Search
Asset 2

هزینه سفرهای مدیران شهرداری تهران به چین، بیش از دستاوردهایش بود

چین در یک سال گذشته مقصد اصلی سفرهای خارجی مدیران شهری تهران بوده است .۵۳ تن از اعضای مدیریت شهری تهران به چین سفر کرده‌اند و به مدت ۱۲۵روز در این کشور حضور داشتند.
(Etemadonline.com)

خبرآنلاین گزارش داده است که چین در یک سال گذشته مقصد اصلی سفرهای خارجی مدیران شهری تهران بوده است و در این مدت، ۱۴ بار مدیران و کارکنان شهرداری به این کشور سفر کرده‌اند، اما هزینه این سفرها بیش از دستاوردهایش بوده است.

براساس گزارش خبرآنلاین از مرداد سال گذشته تا شهریور امسال ۵۳ تن از اعضای مدیریت شهری تهران به چین سفر کرده‌اند و به مدت ۱۲۵روز در این کشور حضور داشتند.

سفر علیرضا زاکانی شهردار تهران به چین، مهر ۱۴۰۲(Hamshahrionline.ir)

براساس اطلاعات سامانه شفافیت شهرداری تهران، دستاوردهای سفر مدیران شهرداری تهران در حوزه حمل و نقل، شامل خرید ۷۹۱ واگن عملیاتی که خرید ۲۷۹ واگن نهایی شده است، خرید ۲ هزار دستگاه اتوبوس برقی و گازی، ۱۰ هزار تاکسی برقی، ۱۰۰ هزار دستگاه موتور سیکلت برقی و ۱۰ هزار دستگاه ون برقی در تفاهمنامه بوده است.

در زمینه مسکن نیز تفاهمنامه‌ای برای ساخت ۲۰ هزار واحد مسکونی صنعتی، پنج هتل پنج ستاره تا سقف ۵ میلیارد دلار، ساخت سه مجموعه ورزشی، دو مجموعه تفریحی و یک پارک آبی بین دو طرف منعقد شده است.

نرجس سلیمانی یکی از اعضای شورای شهر تهران در اردیبهشت امسال در اعتراض گفته بود که خرید واگن از چین مانند «دوغ کردن دریا با یک کاسه ماست». به اندازه هزینه‌های انجام شده در سفر مدیران شهرداری تهران به این کشور، وسایل مورد نیاز برای حمل و نقل عمومی تهران اضافه نشده است.

ناصر امانی (Kbstehran.ir)

ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران درباره دستاوردهای این سفرها به خبرآنلاین گفته است: «قراردادهای بسته شده در چین، در دو بخش فعال شده است که یکی، بخش مربوط به واگن‌های مترو است. در این زمینه، فعلا پیش‌پرداختی که باید پرداخت می‌شد، از سوی شهرداری پرداخت شده و طرف چینی هم قول داده که از اواخر امسال، اولین سری این واگن‌ها را تحویل شهرداری تهران بدهد.»

او افزوده است: «قرارداد بخش مربوط به اتوبوس‌ها منعقد شده است و تا جایی که مطلع هستیم، ۷۵ میلیون یورو هم از طریق بانک شهر به طرف چینی پرداخت شده است؛ یعنی الزاما آنها متعهد هستند که اتوبوس‌های برقی موردنیاز شهر تهران را تامین  کنند و مابقی‌اش متوقف شده که علتش این است که سازمان بازرسی کل کشور ورود پیدا کرده و به این قرارداد و مصوبه‌ شورای شهر تهران ایراد اساسی گرفته که این پرونده به هیات حل اختلاف وزارت کشور ارجاع شده است.»

در سال‌های اخیر، بحث تهاتر پول نفت در ازای خرید اتوبوس‌ها و واگن‌های برقی از چین مطرح بود، اما در این قراردادها خبری از تهاتر پول نفت در ازای تحویل اتوبوس‌های برقی از چین نیست.

پیش از این نیز کارشناسان از مشکل کمبود برق در ایران و نبود ظرفیت لازم برای تامین برق برای شارژ‌ این وسایل انتقاد کرده بودند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی