Search
Asset 2

کشف ۷۱۵ سیاره‌ی جدید توسط تلسکوپ کپلر

(by Ames/JPL-Caltech/NASA via Getty Images)
(by Ames/JPL-Caltech/NASA via Getty Images)
(by Ames/JPL-Caltech/NASA via Getty Images)

سازمان فضایی ملی آمریکا، «ناسا» از کشف بیش از ۷۰۰ سیاره‌ی قابل سکونت جدید در خارج از منظومه‌ی شمسی، توسط تلسکوپ فضایی کپلر ملقب به «شکارچی سیارات» خبر داد. ۹۴ درصد از این سیاره‌ها کوچک‌تر از نپتون، آخرین سیاره‌ی منظومه شمسی می‌باشند و اندازه ۴ سیاره از این مجموعه، دو و نیم برابر اندازه زمین می‌باشد.

مرکز «مافت فیلد» ناسا روز چهارشنبه ۲۶ فوریه ضمن اعلام این خبر بیان کرد که با نتایج جدید به‌دست آمده از کپلر مشخص می‌شود که در مجموع، ۷۱۵ سیاره‌ی ناشناس دیگر وجود دارند که در مدار ۳۰۵ ستاره در حال گردش هستند.

تلسکوپ فضایی کپلر با ۱۰۳۹ کیلوگرم وزن توسط ناسا ساخته شده و در سال ۲۰۰۹ میلادی توسط دلتای ۲ به فضا پرتاب شد. این تلسکوپ که نام «یوهانس کپلر» اختر شناس آلمانی قرن هفدهم را بر خود دارد، در جستجوی سیارات فرا خورشیدی مشابه زمین در کهکشان راه شیری است که در آنها آب مایع یافت شود. سیاراتی که در مداری حدوداً نزدیک به زمین به دور ستاره‌ی خود می‌چرخند و احتمال زندگی در آنها وجود دارد.

این تلسکوپ از سال ۲۰۰۹ تا کنون، به رصد سیاره‌های حدود ۲۰۰ هزار ستاره پرداخته است و تا کنون ۹۶۱ سیاره کشف نموده است.

با کشف اخیر، شمار کل سیارات کشف شده به ۱۷۰۰ سیاره رسید.

سال گذشته تلسکوپ کپلر در سیستم هدایت دقیق خود دچار نقص غیر قابل ترمیم شد و دیگر نتوانست به جستجوی فرا خورشیدی‌ها بپردازد. با این وجود داده‌های مربوط به بیش از ۲ سال این تلسکوپ هنوز مورد بررسی کامل قرار نگرفته و ممکن است این داده‌ها، حاوی اطلاعات سیاره‌های جدیدی باشند. «ویلیام بوروکی» مدیر بازرسان ناسا می‌گوید: «ما واقعا انتظار داریم که هیجان‌انگیزترین کشفیات خود را در چند سال آینده انجام دهیم.» وی تخمین می‌زند که حدود ۲ سال طول خواهد کشید تا تمام سیارات داده‌های موجود شناسایی شوند، و ۱ سال دیگر نیز طول خواهد کشید تا با زیر و رو کردن این داده‌ها بتوان بهترین تخمین ممکن از تعداد سیارات مشابه زمین در کهکشان راه شیری را ارائه کرد.

بوروکی می‌گوید: «کپلر به ما کهکشانی را نشان داده که لبریز از سیاره است. اکنون ما می‌دانیم که وقتی شب به آسمان نگاه می‌کنیم، بسیاری از ستارگان دارای سیاره هستند و بسیاری از این سیارات همانند زمین ما هستند.»

اِپک‌‌‌‌‌‌‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌‌‌‌‌‌‌‏شود.

اخبار مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی