Search
Asset 2

اعتصابات پرستاران؛ کادر درمان ده‌ها بیمارستان در شهرهای مختلف ایران به اعتصابات پیوستند

پرستاران در استان‌ های خراسان رضوی، فارس، مرکزی، زنجان، آذربایجان شرقی، اصفهان، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد با توقف فعالیتهای شغلی دست به اعتصاب زدند.
(Social Media)

پرستاران و کادر درمان ده‌ها بیمارستان در استان‌های خراسان رضوی، فارس، مرکزی، زنجان، آذربایجان شرقی، اصفهان، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد طی روزهای اخیر با توقف با توقف فعالیتهای شغلی دست به اعتصاب زدند.

پرستاران معترض در بیمارستان‌های مختلف ضمن برپایی تجمع، حمل پلاکارد و سردادن شعار خواستار تحقق مطالبات صنفی و معیشتی خود و پاسخگویی مسئولان شده‌اند.

مطالبات پرستاران به این شرح اعلام شده است: اجرای صحیح قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، اجرای کامل قانون ارتقاء بهره‌وری، اجرای فوق‌العاده خاص با ضریب مناسب، برخورداری مشمولین قانون مشاغل سخت و زیان‌آور از مزایای قانونی و عدم تحمیل اضافه کار اجباری.

برخی گزارش‌های انتشاریافته در رسانه‌های فارسی‌زبان حاکی از این است که امروز دوشنبه بیست‌ونهم مرداد ماه، ماموران امنیتی در جریان تجمعات اعتراضی پرستاران در بیمارستانی در شهر اراک اقدام به استفاده از اسپری فلفل و همچنین بازداشت یک نفر کرده‌اند.

روابط عمومی سازمان نظام پرستاری در پی اوج‌گیری اعتراضات پرستاران روز گذشته اعلام کرد که دبیرخانه شورای امنیت کشور با حضور مسئولان دستگاه‌های مختلف برای رسیدگی به اعتصاب پرستاران تشکیل جلسه داده است.

این نهاد اعلام کرد که در این جلسه مقرر شد وزارت بهداشت طی سه روز آینده راه‌حل‌های خود را به دبیرخانه شورای امنیت کشور ارائه دهد.

در روزهای گذشته محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار درباره اعتراضات و تحصن پرستاران در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: تحصن و اعتراضات پرستاران در روزهای اخیر موجب تعطیلی اتاق‌های عمل‌ شد و این اعتراضات باعث خانه‌نشین شدن، تغییر شغل یا مهاجرت آن‌ها می‌شود.

او در ادامه گفت: پرستارانی که همچنان مشغول به کار هستند، فشار و خستگی کار باعث مرگ مشکوک در بین پرستاران می‌شود، هم‌چنان که دو هفته پیش یکی از پرستاران خانم دچار فوت مشکوک شد.

خانه پرستار خراسان رضوی نیز با انتشار بیانیه‌ای در مورد اعتراضات اخیر پرستاران اعلام کرد که سیاست های غلط، دیدگاه‌های تنگ‌نظرانه، نگاه‌های تبعیض‌آمیز، مدیریت پزشک‌سالارانه، نجابت پرستاری، عدم وابستگی به قدرت و نداشتن متولی قوی در گذشته، باعث مغفول ماندن مشکلات پرستاری از دیدگاه مسئولان و نهایتا مظلومیت این حرفه طی سالهای گذشته شده است.

در هفته‌های اخیر رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری از افزایش دو برابری درخواست مهاجرت پرستاران خبر داده و تاکید کرده بود که این موضوع، «زنگ خطری برای نظام سلامت کشور است.»

طی هفته‌های گذشته، عضو شورای عالی نظام پرستاری در گفتگویی با یکی از رسانه‌های داخل ایران هشدار داد که در حال حاضر ماهانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر از پرستاران کشور مهاجرت می‌کنند.

اواسط اردیبهشت ماه، خبرگزاری مهر با اشاره به مشکلات کادر درمان به ویژه در بخش دولتی، عنوان کرد که برخی از پزشکان و پرستاران از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت کرده‌اند.

در شرایطی که به نوشته رسانه‌ها، ایران با کمبود صد هزار نیروی پرستار مواجه است، مشکلات معیشتی و وضعیت قراردادهای شغلی این قشر سبب گسترش موج مهاجرت آنها به کشورهای عربی شده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی