سازمان بهداشت جهانی میگوید، مصرف شکر مردم دنیا بسیار بالاست و آنها باید مصرف شکر خود را به پنج تا ده درصد مواد غذایی روزانه تقلیل دهند.
«فرانچسکو براناکا»، مدیر ادارهی تغذیهی سازمان بهداشت جهانی، در بیانیهای گفت: «شواهد قانع کنندهای داریم که نشان میدهد کاهش مصرف شکر به میزان ده درصد کالری دریافتی روزانه، خطر اضافه وزن، چاقی مفرط و پوسیدگی دندان را کاهش میدهد.»
محققان این سازمان پساز پژوهشی یکساله، در متنی که روز چهارشنبه ۱۳ اسفند منتشر شد، توصیههایی را برای کاستن حجم شکر مصرفی مردم ارائه دادهاند.
در این متن تأکید شده مردم بایستی تاحد امکان از خوردن مواد غذایی فرآوری شده که به آنها شکر افزوده میشود، بپرهیزند.
این اغذیهها شامل آبمیوههای تجاری، شربت، کورن فلکس صبحانه، سس گوجه کچاب، آبجو، پیراشکی و عسل شکردار است؛ اما کاهش مواد غذایی دارای شکر طبیعی همچون میوهجات، سبزیجات، شیر و مواد مغذی ضروری توصیه نمیشود.
پژوهشها نشان میدهد، افرادی که مواد غذایی شیرین بیشتری میخورند، بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به بیماریهای مختلف و در نهایت مرگ زودرس قرار دارند.
به گفتهی کارشناسان سازمان بهداشت جهانی، بیشتر مردم به حجم شکری که روزانه مصرف میکنند آگاهی ندارند، و علت آن هم این است که معمولا این شکر به صورت نهفته در مواد غذایی فرآورده شدهای که شیرین به حساب نمیآیند وجود دارد.
طبق تحقیقات، یک قاشق غذاخوری سس قرمز گوجه (کچاب) حاوی چهار گرم شکر (یک قاشق چایخوری شکر) است و میزان شکر یک قوطی نوشابه گازدار به حدود ۴۰ گرم هم میرسد.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.