Search
Asset 2

تظاهرات دیپلمات‌های چین جهت حمایت از مؤسسه‌ی کنفسیوس در مدارس تورنتو

اعتراض تظاهرکنندگان به حمایت کمیته‌ی انجمن مدارس تورنتو ازمؤسسه‌ی کنفسیوس که توسط پکن کنترل می‌‏شود. ۱۸ ژوئن ۲۰۱۴ (آلن زو / اپک‌تایمز)

حمایت اجتماع چینی‌ها درست یک روز بعد از لغو همکاری رسید

اعتراض تظاهرکنندگان به حمایت کمیته‌ی انجمن مدارس تورنتو ازمؤسسه‌ی کنفسیوس که توسط پکن کنترل می‌‏شود. ۱۸ ژوئن ۲۰۱۴ (آلن زو / اپک‌تایمز)

 

درست چند روز پیش از اینکه رژیم چین به طور رسمی خواستار ختم قرارداد افتتاح مؤسسه‌ی کنفسیوس در مدارس تورنتو با کمیته‌ی انجمن مدارس تورنتو  شود، کنسول‌گری چین اقدام به کسب حمایت چینی‌‏های ساکن تورنتو برای استقرار این موسسه نمود.

گزارش اپک‌تایمز در تاریخ ۲۵ اکتبر حاکی از این امر است که کمتر از یک هفته قبل از اینکه کمیته‌ی انجمن مدارس تورنتو  رای به عدم همکاری با مؤسسه‌ی بحث‌برانگیز کنفسیوس بدهد، اداره‌ی استانی آموزش هونان طی نامه‌‏ای خواستار لغو قرارداد این همکاری شد. این اداره عهده‌دار مسئولیت عزل و نصب دبیران و اعضاء کارکنان مؤسسه می‌باشد.

انتظار می‌رفت حداقل یکی از اعضاء جهت حفظ اعتبار جلسه‌ی رأی گیری در روز ۲۹ اکتبر با لغو این همکاری مخالفت کند.

کنسول‌ «فنگ لی» گفت: «با استناد به گزارش منتشر شده در روزنامه‌‏ی چینی زبان مینگ پائو، مخالفت‌‏هایی که مؤسسه‌ی کنفسیوس در مدارس تورنتو شاهد آن بود، باعث تیرگی روابط چین و کانادا گردید». سازمان اتحادیه‌ی چین و تورنتو، میزبان این ضیافت بود تا با خوش‌آمد گویی انتصاب «چوآنگ‌بین چانگ» را تبریک گفته، در عین حال برکناری کنسولگری عمومی «دونگ‌می وو» را نیز اعلام کرده باشد.

با استناد به روزنامه‌‏ی مینگ‌پائو، سرکنسول در ادامه افزود: «کمیته‌ی انجمن مدارس تورنتو  با فسق یک طرفه‌ی همکاری، موجبات ناراحتی چینی‌‏ها را فراهم آورده، لذا آنان اقدام به لغو این قرارداد کردند.» در اقدام بعدی وی از مردم چینی ساکن تورنتو درخواست کرد تا از موسسات کنفوسیوس حمایت کنند. همچنین او امیدوار است در تاریخ ۲۷ اکتبر با انتخاب هیات مدیره‌‏ی جدید، از بازگشایی مؤسسه‌‏ی کنفسیوس حمایت گردد.

مینگ‌پائو همچنین طی گزارشی عنوان کرد «چنگ‌ئی وی» که رئیس سازمان اتحادیه‌ی چین و تورنتو و همچنین میزبان ضیافت سرکنسول است، از چینی‌‏های ساکن تورنتو درخواست کرده که از موسسات کنفوسیوس حمایت کنند و در مقابل محل رای گیری تجمع کنند.

مؤسسه‌ی کنفسیوس که تحت نظارت پکن اداره می‌‏شود، به داشتن یک سری برنامه‌‏های فرهنگی با هدف آموزش زبان و فرهنگ چین شهرت یافت. با این وجود این مرکز توسط یک سری از مقامات رسمی چین به عنوان «قدرت‌نرم‌» جهت اهداف رژیم کمونیست چین شناخته شده و همچنین در مقام پایگاهی می‌باشد که به طور رسمی درزمینه‌‏های جاسوسی فعالیت دارد.

«هو جین‌تائو» رهبر سابق حزب کمونیست چین یک بار در ارتباط با مؤسسه‌ی کنفسیوس اظهار داشت: «در طی این تلاش‌های چندین ساله‌، اکنون راه ترویج و آماده‌سازی برای رژیم را آموختیم. آن ارتش ما برای آینده بوده و مهمترین قدرت نرم ماست.»

پرسش از حقیقت امر

پس از تأیید لغو همکاری کمیته‌ی انجمن مدارس تورنتو  با مؤسسه‌ی کنفسیوس با ارجاع به عملکرد هیئت در ۲۹ اکتبر سال جاری مایکل‌جونیو کاتسویا، یکی از روسای سابق اداره‌ی اطلاعات وامنیت کانادا، رسماً همکاری و مداخله‌ی مؤسسه‌ی کنفسیوس را در فعالیت‌های جاسوسی تأیید کرد. او اعلام داشت که این تشکیلات قسمتی از شبکه‌‏ی بزرگتری از این سازمان جاسوسی بوده که مستقیماً توسط رژیم کمونیست چین جهت تحت نفوذ قرار دادن اتباع خارجی مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

او همچنین با ارائه‌ی اسناد و مدارکی همکاری تعداد کثیری از اجتماع چینی‌ها را فاش کرد که مستقیما زیر نظر حزب کمونیست فعالیت دارند و بودجه‌های جاسوسی میلیاردی را صرف این موضوع کرده‌‏اند.

کاتسویا در گزارشی به کمیته چنین نوشت: «اگر مردم کانادا خواستار چیزی باشند، طبق قانون دموکراسی ما درباره‌‏ی آن سوال خواهیم کرد. ولی در مورد سازمان‌های تحت کنترل چین قضایا متفاوت است. ما باید از حقیقت آنها آگاه شویم».

«خیلی از سازمان‌ها و ارگان‌ها برای مؤسسه‌ی کنفسیوس هیاهو به‌‏راه انداخته‌‏اند. آنها سیاست‌های پکن را دنبال می‌کنند و به سیستم کانادا توجه‌ای نشان نمی‌دهند.»

کاتسیو از تعدادی از این تشکیلات وابسته به رژیم کمونیست چین را که قبل از مؤسسه‌ی کنفسیوس ارتباطی تنگاتنگ با رژیم داشتند، نام می‌برد: سازمان اتحادیه‌ی چین و تورنتو، مجلس بین‌المللی چین در کانادا که مؤسس آن «پینگ‌تان» می‌باشد، انجمن چینی‌های متخصص کانادا، و انجمن پکن.

«چنگ‌ یونگ‌لین» دیپلمات رسمی چین، اخراج شده از استرالیا در سال ۲۰۰۵ ، به خبرنگار اپک‌تایمز چنین ابراز کرد: «مجلس بین‌المللی چین در کانادا، به عنوان مهمترین گروه تشکیل شده توسط سفارت چین در کانادا می‌‏باشد که در رأس این هرم قراردارد و با هدف کنترل مستقیم اتباع چینی در این کشور تشکیل شده است».

تقاضاها جهت مصاحبه با مجلس بین‌المللی چین در کانادا و انجمن متخصصین چینی در کانادا بدون پاسخ ماند و شخصی که پاسخ‌گوی تلفن بود، پس از شنیدن درخواست مصاحبه، تلفن را قطع کرد.

در آخرین مصاحبه‌ی اپک‌تایمز با مجلس بین‌المللی چین در کانادا، آنها منکر هرگونه ارتباط با حزب یا قدرت‌های سیاسی شدند.

همچنین تقاضاهای نشریات جهت مصاحبه با کنسول‌گری چین بی‌پاسخ ماند.

اپک‌تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌گردد.

 

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی