هنگکنگ- روز پنجشنبه سازمان ملل اعلام داشت پس از یکماه درگیری با هزاران معترض آزادیخواه که جادهی اصلی مرکز مالی این شهر را در تصرف داشتند، چین با تمام محدودیتها و فشارهای سیاسی که بر روی هنگکنگ تحمیل کرده موظف است تا اجازهی انتخاباتی آزاد را بدهد و مردم حق رأی واقعی داشته باشند.
مقامات حزب کمونیست چین اظهار داشتند حق رأی آزاد برای هنگکنگ در نظر گرفته شده است، ولی حدود و تعاریفی که هجده متخصص سازمان ملل در اعلامیهای ارائه کردند با آنچه حزب کمونیست چین مد نظر دارد متفاوت است.
«کنستانتین واردزلاشویلی» مسئول بررسی اجلاس سازمان ملل، حق رأی بینالملی را اینگونه تعبیر کرد: «انتخابات آزاد به معنی کاندیدای آزاد و رای دادن آزاد است».
او در پی اهداف این تصمیم گیری اظهار داشت: «هدف اصلی اعضاءکمیته بر برپائی انتخاباتی درست و بدون کمترین فشار و بیعدالتی متمرکز بود».
این اعلامیه، بخشی از کمیتهی حقوقبشر سازمان ملل میباشد تا صحت اجرائی پیمانهای بینالمللی در ارتباط با حقوق شهروندی و سیاسی مردم هنکگنک، مطابق با معیارهای بینالمللی حقوق بشر پیش برود.
هنگکنگ- از مستعمرات سابق بریتانیا، از سال ۱۹۹۷ تحت عنوان یک کشور با دو شیوهی اجرائی اداره میگردد. هنگکنگ دهها سال است فعالانه برای حق رأی و انتخابات آزاد جنگیده است. در تمام این سالها اغلب با تصمیمات اتخاذ شده از طرف پکن مخالفت میشده چرا که پکن نامزدهای انتخابی خود را به زور تحمیل میکرده تا مقامات اجرائی در دولت یعنی بالاترین مقام شهر را انتصاب کند؛ درست مانند یک غربال سیاسی. مسئول اجرایی چین اظهار داشت که انتخابات هنگکنگ با معرفی دو یا سه کاندیدای وابسته به رژیم چین برگزار میگردد که افراد مذکور وفاداریشان از قبل محتوم است. نگرانی شهروندان هنگکنگ از این انحصار طلبی، عدم احساس مسئولیت و انگیزهی لازم نسبت به منافع شهروندان است.
مندرجات «میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی»، اعلامیهی متخصصین سازمان ملل است که دنبالهی همان پیشنهادات مارس ۲۰۱۳ میباشد و اجازهی حق رأی آزاد برای مردم هنگکنگ را به رسمیت میشمارد. مقامات چین در هفتهی گذشته اعلام داشتند که تلاششان در جهت رضایت عمومی برای اجرای حق رأی مطابق اصول جهانی است. متن «حق رأی جهانی»، توسط رژیم چین پیشنهاد گردیده، هر چند مراتب رضایت سازمان ملل را به همراه نداشته است.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میگردد.