Search
Asset 2

اصطلاح چینی: «کشیدن تصویر شیرینی برای رفع گرسنگی» (畫餅充饑)

کشیدن تصویر شیرینی برای رفع گرسنگی کاری بی‌‏فایده است؛ چون تصویر شیرینی قابل خوردن نیست. (تصویرسازی توسط مه هسو، اپک‌‏تایمز)
کشیدن تصویر شیرینی برای رفع گرسنگی کاری بی‌‏فایده است؛ چون تصویر شیرینی قابل خوردن نیست. (تصویرسازی توسط مه هسو، اپک‌‏تایمز)
کشیدن تصویر شیرینی برای رفع گرسنگی کاری بی‌‏فایده است؛ چون تصویر شیرینی قابل خوردن نیست. (تصویرسازی توسط مه هسو، اپک‌‏تایمز)

این اصطلاح بر‌‏اساس داستانی درباره‌‏ی لو یو در کتاب «اسناد سه پادشاهی»(三國志)‌[۱] نوشته‌‏ی وِی می‌‏باشد.

لو یو در سن ۱۰ سالگی درطی جنگ‌‏های دوران سه پادشاهی (۲۸۰-۲۲۰ میلادی) یتیم شد. او دو برادر بزرگ‌‏تر داشت که آن‌‏ها نیز در آن دوران پرآشوب کشته شدند. درنتیجه برحسب وظیفه، مراقبت از همسران و فرزندان آن‌‏ها به‌‏عهده‌‏ی او بود.

در آن دوران سخت، هر روز با‌‏جدیّت مطالعه می‌‏کرد و مردم او را به‌‏خاطر رفتار بزرگ‌‏منشانه و دانش فراوانش تحسین می‌‏کردند.

در‌‏نتیجه به یکی از مقامات ارشد در پادشاهی وِی منصوب شد. سخت‌‏کوش بود و همانند زنبور پرکار. سرانجام به‌‏خاطر توصیه‌‏های ارزشمندش که معمولاً براساس منافع ملی بود، مورد اعتماد سائو ریو‌[۲]، امپراطور وِی، قرار گرفت.

روزی امپراطور، وزرای خود را نزد خود خواند. امپراطور که از روند گزینش مقامات ناراضی بود، از لو یو که خود فردی غیرقابل تطمیع بود، خواست تا کسی را برای انتصاب در مقام رسمی کتابت تاریخ پیشنهاد دهد.

در آن زمان، گزینش افراد براساس توصیه‌‏های افراد بانفوذ و قدرتمندی بود که اغلب آنها را براساس موقعیت اجتماعی و شهرت‌‏شان انتخاب می‌‏کردند.

امپراطور گفت: “این‌‏بار از لو یو می‌‏خواهم که فردی را برای انتصاب در این مقام معرفی کند. انتخاب مقامات حکومت نباید براساس شهرت افراد باشد. شهرت بی‌‏پایه و اساس، درست شبیه تصویر شیرینی‌‏ای است که نمی‌‏توان آن‌‏را خورد.”

اصطلاح « کشیدن تصویر شیرینی برای رفع گرسنگی » برگرفته از این داستان است. منظور واقعی آن این است که  شهرت بی‌‏اساس، ارزشی ندارد. امروزه این اصطلاح در مواردی استفاده می‌‏شود که شخص با خیال‌‏پردازی و کارهای بی‌‏فایده وسطحی خود را دل‌‏خوش کند، بدون اینکه مشکلی را به‌‏طور ریشه‌‏ای حل کند.

اصطلاح مشابه آن «فرونشاندن عطش با فکر کردن به آلو» (望梅止渴) است که به معنای «درخیالات غذا خوردن» می‌‏باشد.


[۱]  کتاب «اسناد سه پادشاهی» بزرگ‏ترین سند تاریخی است که تاریخ چین را از سال ۱۸۴ پیش از میلاد تا ۲۸۰ میلادی دربردارد. در‏اصل از سه کتاب تشکیل شده‏بود: کتاب وِی، کتاب شو و کتاب وُو. در سال ۱۰۰۳ میلادی در یک کتاب گردآوری شد.

[۲]  سائو ریو (۲۳۹-۲۰۴ میلادی) با نام وِی مینگ دی (魏明帝 نیز نامیده می‏شود. او دومین امپراطور پادشاهی وِی در دوران سه پادشاهی بود و نوه‏ی سائوسائو بود. در سال ۲۲۶ میلادی بر‏تخت نشست و در سال ۲۳۹ در سن ۳۵ سالگی درگذشت. وی ۱۲ سال حکومت کرد.)

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی