Search
Asset 2

محمود دولت‌‏آبادی برنده‌ی جایزه‌ی ادبی “یان میخالسکی”

تصویر جلد کتاب "کلنل" نوشته‌ی محمود دولت آبادی (اسکرین‌‏شات از "یوتیوب")
تصویر جلد کتاب "کلنل" نوشته‌ی محمود دولت آبادی (اسکرین‌‏شات از "یوتیوب")
تصویر جلد کتاب "کلنل" نوشته‌ی محمود دولت آبادی (اسکرین‌‏شات از "یوتیوب")

“محمود دولت‌آبادی” جایزه‌ی ادبی “یان میخالسکی” سوئیس را از آن خود کرد. وی این جایزه‌ را به خاطر نوشتن رمان “کلنل” در سال ۱۳۶۰ دریافت کرد.

گرچه این رمان در ایران مجوز چاپ دریافت نکرد، اما دولت آبادی موفق شد آن را در سال ۱۳۸۸ و با ترجمه‌ی “بهمن نیرومند” در سوئیس چاپ کند.

این رمان، از میان ۱۱ نامزد دیگر این جایزه موفق به کسب رتبه‌ی برتر شد. رقبای دیگر “کلنل” عبارت بودند از “عقاب و اژدها” نوشته‌ی “سرژ گرونزینسکی” و همچنین “امپراتور دروغ‌ها” نوشته‌ی استیو سیم سندبرگ.

“کلنل” یک رمان اجتماعی است که شخصیت اول آن یک افسر ارتشی از دوره‌ی پهلوی است و داستان کتاب در مورد فراز و نشیب‌های زندگی او در طول زمان و تحت تاثیر وقایع سیاسی و اجتماعی ایران است. داستان کلنل در یک شبانه‌روز اتفاق می‌افتد، اما با برگشت به عقب، تمامی گذشته‌ی او و خانواده‌اش را مرور می‌کند و به این بهانه به روایت سرگذشت جامعه‌ی ایران در دوران حول و حوش انقلاب ایران از زاویه دید نویسنده می‌پردازد.

بنیاد میخالسکی، از سال ۲۰۰۹، این جایزه را به کتاب‌هایی با زبان‌های مختلف و با موضوعات ادبی، تاریخی، هنر، فلسفه و نقد  اختصاص داده است. ارزش جایزه‌ی فوق تقریبا معادل ۴۰ هزار یورو است.

محمود دولت آبادی، نویسنده‌ی نامدار ایرانی و خالق رمان "کلیدر" (اسکرین‌‏شات از "یوتیوب")

محمود دولت آبادی از نویسندگان نام‌آور ایران است. وی پیش از نویسندگی مشاغل متنوعی همچون کشاورزی، چوپانی، پادویی، کار در دوچرخه سازی و غیره را تجربه کرد. مدتی را نیز به عنوان بازیگر تئاتر مشغول به کار بود.

دولت آبادی داستان‌ها و رمان‌های بسیاری را به رشته‌ی تحریر درآورد که از میان آن‌‌‏ها شاید بتوان به “رمان کلیدر” به عنوان شاخص‌ترین اثر وی اشاره کرد. نگارش “کلیدر” در ۱۰ جلد و ۳۰۰۰ صفحه،  قریب به ۱۵ سال از زمان دولت آبادی را به خود اختصاص داد.

دولت آبادی پیش از این نیز جوایز ادبی دیگری را دریافت کرده که از جمله‌ی آنها می‌توان به “لوح زرین بیست سال داستان‌نویسی” برای تمام آثارش، “جایزه‌ی یک عمر فعالیت فرهنگی” در نخستین دوره‌ی جایزه‌ی ادبی یلدا اشاره کرد.

وی همچنین در سال ۲۰۱۱ نامزد دریافت جایزه‌ی “مَن بوکِر” در جشنواره‌ی کتاب سنگاپور شد.

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی