هنگکنگ–گروهی ناشناس از مردانی جوان با برداشتن حفاظهای آهنی، شیشهی یکی از ساختمانهای دولتی را شکستند و سپس تعدادی از آنها به داخل محوطه هجوم بردند. این واقعه صبح روز چهارشنبه رخ داد.
کوشش فرناندو چآونگ، عضو آزادیخواه دفتر دولت جهت متوقف کردن این حمله نیز بینتیجه بود. همانطور که در ویدئو مشاهده میگردد، وی تلاش میکند که بین حفاظ آهنی و پنجرهی شیشهای قرار بگیرد ولی آنها او را هل داده و به ضربه زدن به پنجره ادامه میدهند تا شیشه کاملاً شکسته شده و از جای خود بیرون آورده میشود.
در تمام مدت حادثه پلیس حضور نداشت و بعد از شکستهشدن پنجره، پلیسها در محل حاضر میشوند. پس از آن پلیس در محل حادثه با استفاده از باتوم و اسپری فلفل تلاش کرد تا اطراف دفتر دولت را آرام کند و اوضاع را تحت کنترل بگیرد، که در این میان دو تن از معترضین دستگیر شدند.
این واقعه در ساعت ۱۲ شب به وقت محلی «یکِ صبح به وقت هنگکنگ» روی داد. تا کنون این مهمترین واقعهای بوده که رخ داده است چرا که تا کنون طی هیچ درگیری، اموال دولتی از جانب دانشجویان و طرفدارانشان صدمهای ندیده بود. معترضین همیشه خوشحال و مغرور بودند به اینکه این جنبش کاملاً مخالف هرگونه خشونت است.
طی گزارش نشریهی «مینگپائو» این معترض افراطی که خود را «نتیزن» یا همان «شهروند اینترنتی» خطاب کرد، در گذشته نیز سعی داشته برای نیروی دریایی مشکلاتی فراهم آورد.
حدود ۱۰:۴۵ صبح به وقت محلی «۱۱:۴۵ صبح به وقت هنگکنگ» روز ۱۷ نوامبر ده تن از آنان خواستار ورود به محوطهی اصلی ساختمان شدند تا به دفتر دولت یورش ببرند.
پلیسهای محوطهی اشغالی تأکید داشتند تا «نتیزن»ها قبل از صحبت با میکروفون ماسکهایشان را بردارند، ولی آنها موافقت نکردند و در عوض با بلندگو به صحبتهایشان ادامه دادند.
پلیسهای منطقه «نتیزن»ها یا همان افراطیون را که ماسک بر چهره داشتند، «ریاکار و دورو» خواندند، آنها را به پلیسهای نیروی فشار هنگکنگ تشبیه کرده و سعی داشتند تا صحنه اصلی را تخریب کنند. در هر صورت «نتیزن»ها بعد از اینکه متوجه شدند رسانهها دوربینهایشان را بر روی آنها متمرکز کردند به سرعت صحنه را ترک گفتند.
بعد از فرار مهاجمان و واضح نبودن علت این حملهی ناگهانی به دفتر دولت، نظرات متعددی در فضای مجازی ابراز گردید. یکی از کاربران اظهار داشت که این عملیات توسط گروه معروف اینترنتی با نام «هنگکنگ طلائی» برنامه ریزی شده، ولی صریحاً از شکسته شدن پنجره و ورود به محوطهی دولت صحبتی به میان نیاورد.
فرد دیگری چنین توضیح داده که حمله میتواند به دلیل رأی منفی دفتر دولت به اصلاحیهی گزارش ۲۳ «لایحهای که میتواند مانع آزادی اینترنتی گردد» باشد که هم زمان با جلسهی ملاقات دفتردولت در ۱۹ نوامبرتشکیل گردید.
با استناد به گزارش رادیو تلویزیون هنکگنک «RTHK» مسئول انجمن دانشجویان هنگکنگ، الکس چآو در ساعت هشت صبح چنین اظهار کرد: «مفسدان با دادن اطلاعات گمراه کننده در ارتباط با گزارش ۲۳ قصد خرابکاری دارند، چراکه این گزارش فقط در سال ۲۰۱۵ قابل بحث است.»
همچنین رهبر مطرح دانشجویان، جاشوآ وانگ گفت: «او نمیتواند بفهمد چرا متخلفین فرار کردند. وی اضافه کرد که حال، شهروندان باید مسئولیت این عمل غیر قانونی آنها را بر دوش بکشند.»
وقتی گزارشگر پرسید احتمال این هست که حملهی به دفتر دولت به جنبش صدمد وارد کند، وانگ با این اظهار نظر مخالفت کرد و گفت:« دولت هنگکنگ خود مسئول تمام این اتفاقات است.»
این اتفاق باعث جدائی عمیقی بین تظاهرکنندگان شد، چراکه در شرایط کنونی با این جنبش مطابقت و همخوانی ندارد. همچنین انتشار این اخبار در بین مردم انعکاسی منفی به همراه خواهد داشت.
کیتی چان از حامیان جنبش در فیس بوک خود نوشت: « به سوابق تعدادی از این معترضین مشکوک هستم. دوستش ندارم …رسانههای طرفدار پکن آیندهی خوبی خواهند داشت.»
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میگردد.