Search
Asset 2

هک احتمالی کارزار ترامپ توسط جمهوری اسلامی همچنان ادامه دارد

یک هک مشکوک به عاملیت جمهوری اسلامی علیه کارزار ریاست‌ جمهوری دونالد ترامپ در ۱۰ روز گذشته همچنان ادامه داشته و ممکن است هنوز هم در جریان باشد.
(چپ به راست) نامزد دموکرات ریاست جمهوری و معاون رئیس جمهور، کامالا هریس، رئیس جمهور جو بایدن، مایکل بلومبرگ شهردار سابق نیویورک، نامزد جمهوری خواه ریاست جمهوری و رئیس جمهور سابق دونالد ترامپ، و نامزد جمهوری خواه معاون ریاست جمهوری و سناتور جی دی ونس در بیست و سومین سالگرد حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به مرکز تجارت جهانی در شهر نیویورک، ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۴. (Michael M. Santiago/Getty Images)

یک هک مشکوک به عاملیت جمهوری اسلامی علیه کارزار ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ در ۱۰ روز گذشته همچنان ادامه داشته و ممکن است هنوز هم در جریان باشد.

به نوشته روزنامه گاردین، این خبر از سوی یک روزنامه‌نگار فاش شد که اسنادی را به‌ صورت غیرقانونی از کارزار انتخاباتی این نامزد جمهوری‌خواه دریافت کرده بود.

یوجاد لگوم، روزنامه‌نگار یک خبرنامه سیاسی، فاش کرد که نامه‌ وکیل ترامپ به نیویورک تایمز به تاریخ ۱۵ سپتامبر از منبعی به نام «رابرت» برای او ارسال شده است. همچنین پرونده‌هایی نیز در مورد سه نفر که ممکن است به عنوان معاون احتمالی ترامپ انتخاب شوند، از جمله جی‌دی ونس، نامزد فعلی معاونت ریاست‌جمهوری حزب جمهوری‌خواه، دریافت کرده است.

لگوم در ۱۸ سپتامبر پیامی از «رابرت» دریافت کرده که شامل یک پرونده درباره ونس بود. «رابرت» از معرفی خود امتناع کرد، جز اینکه اشاره کرد که همان فردی است که اطلاعات قبلی را درز داده بود.

در حالی که تأیید شده که این نامه واقعی است، به‌نظر می‌رسد «رابرت» همان منبعی باشد که در ماه اوت اطلاعات دیگری از ترامپ را به رسانه‌های پلیتیکو، نیویورک تایمز و واشنگتن پست درز داده بود.

مایکروسافت ارتباط این منبع با یک گروه در سپاه پاسداران را تشخیص داده است

اف‌بی‌آی اعلام کرده است که در حال بررسی این درز اطلاعات به‌ عنوان یک هک مشکوک از سوی ایران است. مایکروسافت ارتباط این منبع با یک گروه در سپاه پاسداران را تشخیص داده که ایمیل‌های فیشینگ به کارزارهای ریاست‌جمهوری ارسال کرده بودند.

هفته گذشته، سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا فاش کردند که هکرهای ایرانی اطلاعات حساس سرقت‌شده از کارزار ترامپ را در ماه‌های ژوئن و ژوئیه به کارزار ریاست‌جمهوری جو بایدن منتقل کرده‌اند.

اف‌بی‌آی پیش‌تر گفته بود در حال بررسی گزارشاتی است که نشان می‌دهند هکرهایی که احتمالاً با ایران مرتبط هستند، کارزار انتخاباتی رئیس‌جمهور سابق آمریکا را هدف گرفته‌اند.

افشاگری لگوم نشان می‌دهد که این نقض امنیتی ممکن است گسترده‌تر از آنچه قبلاً اعلام شده بود، باشد و حتی با وجود تلاش‌های آژانس‌های امنیتی آمریکا، همچنان ادامه داشته باشد.

لگوم، که ارتباطات خودش نیز در جریان هک روسیه در سال ۲۰۱۶ از کارزار هیلاری کلینتون علنی شده بود، اعلام کرد که یک فایل ۲۷۱ صفحه‌ای درباره ونس و همچنین پرونده‌های حجیم درباره داگ بورگوم، فرماندار داکوتای جنوبی و مارکو روبیو، سناتور فلوریدا، دریافت کرده است. همه این اسناد به عنوان «محرمانه» و «خصوصی» برچسب‌گذاری شده بودند.

او همچنین یک نامه چهار صفحه‌ای از وکیل ترامپ به سه نفر از نیویورک تایمز دریافت کرد که نشان‌دهنده این بود که نقض امنیتی همچنان پابرجا است.

لگوم نسخه‌ای از این نامه را به بن اسمیت، سردبیر سمافور ارائه کرد که پس از تأیید با یک منبع در نیویورک تایمز که آن را دیده بود، اصالت نامه را تأیید کرد. نامه شامل اعتراضاتی به مقاله‌ای در نیویورک تایمز بود که در مورد موفقیت تجاری ترامپ سوالاتی را مطرح کرده بود.

«ایران از قدرت و اراده دونالد ترامپ هراس دارد»

در هفته‌های گذشته، شرکت متا اعلام کرد که تلاش‌های احتمالی هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی برای هک حساب‌های واتس‌اپ مقامات آمریکایی از دولت‌های جو بایدن و دونالد ترامپ شناسایی شده است.

ترامپ در یک گردهمایی در نیویورک گفت: «ایران به کارزار من نفوذ کرد. نمی‌دانم چه چیزی پیدا کرده‌اند، دوست دارم بدانم. احتمالاً خیلی هیجان‌انگیز نبوده است.»

کارزارهای بایدن و کامالا هریس و همچنین رسانه‌هایی که اسناد به‌سرقت‌رفته از ترامپ را دریافت کرده‌اند، از انتشار آن‌ها خودداری کرده‌اند.

این رویکرد با هک سال ۲۰۱۶ از هیلاری کلینتون متفاوت است، جایی که اسناد هک‌شده در چندین رسانه منتشر شدند و ترامپ روسیه را برای ادامه هک تشویق کرد.

لگوم گفت که قصد ندارد این اسناد را منتشر کند و اظهار داشت: «انتشار این اسناد دزدی‌شده اشتباه است.»

یکی از سخنگویان کارزار ترامپ، استیون چونگ، اعلام کرد که این هک نشان می‌دهد ایران از «قدرت و اراده دونالد ترامپ» هراس دارد.

طرح‌های مشکوک مورد حمایت ایران برای ترور ترامپ – که او تاکنون دو بار از تلاش برای ترور جان سالم به در برده است – سرویس مخفی آمریکا را در ماه ژوئیه مجبور به افزایش تدابیر امنیتی در تجمعات ترامپ کرد.

یک ماه بعد، یک شهروند پاکستانی دارای ارتباطات مشکوک با ایران به ظن توطئه برای ترورهای سیاسی در خاک آمریکا، از  توطئه برای ترور ترامپ، دستگیر شد.

وزارت دادگستری ایالات متحده نسبت به تلاش‌های مداخله‌جویانه کشورهایی مانند روسیه و ایران در انتخابات ریاست‌جمهوری بین ترامپ و کامالا هریس هشدار داده است.

این تلاش‌ها شامل هک و کمپین‌های مخفیانه‌ای است که به منظور شکل‌دهی به افکار عمومی طراحی شده‌اند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی