Search
Asset 2

کشف سیاره‌‌‏ای با سه خورشید و سه طلوع و غروب

(ESO/L. Calçada)
(ESO/L. Calçada)

 

سیاره‌‌‏ای را تصور کنید که طلوع و غروب آن سه بار در روز اتفاق بیافتد و در زمان‌‌‏های دیگر روز روشن باشد. این سیاره وجود دارد.

ستاره شناسان به تازگی یک دنیای جدید عجیب و غریب در صورت فلکی قنطورس «Centaurus» کشف کرده‌‌‏اند که سه خورشید دارد. از منظر زمین، یک سال در این سیاره نیم هزاره طول می‌‌‏کشد. سیاره جدید یکی از کم سن و سال‌‌‏ترین سیاره فراخورشیدی (خارج از منظومه خورشیدی) کشف شده تاکنون است.

«کوین واگنر»، کاشف گفت که او از دیدن بخش‌‌‏های زیبای طبیعت که کسی تاکنون مشاهده نکرده، هیجان زده است.

سیاره HD 131399Ab که در فاصله ۳۴۰ سال نوری از زمین قرار دارد، در مداری بسیار بزرگ و دور، به دور سه ستاره می‌چرخد.

واگنر، دانشجوی دکترا در دانشگاه آریزونا در توسان گفت: «سه غروب و سه طلوع شگفت انگیز است و فکر می‌‌‏کنم طبیعت با کاوش بیشتر شگفتی‌‌‏های بیشتری برای ما دارد.»

کشف سیاره سه ستاره‌‌‏‌‌‏ای نادر است. پیش از این دانشمندان بر این باور بودند که وجود سیستمی شبیه این غیرممکن است. به دلیل پیچیدگی جاذبه گرانشی و تغییر در طول یک مدار، تصور می‌‌‏شد که ثباتی وجود ندارد و هر سیاره‌‌‏ای از سیستم پرتاب می‎شود.

سیاره HD 131399Ab  چهار برابر جرم مشتری است. در بخشی از مدار این سیاره، تمام سه ستاره در همان روز قابل مشاهده اند و آن‌‌‏ها طلوع و غروب سه گانه را سبب می‌‌‏شوند. مدار سیاره دو برابر پلوتون است. در حدود یک چهارم سال – حدود ۱۰۰ تا ۱۴۰ سال زمینی- نور روز مستمر وجود دارد. زیرا پس از طلوع یک خورشید، دو خورشید دیگر آماده می‌‌‏شوند.

در حالی که کشف یک سیاره با سه خورشید ممکن است منحصر به فرد به نظر برسد، اما کوین واگنر، ستاره شناس معتقد است که این اکتشاف ممکن است معمولی‌‌‏تر از چیزی باشد که ما فکر می‌‌‏کنیم.

سیاره جدید توسط تیمی از اخترشناسان و با همکاری دانشگاه آریزونا و با استفاده از تلسکوپ بسیار بزرگ واقع در صحرای شیلی کشف شد.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی