Search
Asset 2

ناسا اتباع چینی را از همکاری در برنامه‌های این سازمان منع کرد

ناسا اتباع چینی دارای ویزای آمریکا را از دسترسی به تأسیسات و شبکه‌های خود منع کرده است.
لوگوی ناسا در تالار وب در مقر اصلی ناسا در واشنگتن دی‌سی. (STEFANI REYNOLDS/AFP via Getty Images)

در حالی که رقابت فضایی میان واشنگتن و پکن شدت گرفته است، ناسا اتباع چینی دارای ویزای آمریکا را از دسترسی به تأسیسات و شبکه‌های خود منع کرده است. این تازه‌ترین اقدام ایالات متحده آمریکا برای حفاظت از این سازمان فضایی است.

اتباع چینی که تا پیش از این می‌توانستند به عنوان پیمانکار در ناسا کار کنند یا در تحقیقات آن مشارکت داشته باشند، در ۵ سپتامبر (۱۴ شهریور) مطلع شدند که دسترسی آن‌ها به سامانه‌ها و تأسیسات این سازمان لغو شده است. به گزارش بلومبرگ، بسیاری از آنان ناگهان با مسدود شدن دسترسی به سامانه‌های داده ناسا و محرومیت از حضور در نشست‌های حضوری و مجازی مرتبط با کارشان روبه‌رو شدند.

«بثنی استیونز»، دبیر مطبوعاتی ناسا، این تصمیم را تأیید کرد و گفت این سازمان «اقدامات داخلی مربوط به اتباع چینی را در دستور کار قرار داده است؛ از جمله محدودیت در دسترسی فیزیکی و امنیت سایبری به تأسیسات، منابع و شبکه برای تضمین امنیت فعالیت‌های ناسا.»

این اقدام در بحبوحه افزایش نظارت بر اتباع چینی شاغل در بخش‌های حساس فناوری ایالات متحده صورت گرفته است؛ چراکه در سال‌های اخیر، شمار فزاینده‌ای از افراد به جاسوسی به نفع رژیم کمونیستی چین متهم شده‌اند. در ماه اوت، وزارت جنگ آمریکا، که در آن زمان وزارت دفاع نامیده می‌شد، به شرکت مایکروسافت دستور داد استفاده از مهندسان مستقر در چین را برای پشتیبانی از سامانه‌های رایانش ابری این نهاد نظامی متوقف کند.

هنوز مشخص نیست که آیا یک حادثه خاص باعث اقدام ناسا شده است یا خیر. دفتر مطبوعاتی ناسا در پاسخ به درخواست اپک‌ تایمز برای اظهارنظر، این رسانه را به یک پست در شبکه اجتماعی ایکس ارجاع داد که در آن «شان دافی»، سرپرست موقت ناسا، در برنامه‌ای از شبکه فاکس بیزنس حضور یافته بود.

در آن مصاحبه، «شان دافی» گفت ایالات متحده باید رهبری آنچه او «دومین رقابت فضایی» نامید را بر عهده بگیرد و هشدار داد که رژیم چین برنامه‌های ماه‌نوردی خود را «با نیت خیر» پیش نمی‌برد.

او گفت: «برای چینی‌ها این یک عملیات نظامی است. ما نمی‌توانیم فضا را واگذار کنیم.»

اظهارات دافی بازتاب هشدارهای پیشین مقامات دفاعی آمریکا، از جمله ژنرال «بی. چنس سالتزمن» فرمانده نیروی فضایی ایالات متحده است که اوایل امسال هشدار داده بود تلاش‌های فضایی رژیم چین از اهداف نظامی آن جدایی‌ناپذیر است.

از زمان مأموریت آپولو ۱۱ در سال ۱۹۶۹، ایالات متحده تنها کشوری بوده که انسان را بر سطح ماه فرود آورده است. در مقابل، چین نخستین پرواز سرنشین‌دار فضایی خود را در سال ۲۰۰۳ انجام داد. این کشور برنامه فضایی خود را به‌سرعت شتاب بخشیده و قصد دارد تا پایان این دهه فضانوردان خود (تایکونات‌ها) را بر سطح ماه فرود آورد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی