پس از اعلام نتایج شمارش آرای تقریباً همه حوزههای انتخاباتی، علیاف با کسب ۹۲.۱ درصد آرا در انتخابات ریاستجمهوری آذربایجان پیروز شد.
مظاهر پناهوف، رئیس کمیسیون مرکزی انتخابات در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «مردم آذربایجان الهام علیاف را به عنوان رئیسجمهور این کشور انتخاب کردند.»
او افزود: «مشارکت مردمی ۶۷.۷ درصد بوده است.»
اما احزاب اصلی اپوزیسیون این کشور نفتخیز این رایگیری را تحریم کردند و یکی از رهبران اپوزیسیون، علی کریملی از حزب جبهه مردمی، آن را «تقلید از دموکراسی» خواند.
او گفت: «در کشور هیچ شرایطی برای برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه وجود ندارد.»
کریملی از جبهه مردمی گفت: «تمام حقوق اساسی در کشور نقض میشود، احزاب مخالف نمیتوانند بهطور عادی فعالیت کنند، آزادی تجمع محدود شده است، رسانهها تحت فشار دولت قرار دارند و مخالفتهای سیاسی سرکوب میشوند.»
عفو بینالملل روز سهشنبه گفت: «سرکوبهای فزاینده از سوی مقامات آذربایجان در آستانه انتخابات فقط حمله به حقوق فردی نیست، یک حمله گسترده و هماهنگ به جامعه مدنی و حاکمیت قانون است.»
شش کاندیدای دیگر که در انتخابات شرکت کرده بودند چندان شناختهشده نبودند و علیاف را یک سال زودتر از موعد انتخابات، بهعنوان یک دولتمرد بزرگ و فرمانده کل تمجید کرده بودند.
چند هزار هوادار علیاف با خواندن سرودهای میهنپرستانه عصر چهارشنبه در خیابانهای مرکز باکو تجمع کردند تا انتخاب مجدد او را جشن بگیرند.
برخی از تظاهرکنندگان تابلوهایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود «آزادکننده قره باغ» و «ما به شما افتخار می کنیم!»
علیاف پس از بازپسگیری منطقه جداشده قرهباغ کوهستانی توسط نیروهایش در ماه سپتامبر از دست جداییطلبان ارمنی که برای چندین دهه آن منطقه را کنترل کرده بودند، از سوی هوادارانش مورد تحسین و تمجید فراوان قرار گرفت.
رئیسجمهور و بانوی اول مهربان علیوا روز چهارشنبه به قرهباغ رفتند تا رای خود را در شهر اصلی منطقه خانکندی به صندوق بیندازند.
علیاف ، ۶۲ ساله، اولین بار در سال ۲۰۰۳ پس از مرگ پدرش، حیدر علیاف ، افسر سابق سازمان اطلاعات شوری که از سال ۱۹۹۳ بر آذربایجان حکومت میکرد، بهعنوان رئیسجمهور انتخاب شد.
او در سال های ۲۰۰۸، ۲۰۱۳ و ۲۰۱۸ با ۸۶ درصد آرا مجدداً انتخاب شد.
در سال ۲۰۰۹، علیاف قانون اساسی کشور را اصلاح کرد تا بتواند برای تعداد نامحدودی نامزد ریاستجمهوری شود، اقدامی که مورد انتقاد مدافعان حقوق بشر قرار گرفت چراکه او میتواند مادامالعمر رئیسجمهور شود.
در سال ۲۰۱۶، آذربایجان اصلاحات بحثبرانگیز قانون اساسی را تصویب کرد که دوره ریاستجمهوری را از پنج سال به هفت سال افزایش میدهد.