار مثبت در چین شکل گرفت و تاکنون پس از سه دهه همچنان استوار و پایدار است. ۲۸ سال پیش، در سیزدهم می ۱۹۹۲، فالون دافا به عنوان یک روش چی گونگ به مردم چین معرفی شد. چی گونگ نام روش‌هایی است که طی آن از طریق مدیتیشن و تمریناتی آرام می‌توان به هدف ارتقای سلامتی جسمی و آرامش روحی دست یافت. به این شکل، چین در مقیاسی وسیع شاهد بهبود وضعیت سلامت عمومی جسمی و روحی مردم شد. در آن روزها، هر روز ده‌ها میلیون نفر از مردم چین پنج تمرین حرکتی آرام فالون دافا را در پارک‌ها انجام می‌دادند و آموزه‌های این روش بر پایه سه اصل «حقیقت، نیکخواهی و بردباری» بخشی جدانشدنی از زندگی آنها شده بود. نام دیگر این روش فالون گونگ است.

تمرین‌کنندگان فالون دافا در دهه ۱۹۹۰ قبل از شروع آزار و اذیت، در پارکی در شهر چنگدو، در چین ، برای تمرینات صبحگاهی جمع شده‌اند. (Courtesy of Faluninfo.net)

 آقای لی هُنگجی، بنیانگذار فالون دافا، این تمرین را در روز ۱۳ مه ۱۹۹۲ در شهر محل زادگاه خود چانگ‌چون، در شمال شرقی چین به عموم مردم معرفی کرد. به دلیل فواید چشمگیر این روش در بهبود وضعیت سلامتی مردم، بیش از ۷۰ میلیون نفر در اوایل سال ۱۹۹۹ تمرین فالون دافا را شروع کردند. امروزه، این تمرین صلح‌آمیز در بیش از ۱۰۰ کشور و منطقه در سراسر جهان گسترش یافته و توسط بیش از ۱۰۰ میلیون نفر تمرین می‌شود.

تمرین کنندگان فالون دافا در تاریخ ۱۱ مه ۲۰۱۷ در یک فعالیت مربوط به روز جهانی فالون دافا در شهر نیویورک (Samira Bouaou/The Epoch Times)

در بین میلیون‌ها نفری که تمرین روش معنوی فالون دافا را انجام می‌دهند، همه مشاغل دیده می‌شود، مردم وضعیت‌های مختلف مالی، تحصیلی، و از همه سنین حضور دارند. قدرت شگفت‌انگیر فالون دفا در شفابخشی – چه از نظر ذهنی و چه از نظر جسمی – به این افراد کمک کرده است که افراد و شهروندانی بهتری شوند و به آنها این امکان را می‌دهد تا به طور مؤثر در خدمت جامعه، محیط زندگی و محل کار خود باشند. افرادی که این روش را تمرین می‌کنند می گویند که آموزه‌های فالون دافا می‌تواند برای فرد آرامش را به ارمغان آورد و به او کمک می‌کند تا افکار مخرب را کنار بگذارد و به سمت افراط در افکار، رفتار و احساسات نرود و از این طریق آسیب نبیند. به فرد کمک می‌کند تا خشم را رها کند و از حالت‌هایی منفی نظیر استرس و اضطراب دور شود. همچنین فالون دافا به فرد کمک می‌کند عادات ناسالم و غلطی نظیر نوشیدن الکل، استعمال سیگار یا مواد مخدر و نیز روابط بی‌بند و بار جنسی را ترک کند.

بیش از ۱۰ هزار تمرین‌کننده فالون دافا در کنفرانس تبادل تجربه این روش در نیویورک در تاریخ ۱۷ می ۲۰۱۹ گردهم آمده‌اند. (Edward Dye/The Epoch Times)

به رسمیت شناخته شدن در چین و افتخارآفرینی رسمی در سال ۱۹۹۳، روزنامه رسمی وزارت امنیت عمومی چین به نام (people’s Public Security News) از آقای لی‌  هُنگجی به خاطر «ارتقاء فضیلت‌های سنتی، مبارزه با ارتکاب جرم و جنایات بین مردم چین، پاسداری از نظم و امنیت اجتماعی و ارتقاء روحیه در جامعه» قدردانی کرد. یکی از مقامات کمیسیون ملی ورزش چین  در سال ۱۹۹۹ به نشریه (U.S. News & World Report) گفت که فالون دافا می‌تواند باعث کاهش هزینه‌های پزشکی هر شخص به میزان هزار یوآن در سال شود که در مجموع باعث صرفه‌جویی هزینه‌های پزشکی کل کشور چین به میزان ۱۰۰ میلیارد یوآن می‌شود. سخنان این مقام مسئول بدون مدرک و سند نبود. مطابق نظرسنجی انجام شده در سپتامبر ۱۹۹۸ توسط اداره امور ورزشی ایالتی چین از تعداد ۱۲۵۵۳ نفر از افرادی که  فالون دافا را تمرین می‌کنند، میزان درمان بیماری در آنها ۷۷،۵ درصد بود. همچنین میزان ۲۰.۴ درصد دیگر نیز حاکی از بهبود کلی وضعیت سلامتی‌شان داشتند. این بررسی نشان داد که بطور متوسط ​​، هر فرد سالانه بیش از ۱۷۰۰ یوان (تقریبا ۲۴۱ دلار) در هزینه‌های پزشکی صرفه جویی کرده بود که سالانه بیش از ۲۱ میلیون یوآن (تقریبا ۲.۹۷ میلیون دلار آمریکا) برایش پس‌انداز می‌شد. نظرسنجی دیگر انجام شده در بیش از پنج منطقه در پکن در بین ۱۴۱۹۹ تمرین‌کننده این روش، نشان داد که تمرین فالون دافا به آنها کمک کرده است تا سالانه ۴.۱۷ میلیون یوان (تقریباً ۵۹۰ هزار دلار آمریکا) در ‌هزینه‌های پزشکی شان پس‌انداز شود. علاوه بر این ، ۹۶/۵ درصد از افراد مورد بررسی همچنین گفتند که در وضعیت روحی خود بهبود ایجاد شده است. این بررسی نشان داد که میزان کل اثربخشی تمرین فالون دافا ۹۹.۱ درصد بود.

بیش از ۱۰ هزار تمرین کننده فالون دافا از اروپا، آسیا، آمریکای جنوبی، آفریقا و اقیانوسیه در روز ۱۶ مه ماه ۲۰۱۹ در رژه روز فالون دافا در منهتن، شهر نیویورک شرکت کردند. (Ai Wen/The Epoch Times)

روز جهانی فالون دافا از سال ۲۰۰۰ ، تمرین کنندگان فالون دافا در سرتاسر جهان، روز ۱۳ می را به عنوان «روز جهانی فالون دافا» جشن می گیرند تا از آقای لی هُنگجی، بخاطر آموزه‌های خود که منجر به بهبود وضعیت جسمی و روحی آنان شده است، و شادی و آرامش را در زندگی روزمره‌شان به ارمغان آورده، قدردانی کنند. فعالیت‌های روز جهانی فالون دافا شامل رژه‌ها، برگزاری تجمع در فضای باز، انجام تمرین‌های گروهی و اجرای موسیقی و رقص سنتی چینی است. هزاران نفر از مردمی که فالون دافا را تمرین می‌کنند، از سراسر جهان معمولاً در نیویورک برای شرکت در یک رویداد سه روزه که شامل یک رژه باشکوه، انجام تمرین‌ها به صورت گروهی، و یک همایش که طی آن طرفداران فالون دافا در مورد تجربیات خود در روند بهبود خود صحبت می کنند، گردهم می‌آیند. در سال ۲۰۱۹، تمرین کنندگان با نمایشی چشم‌نواز، با نشستن در مدیتیشن، در مساحت ۳۶۰ فوت، کلمات «حقیقت، نیکخواهی، بردباری» و نشان اصلی فالون دافا را ترسیم کردند.

هزاران تمرین کننده فالون گونگ برای شکل دادن به کلمات اصلی روش فالون دافا (حقیقت، نیکخواهی، بردباری) و نماد این روش، در روز ۱۸ می ۲۰۱۹ در جزیره گاورنورز شهر نیویورک گرد هم آمدند. این نماد شامل نشان باستانی سوآستیکا، و نیز نمادهای تای جی است. (NTD)

جوزف گیگلیوتی، از کانادا که یکی از شرکت‌کنندگان در رویداد فوق بود می‌گوید «فالون دافا به او آموخته است که خودش را جای دیگران بگذارد (تا آنها را درک کند)» وی برای نمونه برادرش را مثال زد که چطور بعد از تمرین فالون دفا، موفق شده در برابر ناملایمتی‌هایی که از سوی او می‌آید بردبار باشد.»

جوزف گیگلیوتی از کانادا ، در حال آماده شدن برای رویداد طراحی کلمات، در جزیره گاورنورز نیویورک در ۱۸ می ۲۰۱۹ است. (Eva Fu/The Epoch Times)

دست اندرکاران فالون دافا در انگلستان و بسیاری از مناطق اروپا، از جمله ایتالیا، آلمان و فرانسه، برای بزرگداشت این مناسبت فعالیت‌های مشابهی انجام دادند. آنها در فرانسه در سال ۲۰۱۹ با اجراهای نمایشی و گردهمایی در فضای باز روبروی برج ایفل، تمرینات را به صورت گروهی انجام دادند و روز فالون دافا را جشن گرفتند.

تمرین کنندگان فالون دافا در فرانسه، در حال انجام تمرین دوم فالون دافا، در میدان تروکادورو، روبروی برج ایفل، در بیستمین سالگرد روز جهانی فالون دافا در تاریخ ۵ می ۲۰۱۹ انجام شود.  (Zhang Le/The Epoch Times)

ولادیا نویدینز یک هنرمند، که در رویداد پاریس حضور داشت، در سال ۲۰۱۶ این تمرین را شروع کرد و به اپک‌تایمز گفت که  فالون دافا زندگی او را کاملاً تغییر داده است. او دیگر در خوردن و آشامیدن افراط نکرده است و معنای زندگی را پیدا کرده است. وی گفت «من توانستم به دیگران فکر کنم و به دیگران کمک کنم. فهمیدم که زندگی فرد فقط برای خودش و برای محافظت از خودش نیست. من زندگی می کنم تا فرد بهتری بشوم. دافا همچنین جهان‌بینی من را گسترش داد و باعث شد که درک کنم که به عنوان یک هنرمند، چه نوع اطلاعاتی را باید به مردم ارائه دهم.»

ولادیا نویدینز (Guan Yuning/The Epoch Times)

در آن سوی زمین، در کشورهایی مانند کره جنوبی، هنگ کنگ، تایوان و استرالیا، هزاران نفر از تمرین‌کنندگان با برگزاری تمرینات گروهی، رژه، گردهمایی و نمایش‌های خیابانی این روز را گرامی داشتند.

تمرین‌کنندگان فالون دافا در تاریخ ۱۲ می ۲۰۱۹، این مناسبت را در میدان کوئینزبریج در ملبورن استرالیا جشن گرفتند (The Epoch Times)
تمرین‌کنندگان فالون دافا در ۲ می ۲۰۲۰ در  تایوان تمرینات را به صورت گروهی انجام دادند. (Courtesy of 249AirFatory)

لی کانگ مینگ، از کره جنوبی   که ۳۰ سال به عنوان افسر پلیس مشغول خدمت بود، به دلیل عادت سیگار کشیدن و نوشیدن الکل دچار سیروز کبدی شده بود. با این حال، سلامتی وی پس از انجام تمرینات فالون دافا، در سال ۲۰۰۵ به طور قابل توجهی بهبود یافت. پزشک وی حتی از تغییر در سلامتی وی شگفت زده شد. وی به اپک تایمز گفت «دکترم گفت که وضعیت سلامتی کبد و تراکم استخوان‌هایم، درست به اندازه ۳۰ سال قبل سالم است.»

لی کانگ مینگ (Courtesy of Kim Kook-hwan)

یک پزشک تایوانی از طریق همکار خود با فالون دافا آشنا شد. دونگ دیلینگ، قبلاً از اگزما شدید رنج می برد، و خارش شدید اغلب باعث بی‌خوابی او می‌شد. این شرایط بر کار او نیز تأثیر گذاشته بود. وی به اپک تایمز گفت که در شب اول بعد از یادگیری مجموعه تمرینات فالون دافا توانست بسیار خوب بخوابد.

دونگ دیلینگ (Lin Qianyu/The Epoch Times)

آزار و اذیت وحشیانه فالون دافا به دست حزب کمونیست چین علیرغم اینکه رژیم کمونیستی چین، در ابتدا مزایای بی نظیر سلامتی تمرین فالون دافا را به رسمیت شناخت و تصدیق کرد، اما در ۲۰ ژوئیه سال ۱۹۹۹، رهبر حزب کمونیست آن زمان، جیانگ زِمین، اقدام به راه اندازی آزار و اذیت بسیار شدیدی در چین، برای ریشه کن کردن این تمرین مدیتیشن صلح آمیز که سلامتی را برای میلیون‌ها نفر به ارمغان آورده بود، کرد. از آن زمان این عمل توسط رسانه‌های دولتی چین مورد تهمت و دروغ‌های تبلیغاتی قرار گرفت و ده ها هزار نفر از افرادی که آن را در چین تمرین می‌کردند زندانی و شکنجه شدند. طبق آمار تأیید شده، بیش از ۴۰۰۰ نفر از آنان تحت این آزار و شکنجه جان باخته‌اند، اگرچه پیش بینی می شود رقم واقعی بسیار بیشتر باشد. در سال‌های اخیر، گزارش‌های تحقیقاتی مستقل نشان داده است که رژیم کمونیستی چین در حال برداشت اعضای حیاتی بدن زندانیان عقیدتی در چین است که اکثریت آن را تمرین‌کنندگان فالون دافا تشکیل می‌دهند. این اقدام موجب مرگ آنها می‌شود. اگرچه حزب کمونیست چین، در سال ۲۰۱۵ اعلام کرد که برداشت اندام از زندانیان اعدامی متوقف شده و فقط در موارد اهدای عضو، اقدام خواهد شد، اما کارشناسانی که در این خصوص تحقیق و بررسی انجام داده اند، نظر متفاوتی دارند. یک محقق و حقوق‌دان کانادایی به نام دیوید کیلگور، اتان گاتمن، نامزد جایزه صلح نوبل، و دیوید ماتاس وکیل حقوق‌بشر گزارشی را در سال ۲۰۱۶ منتشر کردند که به بررسی مسائل مربوط به برداشت اجباری اعضای بدن در چین می‌پردازد. این گزارش با عنوان «برداشت خونین / سلاخی»، تشریح می‌کند که چگونه در زندان‌ها و اردوگاه‌های کار اجباری چین، از تمرین‌کنندگان فالون دافا مرتباً آزمایش خون گرفته می‌شود و مورد معاینه پزشکی قرار می‌گیرند. در حالی که در مورد سایر زندانیان این کار انجام نمی‌شد. البته زندانیان عقیدتی شامل اقلیت مسلمان اویغور و مسیحیان نیز هدف برداشت اعضای بدن قرار می‌گرفتند. نویسندگان این گزارش همچنین تخمین زده‌اند که تعداد اندام‌های برداشت شده در هر سال بین ۶۰ هزار الی ۱۰۰ هزار مورد بوده است. گرچه مقامات کمونیست چین ادعا کرده‌اند که در سال فقط ۱۰ هزار عمل پیوند عضو انجام شده است. براساس گزارشی ۱۶۰ صفحه‌ای که در مارس سال ۲۰۲۰ توسط یک دادگاه مستقل مردمی مستقر در لندن منتشر شد، حزب کمونیست چین، همچنان در حال کشتن زندانیان عقیدتی و فروش اعضای بدن آنها برای تجارتی پر سود است. این گزارش همچنین شامل صدها صفحه شهادت و گواهی شاهدان است. (بیشتر بخوانید: یک دادگاه مستقل: چین هنوز در حال کشتن انسان‌ها برای برداشت اجباری اعضای بدن است)

یک خانواده در رویداد شمع‌افروزی (به صورت مجازی)، با هدف حمایت از تمرین‌کنندگان فالون‌گونگ در چین، در ۲۳ آوریل ۲۰۲۰، شرکت کرده‌اند.  (Courtesy of Tuidang Center)

امسال ، در میان بحران گسترده ویروس حزب کمونیست چین، که عموماً به نام کروناویروس شناخته می‌شود، تمرین کنندگان فالون دافا در ۲۳ آوریل برای یادبود بیست و یکمین سالگرد رویداد ۲۵ آوریل ۱۹۹۹ چین، یک مراسم شمع‌افروزی مجازی برگزار کردند. در رویداد تاریخی ۲۵ آوریل ۱۹۹۹، درست چند ماه قبل از شروع آزار و اذیت فالون دافا در چین، حدود ۱۰ هزار تمرین کننده فالون‌دافا به در جلوی دفتر تجدیدنظرخواهی در نزدیکی جونگ‌نان‌های، مقر دفتر مرکزی حزب کمونیست در پکن به شکلی آرام جمع شدند، تا از مقامات بخواهند برای آنها محیطی فراهم شود که بتوانند بدون ترس، به انجام تمرینات خود بپردازند. (بیشتر بخوانید: امیدی که برآورده نشد- یادی از یک دادخواهی تاریخی در چین، ۲۱ سال قبل) گرچه امسال، به خاطر این بیماری همه‌گیر، جشن‌های روز جهانی فالون دافا در بسیاری از کشورها به شکل سابق برگزار نمی‌گردد، اما با این حال، میلیون‌ها تمرین‌کننده این روش معنوی، همچنان در نظر دارند که فالون دافا و تمرینات آن، مسیر آنها را به سمت یک زندگی بهتر سوق داد. مطالب دیگر: چین به‌خاطر نقض حقوق بشر برای بیست‌و یکمین سال متوالی،«کشوری با نگرانی خاص» باقی می‌ماند این مرد می‌گوید، همسر مفقود شده‌اش قربانی برداشت اعضای بدن شده است

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی