
فیگارو، روزنامه مشهور فرانسوی، طی مصاحبهای با وکیل کانادایی، آقای دیوید کیلگور در ژوئیه ۲۰۱۶ برداشت اعضای بدن تمرینکنندگان زنده فالون گونگ توسط حزب کمونیست چین در مقیاس وسیع و با مجوز دولت را بهتفصیل شرح میدهد.
فالون گونگ که یکی از روشهای مراقبه و تزکیه چینی است که از سال ۱۹۹۲ به دلیل فواید چشمگیر در بهبود سلامت روحی و جسمی، در چین محبوبیت زیادی پیدا کرد. اما حزب کمونیست چین نگران شد که گسترش این روش معنوی باعث حذف باورها و ایدههای کمونیستی از جامعه شود، بنابراین در سال ۱۹۹۹ راه آزار و سرکوب شدید آن را در پیش گرفت.
در این گزارش که در وبسایت مینگهویی نیز منعکس شده است با عنوان «۹۰ هزار جراحی مخفیانه پیوند عضو همچنان در کل بیمارستانها صورت میگیرد» به تحقیقات این وکیل کانادایی استناد شده و به نقل از آن آمده: «برای پانزده سال، هر سال ۶۰ الی ۱۰۰ هزار تمرینکننده فالون گونگ برای اعضای بدنشان کشته شدهاند که این تعداد در مجموع به بیش از یک میلیون نفر میرسد.» در سال ۲۰۰۶، تنها در بیمارستان مرکزی تیانجین ساختمانی هفده طبقه با ۵۰۰ تخت برای جراحیهای پیوند عضو طراحی شد. آقای کیلگور و همکارانش، به این نتیجه رسیدند که وقتی ۱۴۴ مرکز دیگر پیوند عضو را درنظر میگیریم که دولت چین آنها را رسماً معرفی کرده، غیرممکن است که تنها چهارهزار پیوند عضو وجود داشته باشد. بیمارستان چانگچنگ در شانگهای زمان انتظار یک هفتهای یا به کوتاهی چهار ساعت را برای مواقع اضطراری تضمین کرده است.
این گزارش مملو است از مدارک و شواهدی متحیرکننده. برای مثال، یک شهروند تایوانی دستکم هفت عضو را طی چند هفته دریافت کرد. در کشورهای غربی چنین چیزی غیرممکن است و دریافت عضو برای پیوند، ماهها یا حتی سالها طول خواهد کشید.
تحقیقات کیلگور و همکارانش نشان میدهد که در چین، تعداد عملهای پیوند عضو از سال ۱۹۹۹ به شکلی غیرطبیعی افزایش داشته و تعداد مراکز پیوند عضو نیز رشد عجیبی داشته است. به این معنی که بیمارستانهای چین از آن تاریخ دارای منبع بیانتهایی از عضو پیوندی بودهاند.
دولت چین چند سال پیش به استفاده از اعضای بدن اعدامیها اقرار کرد، اما با رجوع به آمار عفو بینالملل در خصوص تعداد اعدامها، دیده میشود که تعداد عمل پیوند، ۲۶ برابر بیشتر از تعداد اعدامها بوده است. تعداد عمل پیوند عضو با آمار اعدام به هیچ وجه جور در نمیآید. سهم اهدای داوطلبانه عضو و بیماران مرگ مغزی هم کمتر از دو درصد است. برداشت اعضای بدن در چین همچنان ادامه دارد. چندی پیش مجله نشنالریویو اذعان داشت که «چین هنوز درحال کشتن و برداشت اندام تمرینکنندگان فالون گونگ است.» دیوید کیلگور به فیگارو گفت که منبع اصلی اعضای بدن، زندانیان عقیدتی و معمولاً افراد مربوط به فالون گونگ بودهاند. وی این عمل را معادل نسلکشی میداند.
پارلمان اروپا در بیانیهای جدید ضمن حمایت از اقلیتهای مذهبی در چین و نیز افرادی که روش معنوی فالون گونگ را در این کشور تمرین میکنند، برداشت اندام حیاتی بدن این افراد توسط حزب کمونیست چین که منجر به قتل آنان میشود را محکوم کرد. طبق مدارکی که در این بیانیه به آن استناد شده، حزب کمونیست چین از اواخر دهه ۱۹۹۰ تاکنون توسط بیمارستانها، زندانها و اردوگاههای کار اجباری اقدام به برداشتن اندام حیاتی بدن دهها هزار انسان زنده کرده است و اینگونه باعث قتل آنان شده است. مسلمانان اویغور، ساکنان تبت و زندانیان عقیدتی بخشی از قربانیان هستند. اما عمده قربانیان کسانی بودهاند که روش معنوی فالون گونگ را تمرین میکردهاند.
در بیانیه پارلمان اروپا به «گزارشهای موثق برداشت سازمان یافته اعضای بدن در چین با مجوز دولت از زندانیان عقیدتی این کشور و بدون رضایت آنها» اشاره میکند که اکثراً آنها تمرینکنندگان روش معنوی فالونگونگ ( فالون دافا ) و بعد از آن اویغورها، تبتیها و مسیحیان تشکیل میدهند.
بیانیه اخیر پارلمان اروپا که با حمایت ۴۱۳ نماینده همراه بود میگوید: «با توجه به گزارشهای منتشر شده از چین، نیاز مبرم به سازماندهی فوری تحقیقات درباره برداشتهای درحال انجام اعضای بدن در چین وجود دارد.» پیشتر پارلمان اروپا در دسامبر ۲۰۱۳، قطعنامهای را در محکومیت وقایع فوق تصویب کرد. در آن بیانیه از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو خواسته شده بود تا برداشت اعضای بدن در چین را محکوم کنند و شهروندان خود را که به چین سفر میکنند درباره آن آگاه کنند. «توماس زدوفسکی»، نماینده جمهوری چک در پارلمان اروپا و نویسنده بیانیه اخیر در مصاحبهای گفت که به دلیل روابط اقتصادی برخی کشورهای اروپایی با چین، مطرح شدن این مسئله با مخالفتهای زیادی روبهرو شد.
سال گذشته کمیته فرعی حقوقبشر بینالمللِ پارلمان کانادا، بیانیهای مبنی بر محکوم کردن برداشت اندام تمرینکنندگان زنده فالون گونگ منتشر کرد و نیز کاخ سفید آمریکا در پاسخ به دادخواهیها، برداشت اعضای بدن در چین را محکوم کرد. ۱۰۶ نماینده کنگره ایالات متحده نیز خواستار افشای اطلاعاتی شدند که احتمالاً دولت آمریکا در این زمینه به دست آورده است.
در یکی از جلسات این کنگره، شاهدان از قتل هزاران تمرینکننده فالون گونگ از راه جداسازی اندام شان حکایت کردند. همچنین بیش از دو میلیون نفر از کشورهای مختلف با امضای یک دادخواست و ارائه آن به کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل متحد، خواستار پایان فوری برداشت اندام انسانهای زنده در چین شدهاند. سازمانی به نام پزشکان مخالف برداشت اجباری اعضای بدن، متولی این کمپین است و نسخههای جدیدتری از این دادخواست همچنان درحال امضا است. با دادخواهیهای بیشتری که در سطح دنیا در گردش است انتظار میرود جامعه جهانی برای پایان دادن به این جنایات هولناک گامهای موثری بردارد.