در مقام مربی بهداشت اغلب از من میپرسند چند گرم شکر در روز میتوان مصرف کرد؟
و من ترجیح میدهم جملهی دکتر لیپمان را تکرار کنم که میگوید: «شکر یک اهریمن است». میخواهم آنها را ترغیب کنم که شکر را از برنامه و رژیم غذاییشان حذف کنند. در حالیکه همه میدانیم شکر غذای سالمی نیست، خودمان را با خیال راحت با اطرافیانی مقایسه کنیم که بین دو وعدهی غذا چیزهای شیرین میخورند، دسر سفارش میدهند یا هر روز آبمیوه مینوشند.
با توجه به اینکه شکر در همه جا، در غذای رستورانها و در غذاهای بسته بندی شده وجود دارد، تلاشی واقعی میطلبد تا بتوانیم شکر را از رژیم غذاییمان بهکلی حذف کنیم. بنابراین دفعهی بعد که با یک خوراکی وسوسهانگیز مواجه شدید، این اثرات کلیدی مضرات شکر بر بدنتان را بهخاطر داشته باشید :
۱- تنظیمات قند خون:
مصرف شکر مستقیما توانایی بدن در تنظیم سطح قند خون را تحت تاثیر قرار میدهد و میتواند منجر به مقاومت نسبت به انسولین، کاهش یا افزایش قند خون، پیش دیابت یا دیابت شود. همچنین قند خون کنترل نشده میتواند باعث آسیب به عروق خونی شده و بر سلامت قلب و کلیه ها و چشم تاثیر بگذارد.
۲- سرکوب سیستم ایمنی:
شکر از طریق کاهش فعالیت آن دسته از سلولهای سیستم ایمنی که به باکتریها حمله می کنند، سیستم ایمنی را از کار میاندازد.
۳- تعادل مواد معدنی:
شکر جذب مواد معدنی را مهار میکند، بدن را از مواد معدنی کلیدی ضروری برای سلامتی محروم میکند، باعث کمبود منیزیم میشود؛ درحالیکه منیزیم از مواد ضروری برای عملکرد صحیح تک تک سلولهای بدن و مادهی اساسی برای جذب و مصرف کلسیم است.
۴- سلامت مغز و مزاج:
اگر کتاب «مغز دانه» نوشتهی دیوید پرل ماتر را که نقد صریحی است درمورد اثرات شکر، گندم و کربوهیدراتها بر مغز خوانده باشید، پس متوجه شدهاید که شکر اثرات طولانیمدت بر سلامت مغز و مزاج باقی میگذارد. علاوه بر این چون ویتامینهای گروه ب برای متابولیسم قند و کربوهیدراتها ضروری هستند، بنابراین مصرف شکر میتواند منجر به کمبود شدید ویتامینهای گروه ب بشود.
۵- سلامت پوست:
شکر طی پروسهی هضم به پروتئینها و چربیها متصل میشود و محصولات نهایی تولیدشده رادیکالهای آزادی هستند که کلاژن و الاستین پوست را کاهش میدهند و نهایتا منجر به ایجاد چین وچروک پوست و از دسترفتن خاصیت ارتجاعی پوست میشوند.
این مقاله در سایت www.drfranklipman.com نوشته شده است. مقالهی اصلی را از اینجا بخوانید.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.