Search
Asset 2

 نگرانی آمریکا از استفاده پکن از تسلیحات هسته‌ای در برابر تایوان

اخیرا مذاکرات نیمه‌رسمی بین آمریکا و چین برگزار شده است که در آن، هیئت آمریکایی نگرانی‌های خود را درباره احتمال استفاده حزب کمونیست چین از تسلیحات هسته‌ای در نبرد با تایوان مطرح کرده‌اند.
موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای چین با قابلیت حمل اتمی دی‌اف۴۱ در یک رژه نظامی در میدان تیان‌آن‌من در پکن، در ۱ اکتبر ۲۰۱۹. (Greg Baker/AFP via Getty Images)

اخیرا مذاکرات نیمه‌رسمی بین آمریکا و چین برگزار شده است که در این مذاکرات هیئت آمریکایی، نگرانی‌های خود را درباره احتمال استفاده حزب کمونیست چین از تسلیحات هسته‌ای در نبرد با تایوان مطرح کرده‌اند.

رویترز به نقل از دو عضو هیئت آمریکایی گزارش داده است که این مذاکرات سه ماه پیش برگزار شد و هیئت چینی «اطمینان دادند» که پکن در صورت درگیری با تایپه، بدون استفاده از سلاح هسته‌ای «پیروز خواهد شد.»

هیئت آمریکایی در این جلسه گفتند که اگر پکن در درگیری با تایوان شکست بخورد، ممکن است به دنبال استفاده از سلاح هسته‌ای یا تهدید هسته‌ای باشد.

به گفته دیوید سانتورو، برگزارکننده این مذاکرات، نمایندگان حزب کمونیست چین به نمایندگان آمریکا گفته‌اند که پکن علاقه‌ای به توازن هسته‌ای با آمریکا ندارد، چه برسد به اینکه به برتری هسته‌ای بر آمریکا نیز فکر کند و آمریکایی‌ها «اغراق» می‌کنند.

براساس اطلاعات رویترز، این مذاکرات که به مذاکرات «مسیر دو» شناخته می‌شود، ترکیب اعضای آن متشکل از تعدادی از متخصصان و مقامات سابق هستند که از اقدامات دولت‌های خود، آگاه هستند و قدرت مذاکره از طرف دولت خود را دارند. مذاکرات دولت با دولت به مذاکرات «مسیر یک» موسوم است.

ناتو در موقعیت آماده‌باش هسته‌ای

دبیرکل ناتو اخیرا اعلام کرده است که ناتو در حال بررسی آماده‌باش سلاح‌های هسته‌ای و افزایش شفافیت درباره زرادخانه خود برای جلوگیری از تهدیدات احتمالی روسیه و چین است.

به گفته استولتنبرگ، «شفافیت به انتقال این پیام مستقیم کمک می‌کند که البته ما یک اتحاد هسته‌ای هستیم. هدف ناتو، جهانی بدون تسلیحات هسته‌ای است، اما تا زمانی که سلاح‌های هسته‌ای وجود داشته باشد، ما یک اتحاد هسته‌ای باقی می‌مانیم؛ زیرا جهانی که روسیه، چین و کره شمالی در آن سلاح‌های هسته‌ای داشته باشند، یک جهان خطرناک‌تر است.»

این اولین باری نیست که دبیرکل ناتو درباره توان هسته‌ای پکن هشدار می‌دهد. او در سفری که ژانویه سال ۲۰۲۳ به ژاپن داشت، اعلام کرد که چین به طور روزافزون روی موشک‌های دوربرد و سلاح‌های هسته‌ای خود سرمایه‌گذاری می‌کند، در حالی‌‌‌‌‏که هیچ شفافیتی در مورد کنترل تسلیحات اتمی ارائه نمی‌کند.

او افزود که اروپا نمی‌تواند آنچه را که در شرق آسیا اتفاق می‌افتد، نادیده بگیرد؛ زیرا امنیت جهانی به همدیگر مرتبط است

وال استریت ژورنال نیز در نوامبر سال گذشته به نقل از پنتاگون گزارش داد که رژیم کمونیستی چین تا ماه می سال گذشته ۵۰۰ کلاهک هسته‌ای فعال داشت و تا سال ۲۰۳۰ حدودا هزار کلاهک هسته‌ای را در اختیار خواهد داشت و تا ۲۰۳۵ به افزایش توان هسته‌ای خود ادامه خواهد داد.

این روزنامه افزود که پکن در زمان کلینتون معاهده منع آزمایشات هسته‌ای را امضا کرد، اما پیشنهاد دولت ترامپ برای پیوستن به مذاکرات با آمریکا و روسیه درباره اعمال محدودیت‌های رسمی بر فعالیت‎های هسته‌ای را رد کرد.

پیتر پرای، رئیس انجمن استراتژی هسته‌‌‏ای ایالات متحده در مرکز سیاست‌‌‏گذاری هسته‌‌‏ای – یک اتاق فکر واقع در واشنگتن – در ماه می سال ۲۰۲۲ با هشدار درباره توان هسته‌ای حزب کمونیست چین گفت که این رژیم صرفا برای اهداف بازدارنده در حال تقویت توان هسته‌ای خود نیست و حتی این اقدامات تنها در رویارویی با تایوان نیز محدود نمی‌شود، بلکه پکن با هدف تضعیف غرب و ایجاد یک نظم بین‌المللی جدید به رهبری خود در حال تقویت زرادخانه‌‌‏های هسته‌‌‏ایش است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی