Search
Asset 2

درباره مردی که در مقابل دادگاه ترامپ خودسوزی کرد چه می‌دانیم

کمک‌های پزشکی به فردی که در ۱۹ آوریل ۲۰۲۴ در نیویورک در نزدیکی دادگاه جنایی منهتن خود را به آتش کشید. (Michael M. Santiago/Getty Images)
کمک‌های پزشکی به فردی که در ۱۹ آوریل ۲۰۲۴ در نیویورک در نزدیکی دادگاه جنایی منهتن خود را به آتش کشید. (Michael M. Santiago/Getty Images)

پلیس نیویورک نام مردی را که مایعی قابل اشتعال روی خود ریخت و در مقابل دادگاه منهتن دست به خودسوزی زد، اعلام کرد.

پلیس هویت مردی را که در پارک مقابل دادگاه منهتن دست به خودسوزی زد، شناسایی کرد. این درحالی است که محاکمه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، درخصوص اتهام جعل اسناد تجاری در این دادگاه در حال برگزاری بود. مقامات در حال بررسی این موضوع هستند که به دنبال این حادثه دسترسی به پارک کالکت پوند را محدود کنند.

به گزارش اداره پلیس نیویورک در کنفرانس مطبوعاتی ۱۹ آوریل، این فرد مکس آزارلو، اهل سنت‌آگوستین فلوریدا بود که وارد پارک شد، برگه‌هایی را که به گفته پلیس در مورد «تئوری توطئه» بود به هوا پرتاب کرد و سپس مایعی قابل اشتعال روی خود ریخت و خودسوزی کرد.

به گفته پلیس نیویورک، آقای آزارلو از جهنم جان سالم به در برد؛ جهنمی که حدود یک دقیقه تا رسیدن پلیس به صحنه و خاموش کردن آتش در آن سوخت. امدادگران اورژانس او را به بیمارستان منتقل کردند و حال او وخیم گزارش شده است.

پلیس گفت بررسی اولیه برگه‌ها نشان می‌دهد که آن‌ها با «طرح‌های پانزی مرتبط بوده و در آن‌ها ادعا شده که برخی از مؤسسات آموزشی محلی ما سازمان پوششی بزهکاران هستند.» مقامات پلیس نیویورک افزودند که گمان نمی‌کنند آزارلو فرد یا گروه مشخصی را با اقدام خود هدف گرفته باشد.

یکی از مقامات پلیس نیویورک گفت: «به نظر ما او توهم توطئه دارد و کار خود را از همین‌جا آغاز می‌کنیم اما تحقیقات ادامه خواهد یافت.»

آقای آزارلو یک روز قبل توسط دوربین خبرنگار رویترز شکار شد. او تابلویی به دست داشت که روی آن نوشته بود «ترامپ با بایدن هم‌دست است و آن‌ها می‌خواهند علیه ما دست به کودتای فاشیستی بزنند.» عکس‌های انتشاریافته از روز جمعه در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهند که او این تابلو را به محل خودسوزی برده بود.

یکی از مقامات پلیس نیویورک در دیدار با رسانه‏‌ها گفت: «ما در حال بررسی شبکه‌های اجتماعی آقای آزارلو و اقداماتی هستیم که قبل از این در فضای آنلاین انجام داده و به نظر می‌رسد که او پیش‌تر چیزی در رابطه با این حادثه منتشر کرده است.»

او نوشته‌ای آنلاین دارد که انگار چیزی شبیه به مانیفست آنلاین آقای آزارلو است. این نوشته با عنوان «من در مقابل دادگاه ترامپ خودسوزی کرده‌ام» منتشر شده و گویی آخرین مطلب از مجموعه مطالبی است که این «محقق پرسشگر» خودخوانده به نگارش درآورده است. او در مانیفست خود مدعی شد که به‌طور اتفاقی به نکته‌ای بسیار مهم پی برده و قصد دارد  در «اقدامی انقلابی» توجه مردم را به آن جلب کند.

با انتشار اطلاعات بیشتر درباره آقای آزارلو و انگیزه اقدامات او، تصویر فردی روان‌پریش که از آرمان‌های آنارشیستی چپ افراطی حمایت می‌کند، بیشتر عیان می‌شود.

آقای آزارلو در ویدئویی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، روی آهنگ‌ «وقتی قدیسان به صف وارد بهشت می‌شوند» از لوئیس آرمسترانگ می‌خواند «انقلاب [کلمات رکیک] را آغاز کنید، انقلاب [کلمات رکیک] را آغاز کنید، چیزی برای از دست دادن ندارید.»

بررسی سوابق فعالیت آقای آزارلو در وبسایت ردیت نشان می‌دهد که او خود را یک آنارکو-کمونیست و طرفدار بزرگ وحدت چپ می‌دانست. او بر این باور بود که فقط تفکر چپ از قدرت لازم برای ایجاد جنبشی یگانه در راستای تغییرات بزرگ برخوردار است.

برخی از نوشته‌های او شامل پراکنده‌گویی علیه ترامپ بودند.

اپک تایمز نتوانست به‌طور مستقل تأیید کند که این مطالب توسط آقای آزارلو نوشته شده باشند. او ظاهراً عبارت «کودتای فاشیستی» را که مکرراً در نوشته‌های خود به کار می‌برد، با ذکر نام حساب کاربری ساب‌استک خود، «اوراق پانزی»، روی ماشین خود حک کرده است.

«اوراق پانزی»

خودسوزی تکان‌دهنده آقای آزارلو ضبط شده است. ویدئوی مربوطه نشان می‌دهد او روی زمین زانو زده و درحالی‌که شعله‌های آتش او را احاطه کرده‌اند،  سرش را با دو دست نگه‌داشته است.

او در مانیفست خود نوشت: «اسم من مکس آزارلو است و یک محقق پرسشگر هستم. من در مقابل دادگاه ترامپ در منهتن خودسوزی کرده‌ام.»

او خودسوزی خود را «اقدامی اعتراضی» برای جلب توجه مردم به کشف فوری و مهم خود دانست.

آزارلو نوشت: «ما قربانی یک فریب تمامیت‌خواهانه هستیم و دولت خودمان (به همراه متحدان) در شرف اجرای یک کودتای جهانی فاشیستی آخرالزمانی است.»

او افزود: «ادعاهای من شبیه توهم توطئه هستند اما این‌طور نیست. این نکات بر توطئه صحه می‌گذارند. اگر انبوه مدارک را بررسی کنید، به شما هم ثابت می‌شود.»

آقای آزارلو در مجموعه‌ای از ۲۷ مطلب در «اوراق پانزی» به تشریح دلایل پیچیده، پراکنده و اغلب نامنسجمی پرداخت که نشان می‌دهند چرا گمان می‌کند جمعی از میلیاردرهای مجرم بین‌المللی که در پی پول، قدرت و سلطه هستند، در خفا برای اجرای یک کودتای فاشیستی از طریق بزرگ‌‎ترین نهادهای بزهکار تاریخ برنامه‌ریزی می‌کنند. او به‌طور مشخص از یک طرح پیچیده پانزی نام برد که پلتفرم‌ها، پروژه‌ها و افراد مرتبط با غول‌های فناوری در آن دخیل هستند.

آقای آزارلو با کنار هم گذاشتن رویدادها و اسامی متفاوت در پازلی هزارتومانند و غیرمنطقی- از حباب دات‌کام تا فروپاشی بانک سیلیکون‌ولی و مرگ جفری اپستین- به چیزی رسید که آن را «تاریخ حقیقی جهان (نسخه کارناوال جن‌زده)» می‌خواند؛ رساله‌ای که می‌گوید ارز دیجیتال یک طرح چند تریلیون دلاری پانزی («وسیله رستاخیز اقتصادی») است که اگر فرو بریزد، «اقتصاد جهان را متلاشی خواهد کرد.»

آقای آزارلو در این رساله- ظاهراً همان برگه‌هایی که او قبل از خودسوزی به هوا پرتاب کرد- هدف غایی خود را بیان می‌کند. او می‌خواهد دولت را از میان بردارد و آن را با نظامی سحابی‌مانند جایگزین کند که می‌گوید «در خدمت تمام مردم خواهد بود.»

پلیس در کنفرانس مطبوعاتی خود تأیید کرد که آقای آزارلو قبل از خودسوزی برگه‌هایی را به هوا پرتاب کرد. یکی از مقامات پلیس نیویورک آن‌ها را تبلیغاتی توصیف کرد و گفت «تقریباً بوی تئوری توطئه می‌دادند.»

یکی از بازرسان در گفت‌و‌گو با رسانه‏ها گفت: «برگه‌ها با طرح‌های پانزی مرتبط بوده و در آن‌ها ادعا شده که برخی از مؤسسات آموزشی محلی ما سازمان پوششی بزهکاران هستند.»

او افزود: «اندکی بوی تئوری توطئه می‌دهد.»

پلیس گفت به خانواده آقای آزارلو اطلاع داده و این حادثه همچنان در دست بررسی است.

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی