نمایندگان پارلمان سوئد طرحی را به رای میگذارند که بر اساس آن، دولت این کشور ملزم میشود در چارچوب اتحادیه اروپا سپاه پاسداران را به عنوان یک سازمان تروریستی بشناسد و اجماع اتحادیه اروپا را برای قرار دادن سپاه در لیست گروههای تروریستی به دست آورد.
در این طرح که توسط کمیته امور خارجی پارلمان سوئد تنظیم شده پیشنهاد شده که پارلمان از دولت این کشور بخواهد تا در مورد لیستکردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک سازمان تروریستی، اجماع اتحادیه اروپا را به دست آورد.
پیش از این وزیر خارجه سوئد با تروریستی شناختن سپاه مخالفت کرده و قدم گذاشتن در این مسیر را دارای موانع بسیار خوانده بود.
به نظر میرسد تصویب این طرح فشارها برای قرار دادن سپاه پاسداران در لیست گروههای تروریستی بر دولت سوئد را افزایش خواهد داد.
کشور سوئد از اول ژانویه ۲۰۲۳ میلادی برای سومین بار ریاست دورهای شورای اتحادیه اروپا، یکی از دو رکن قانونگذاری این اتحادیه در کنار پارلمان اروپا را بر عهده گرفت و تا پایان ماه ژوئیه امسال در این پست باقی خواهد ماند.
در صورت تصویب این طرح در پارلمان سوئد، دولت این کشور یک ماه و بیست روز فرصت دارد برای متحد کردن دیگر کشورهای اروپایی در تروریستی شناختن سپاه پاسداران تلاش کند.
اواخر دیماه گذشته، نماینده پارلمان اروپا، با تصویب قطعنامهای از شورای اتحادیه اروپا و کشورهای عضو این اتحادیه درخواست کردهاند که سپاه پاسداران را در لیست گروههای تروریستی قرار داده و سران حکومت جمهوری اسلامی و خانوادههای آنها را تحریم کنند.
در بند یازدهم این قطعنامه آمده است که پارلمان اروپا از شورای اتحادیه اروپا و کشورهای عضو این اتحادیه میخواهد سپاه پاسداران و نیروهای تابعه آن از جمله شبهنظامیان بسیج و نیروی قدس را به فهرست تروریستی اتحادیه اروپا اضافه کنند و هر گونه فعالیت اقتصادی و مالی مربوط به تجارت و فعالیتهای تجاری مرتبط با آن را ممنوع کنند.
با وجود درخواستهای متعدد و راهپیماییهای مختلف از سوی ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی، هنوز اتحادیه اروپا سپاه پاسداران را سازمان تروریستی اعلام نکرده است.
این در حالی است که وزارت خارجه آمریکا در زمان ریاستجمهوری دونالد ترامپ سپاه پاسداران را به عنوان یک گروه تروریستی معرفی کرد و در لیست سیاه قرار داد.