سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس اعلام کرد که در سال ۱۴۰۲، تعداد ۱۵۹۰ پرستار استعفا دادند و ۲ هزار پرستار ایرانی در دانمارک حضور دارند. آمار استعفا و کنارهگیری این قشر دو تا سه برابر مهاجرتها است.
اسحاقی در تشریح نشست کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره مشکلات پرستاران، گفت: «سالانه ۲ هزار پرستار برای خروج از کشور درخواست میدهند و ۲ هزار پرستار ایرانی در کشور دانمارک حضور دارند و در کشور تنها ۳۰۰ هزار پرستار داریم که در این رابطه با کمبود جدی پرستار مواجه هستیم.»
به گفته او به نقل از رئیس سازمان نظام پرستاری، در برخی استانها به ازای ۸ تا ۹ نوزاد تنها یک پرستار وجود دارد و در صورت بیتوجهی، مشکل کمبود پرستار تبدیل به بحران خواهد شد.
سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس تصریح کرده که ۷۰ درصد پرستاران را خانمها تشکیل دادهاند و بر اساس رأی دیوان عدالت اداری، نمیتوان پرستاران را اجبار به اضافه کاری کرد.
ماههاست اعتراضات پرستاران در ایران به دلیل عدم پاسخگویی به مطالبات صنفی و معیشتی آنان ادامه دارد. این اعتراضات در پی نارضایتی از وضعیت شغلی و معیشتی پرستاران صورت گرفته است و معترضان خواستار اجرای صحیح قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، اجرای کامل قانون ارتقای بهرهوری، اجرای فوقالعاده خاص با ضریب مناسب، برخورداری از مزایای قانون مشاغل سخت و زیانآور، و جلوگیری از تحمیل اضافهکار اجباری هستند.
عدم استخدام پرستاران طرحی دوره کرونا
طبق اظهارات اسحاقی، پرستاران خواستار افزایش مبلغ اضافه کاری، صدور مجوز جذب و استخدام و تبدیل وضعیت پرستاران طرحی، پایان طرحی و ۸۹ روزهها هستند.
اسحاقی در بخشی از اظهارات خود تصریح کرد: «با وجود اینکه نیاز به تأمین نیروی پرستاری داریم، اما پرستاران طرحی که در دوران کرونا به کشور خدمت رسانی کردند به کار گرفته نمیشوند.»
او افزود: «بر اساس قانون بهره وری، مدت زمان بازنشستگی مشاغل سخت ۲۵ سال است، اما متأسفانه پرستاران از مزایای این قانون بیبهره هستند همچنین مجلس ترمیم حقوق کارکنان را تصویب کرده اما این مهم در احکام حوزه پرستاری مدنظر قرار نگرفته است.»
طی هفتههای گذشته، عضو شورای عالی نظام پرستاری در گفتگویی با یکی از رسانههای داخل ایران هشدار داد که در حال حاضر ماهانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر از پرستاران کشور مهاجرت میکنند.
اواسط اردیبهشت ماه، خبرگزاری مهر با اشاره به مشکلات کادر درمان به ویژه در بخش دولتی، عنوان کرد که برخی از پزشکان و پرستاران از بیمارستانهای دولتی به بخش خصوصی مهاجرت کردهاند.
در شرایطی که به نوشته رسانهها، ایران با کمبود صد هزار نیروی پرستار مواجه است، مشکلات معیشتی و وضعیت قراردادهای شغلی این قشر سبب گسترش موج مهاجرت پرستاران به کشورهای عربی شده است.
تجمعات اعتراضی کادر درمان کشور طی ماههای اخیر شدت گرفته است. پرسنل کادر درمان و پرستاران کشور نسبت به شرایط سخت کار، ساعات اضافهکار اجباری و دستمزدهای ناچیز معترضند و با برپایی تجمعات و سردادن شعار خواهان تحقق مطالبات خود هستند.