Search
Asset 2

هیئت مجلس نمایندگان آمریکا قطعنامه‌ای را در مخالفت با فشار یک‌طرفه بایدن برای آتش‌بس در غزه در دست بررسی دارد

مجلس نمایندگان آمریکا قرار است هفته آینده قطعنامه‌ای را در محکومیت تماس تلفنی روز پنجشنبه جو بایدن با بنیامین نتانیاهو برای «آتش‌بس فوری» در غزه بررسی کند.
جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده در هنگام خروج از کاخ سفید در واشنگتن در ۵ آوریل ۲۰۲۴ با خبرنگاران صحبت می‌کند. (Win McNamee/Getty Images)

کمیته قوانین مجلس نمایندگان آمریکا قرار است هفته آینده تصویب قطعنامه‌ای را در محکومیت تماس تلفنی روز پنجشنبه جو بایدن با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، برای ایجاد «آتش‌بس فوری» در غزه بررسی کند.

قطعنامه پیشنهادی به دنبال آن است که «تلاش بایدن برای اعمال فشار یک‌طرفه به اسرائیل در رابطه با غزه» را محکوم کند.

در این قطعنامه به بیانیه کاخ سفید درخصوص گفت‌و‌گوی بایدن با نتانیاهو اشاره شده که در آن رئیس‌جمهور آمریکا بر نیاز فوری به آتش‌بس برای ایجاد ثبات در منطقه و حفاظت از جان غیرنظامیان بی‌گناه تأکید کرد.

از این گذشته، این قطعنامه با قطعنامه ماه گذشته شورای امنیت سازمان ملل متحد که خواستار آتش‌بس در غزه بود، مخالف است. آمریکا به‌جای استفاده از حق وتو از رأی دادن به آن قطعنامه خودداری کرد.

در بیانیه روز جمعه، برایان مست، نماینده جمهوری‌خواه فلوریدا و عضو کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، بایدن را متهم کرد که با درخواست از اسرائیل برای پذیرش آتش‌بس با تروریست‌های حماس سعی دارد «دیوانگان چپ‌گرای افراطی» را راضی نگه‌دارد.

در قطعنامه پیشنهادی آمده است: «درصورت تصویب این قطعنامه، مجلس نمایندگان-(۱) در کنار اسرائیل می‌ایستد تا در جنگ وحشیانه‌ای که حماس و سایر تروریست‌ها به راه انداخته‌اند، از خود دفاع کند؛ (۲) از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت می‌کند؛ و (۳) با هرگونه تلاش برای اعمال فشار یک‌طرفه به اسرائیل در رابطه با غزه، از جمله درخواست آتش‌بس فوری، مانند درخواست اخیر بایدن و قطعنامه ۲۷۲۸ شورای امنیت سازمان ملل، که به دلیل تصمیم دولت بایدن مبنی بر عدم استفاده از حق وتوی آمریکا به تصویب رسید، مخالفت خواهد کرد.»

بستگان گروگان‌هایی که روز ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به دست حماس در جنوب اسرائیل اسیر شدند، هشدار داده‌اند که هرگونه توافق آتش‌بس، بدون توجه به آزادی عزیزان آن‌ها، عواقب ویرانگری به دنبال خواهد داشت.

اورنا نیوترا، مادر عمر نیوترا، در کنفرانس مطبوعاتی روز جمعه خود در نیویورک گفت: «آتش‌بس بدون توافق کامل یا جزئی بر سر آزادی گروگان‌ها به منزله حکم اعدام پسرش و سایر گروگان‌ها خواهد بود.»

این قطعنامه به واسطه کمیته قوانین مجلس نمایندگان ارائه خواهد شد که برای ورود به صحن مجلس تنها به رأی اکثریت نیاز دارد. قطعنامه مذکور این پتانسیل را دارد که به اختلافات عمیق بین دموکرات‌های طرفدار اسرائیل و دموکرات‌های طرفدار فلسطین دامن بزند.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل
جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل (Jim Watson/AFP via Getty Images)

سیاست آمریکا «می‌تواند تغییر کند»

به گفته کاخ سفید، پیشنهاد قطعنامه به‌سرعت پس از تماس تلفنی بایدن با  نتانیاهو در روز پنجشنبه مطرح شد؛ گفت‌و‌گویی که حول محور آتش‌بس موقت، تبادل گروگان‌ها و افزایش کمک‌های بشردوستانه در غزه انجام گرفت.

رئیس‌جمهور آمریکا در این تماس تلفنی بر موضع کاخ سفید تأکید کرد و افزود که ایجاد آتش‌بس فوری برای بهبود وضعیت انسانی و حفاظت از جان غیرنظامیان بی‌گناه ضروری است.

بایدن از  نتانیاهو خواست تا اقدامات فوری و ملموسی را برای بهبود وضعیت انسانی در غزه در دستور کار خود قرار دهد و برای بازپس‌گیری گروگان‌های اسرائیلی باقی‌مانده از دست تروریست‌های حماس که در حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ اسیر شده بودند، مذاکره کند.

به گزارش کاخ سفید، جو بایدن در تماس تلفنی خود با نخست‌وزیر اسرائیل گفت «وضعیت انسانی در غزه غیرقابل قبول است.»

رئیس‌جمهور آمریکا هشدار داد که اگر اسرائیل اقدامی نکند، سیاست آمریکا در قبال غزه تغییر خواهد کرد. این اولین‌بار است که یک چهره دموکرات و حامی سرسخت اسرائیل سعی کرده از کمک‌های آمریکا به‌عنوان اهرم فشار برای تغییر رویکرد نظامی اسرائیل استفاده کند.

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی