حدود ۴۵ معترض در نیو اِسکول و ۱۴ نفر در دانشگاه نیویورک آمریکا صبح روز ۳ مه توسط پلیس نیویورک بازداشت شدند.
معترضان با هجوم مأموران اداره پلیس نیویورک در ساعات اولیه صبح متفرق شدند. در این بین، حدود ۴۵ معترض نیو اسکول در حوالی ساعت ۶ صبح روز ۳ مه بازداشت شدند و احضاریه گرفتند.
نوآ استویانوویچ، معترض ۲۰ ساله است که جزو ۱۳۳ دانشجوی بازداشتی گولد پلازای دانشگاه نیویورک در روز ۲۲ آوریل بود؛ اما عصر ۳ مه به جمع معترضان دانشکده مطالعات اجتماعی نیو اِسکول در خیابان ۱۶ شرقی بازگشت.
آقای استویانوویچ به اپک تایمز گفت: «این تظاهرات مسالمتآمیز بود، تا اینکه امروز صبح بیش از صد مأمور پلیس نیویورک درحالیکه دانشجویان هنوز در چادرها خواب بودند، وارد دانشگاه شدند و آنها را به زور بیرون کردند.»
این دانشگاه تحقیقاتی خصوصی یکی از کالجهای منهتنِ نیویورک است که از ماه آوریل گرفتار اردوگاههای حمایت از فلسطین شده است.
۱۵ معترض حامی فلسطین در دانشگاه فوردهام منهتن در ۱ مه بازداشت شدند. از این گذشته، ۱۷۳ معترض در کالج شهری نیویورک در ۳۰ آوریل و ۱۰۹ معترض در دانشگاه کلمبیا دستگیر شدند؛ جاییکه دانشجویان و عوامل خارجی درها و پنجرهها را شکستند تا وارد سالن همیلتون شوند. کالج شهری نیویورک اولین مرکز آموزشی دانشگاه شهری نیویورک است.
آقای استویانوویچ که دانشجوی سال اول روانشناسی نیو اسکول است، به دنبال بازداشت در دانشگاه نیویورک تعلیق نشد؛ اما امروز نتوانست در کلاس درس حاضر شود.
او گفت: «در حال حاضر به منابع دانشگاه دسترسی نداریم، زیرا پلیس نیویورک ما را از ورود به ساختمان دانشگاه منع کرده است.»
دانشجویان معترض از نیو اسکول میخواهند که با شرکتهای مرتبط با اسرائیل قطع رابطه کند.
به گفته دکتر دونا ای. شالالا، رئیس موقت نیو اسکول، مقامات نیو اسکول ساعتهای زیادی با دانشجویان معترض گفتوگو کردند؛ اما دانشجویان تغییر عقیده ندادند.
دکتر شالالا در بیانیهای آنلاین گفت: «پیشنهاد دادیم با نمایندگان کمیته سرمایهگذاری جلسه بگذاریم؛ اما دانشجویان پاسخ منفی دادند. البته روزی را برای برگزاری جلسه کمیته سرمایهگذاری در ماه جاری تعیین کردهایم تا درباره قطع سرمایهگذاریها رأیگیری کنیم.»
معترضان در عصر ۴ مه به صحنه بازگشتند و در منهتن جنوبی شروع به راهپیمایی کردند، درحالیکه پلیس با تجهیزات ضدشورش در تعقیب آنها بود.

ویلا فولمار در حمایت از دانشجویان به جمع معترضان دانشگاه نیویورک ملحق شده بود.
او به اپک تایمز گفت: «همه چیز مسالمتآمیز است تا اینکه پای پلیس به اعتراضات باز میشود؛ اتفاقی که نشان میدهد ما در کشوری نظامی زندگی میکنیم.»
این شهروند ۳۱ ساله اهل بروکلین نگران است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، در ماه نوامبر بهخاطر حضور جوانان فعال در جنبش حمایت از فلسطین مجدداً بهعنوان رئیسجمهور آمریکا انتخاب شود.
خانم فولمار افزود: «حزب دموکرات باید دست به کار شود و نشان دهد که به حرف جوانها گوش میکند، زیرا پای آینده حزب و آینده کشور در میان است.»

لنس بنت، ۷۲ ساله، در حوالی محل اعتراضات در پیادهراه خیابان گرین زندگی میکند.
او صدای طبل و شعار دانشجویان را میشنود اما میگوید این چیزها آزارش نمیدهند.
آقای بنت به اپک تایمز گفت: «من دهه شصت میلادی به دنیا آمدهام و مشکلی با اعتراض کردن ندارم؛ اما فکر نمیکنم دانشجوها چنین حقی داشته باشند که به دانشگاه بگویند کجا سرمایهگذاری کند. اوضاع از این قرار است که من شهریهام را پرداخت میکنم و شما به من آموزش میدهید.»
درخواست افشای اطلاعات و قطع ارتباط با شرکتهای اسرائیلی پس از حمله تروریستی حماس به جنوب اسرائیل در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد.
در نوامبر ۲۰۲۳، حماس ۱۰۵ نفر از ۲۵۳ گروگانی را که اسیر کرده بود، آزاد کرد. اسرائیل در هفته جاری پیشنهاد آتشبس ۴۰ روزه را بهازای آزادی گروگانها مطرح کرد. حماس هنوز پیشنهاد اسرائیل را قبول یا رد نکرده است. معترضان حامی فلسطین مدعی هستند که پاسخ اسرائیل به حملات هفتم اکتبر حماس اقدامی است که با هدف از بین بردن تمام فلسطینیان این سرزمین انجام میگیرد.

تیمی سورو، ۲۳ ساله، به اپک تایمز گفت: «مجموعه اتفاقاتی که اینروزها و در زمانه حاضر رخ میدهد، تاریخی است. این اولین گام برای آزادی فلسطین است.»
آقای سورو، فارغالتحصیل سال ۲۰۲۳ از دانشگاه نیویورک، فلسطینی است و خانوادهای دارد که در اسرائیل زندگی میکنند.
او گفت: «جوامع عرب در بسیاری از ایالتهای چرخشی قصد ندارند به بایدن رأی بدهند. نمیدانم ترامپ نامزد بهتری است یا نه اما بهعنوان یک عرب و یک فلسطینی مطمئن هستم که بایدن را نمیخواهم.»