حدود ۲۰ سال پیش در یک کارگاه ارائه شده توسط دکتر «جان کابات زین» شرکت کرده بودم؛ نخستین کتاب او با نام «زندگی سراسر فاجعه» و فنون کلی آموزش داده شده توسط او تأثیر ماندگاری در من داشت. این کتاب یک اثر کلاسیک در زمینهی حضور ذهن است و تأثیر بهسزایی در نحوهی مقابله با استرس برای بیماران داشته است.
هماکنون میخواهم هفت اصل حضور ذهن برگرفته از این کتاب بزرگ را با شما سهیم شوم.
عدم قضاوت
شاهدی بیطرف برای تجربیات خود باشید. مشاهدهی بدون قضاوت به شما اجازه میدهد که آنچه را که در ذهن خود دارید، بدون دستکاری و یا عقلانی کردن آن و بدون گم شدن در افکار خود، آنگونه که واقعاً هست ببینید.
عدم تلاش
هیچ هدفی غیر از بودن خودتان نداشته باشید. این مربوط به دستیابی به سعادت، آرامش و یا چیز دیگری نیست.
پذیرش
داشتن تمایل به اینکه چیزها را آنگونه که هستند ببینید. با پذیرش کامل آنچه هر لحظه به شما ارائه میدهد، شما قادر خواهید بود تجربهی بسیار کاملتری از زندگی داشته باشید.
رها کردن
افکار، ایدهها، چیزها، رویدادها، تمایلات، دیدگاهها، امیدها و تجربیات، چه مطلوب و چه نامطلوب. اجازه دادن به اینکه چیزها آنگونه که هستند باشند، بدون گرفتار شدن در وابستگی خود به رد کردن آنها. این به معنی رها کردن تقلا و مقاومت و پذیرش هر چیز آنگونه که هست، میباشد. نگاه کردن به تنفس خود در حال دم و بازدم آغاز خوبی برای تمرین رها کردن است.
ذهن مبتدی
انتظاراتی که از تجربیات گذشته ناشی شده است را رها کنید. وابستگی به گذشته را رها کرده و تنها حاضر باشید. لحظهها را بدون هیچ دستور کاری غیر حضور کامل، آنگونه که آشکار میشوند ملاحظه کنید. از تنفس خود به عنوان لنگری برای متمرکز کردن توجه خود به لحظهی حال استفاده کنید.
صبر
به یاد داشته باشید که هر چیز خود را در زمان مناسب بروز میدهد. این جایگزینی برای ذهن ناآرام و بیصبر و حوصله است. اجازه ندهیم که نگرانی و تمایل ما به نتیجهای خاصی، کیفیت لحظهی حال را تحتالشعاع قرار دهد.
اعتماد
به خود و احساسات خود اطمینان داشته باشید. احساس اطمینان به اینکه هر چیزی در چهارچوب قابل اعتمادی که مظهر یکپارچگی و نظم است آشکار میشود.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.