پنجاه و سومین دوره مجمع جهانی اقتصاد در شهر داووس سوئیس در حالی آغاز به کار کرد که «کلاوس شواب» رئیس آن سال جاری میلادی را سال «بحران های متعدد بی سابقه» توصیف کرد.
«کلاوس شواب» رئیس مجمع جهانی اقتصاد در سخنان آغاز به کار این اجلاس گفت که موضوع نشست ما در داووس همکاری در یک جهان پراکنده است. او در این سخنان سال پیش رو را «سال چند بحرانی» نامید و گفت: «بحرانهای اقتصادی، زیستمحیطی، اجتماعی و ژئوپلیتیکی در حال همگرایی و تلاقی هستند و آیندهای بسیار متنوع و نامطمئن را ایجاد میکنند.»
اجلاس مجمع جهانی اقتصاد امسال در شرایطی برگزار میشود که به گفته «کلاوس شواب» با دنیایی «تکهتکه شده» روبهروایم. به نظر میرسد این تقسیمبندی نه تنها شامل جنگ روسیه و اوکراین و افزایش تنشها بین ایالات متحده و چین میشود، بلکه همچنین شامل مخالفت در کشورهایی است که پیش از این به دستور کار مجمع جهانی اقتصاد ابراز وفاداری کردهاند.
نباید از نظر دور داشت که اجلاس داووس منتقدان قابل توجهی نیزدارد. بهطور نمونه «ران دیسانتیس» فرماندار ایالت فلوریدا آمریکا که از جمله این منتقدان است، در واکنش به آغاز به کار این اجلاس سالانه گفت: «همه این نخبگان به مجمع جهانی اقتصاد می آیند و اساساً چشمانداز آنها این است که همهچیز را اداره میکنند و بقیه فقط یک رعیت هستند.» او خاطرنشان کرد: «برنامه انرژی و عدالت اجتماعی مجمع جهانی اقتصاد جامعه غربی و ارزش های غربی را تضعیف می کند و زیربنای بسیاری از این برنامهها حزب کمونیست چین است»
در این دور از اجلاس داووس، مقامات مجمع جهانی اقتصاد بر نیاز به «بازگرداندن اعتماد» تاکید کردهاند اما باید دید که آیا این به معنای تقویت روابط بین افراد حاضر در لیست مهمانان است یا شامل اعتماد عموم مردم و سیاستمداران منتقد آن هم میشود.
گفتنی است در نشست سالانه این مجمع که امسال با مضمون «همکاری در یک جهان چند قطبی» در حال برگزاری است، ۳۷۹ مقام دولتی از جمله ۳۰ رئیس دولت، ۵۶ وزیر دارایی، ۱۹ رئیس بانک مرکزی، ۳۹ رئیس سازمان جهانی از جمله سازمان ملل متحد، صندوق بینالمللی پول و سازمان تجارت جهانی بعلاوه ۱۵۰۰ مدیر اجرایی از ۷۰۰ شرکت، از جمله ۶۰۰ مدیر عامل از بزرگترین شرکت های جهان، حضور دارند.