
وضعیت دریاچهی ارومیه با وجود افزایش بارشها و رهاسازی آب پشت سدها همچنان بحرانی است.
در حالی که به گفتهی مسئولان آب دریاچه نسبت به سطح این دریاچه در سال گذشته بالاتر آمده اما اوضاع این دریاچه به مراتب بدتر است.
کارشناسان اعتقاد دارند که بارندگی امسال و رهاسازی آب از پشت سدها هنوز هم تأثیری در میزان سطح آب دریاچه نداشته است.
دکتر «ناصر آق»، عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه در این خصوص گفت: «ما از کف آب نمونهبرداری کردیم و در مناطقی که سال قبل هم این آزمایشها انجام گرفته، عمقسنجی شده است. عمق میانگین دریاچه ارومیه به ۲ متر رسیده و نسبت به سال پیش کاهش پیدا کرده است. تراز سطح آب دریاچه نسبت به آبهای آزاد هم کاهش پیدا کرده است.»
به گفتهی کارشناسان با وجود اضافه شدن بیش از ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب طی سال گذشته به دریاچهی ارومیه و کنترل چاههای غیرمجاز و حجمی کردن برداشت از چاهها همچنان این دریاچه به طرف احیا شدن پیش نمیرود.
در حال حاضر کارشناسان طرح «احیای فازبندیشدهی دریاچهی ارومیه» را به دولت پیشنهاد میکنند و میگویند که حجم آب را باید نسبت به سطح آن افزایش داد تا آب در دریاچه باقی بماند و تبخیر نشود.
معاون اول رئیس جمهور نیز در جلسهی کارگروه نجات دریاچه ارومیه ضمن اشاره به نمک زیاد موجود در دریاچه گفت که اگر مشکل دریاچه حل نشود، مشکلات ناشی از آن میتواند بخشی از کشور را تهدید کند.
در این جلسه کنترل و کاهش مصرف برداشت از طریق افزایش راندمان، تغییر روش آبیاری به روشهای نوین، تغییر الگوی کشت پرمصرف به کم مصرف، انتقال پساب، لایروبی رودخانهها و رهاسازی آب سدهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه در فصول غیرزراعی از جمله طرحهای کمک به احیاء دریاچه ارومیه دانسته و ضرورتها و الزامات اجرای این طرحها تشریح شد.
این جلسه در حالی برگزار شد که کارشناسان فعالیت کارگروه نجات دریاچه را تاکنون کارساز ندانستند.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.