رهبران غربی روز شنبه در دومین سالگرد تهاجم تمامعیار روسیه به اوکراین به کییف سفر کردند.
اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، به همراه جورجا ملونی، نخستوزیر ایتالیا، الکساندر دی کرو، نخستوزیر بلژیک، و جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا، در سفری شبانه با قطار به کییف سفر کردند.
آنها اندکی پس از حمله پهپاد روسی به یک ساختمان مسکونی در شهر جنوبی اودسا که به مرگ دستکم یک نفر انجامید، وارد کییف شدند. اوله کیپر، فرماندار منطقه، در حساب شبکه اجتماعی خود نوشت که سه زن نیز در حمله شامگاه جمعه به یک ساختمان مسکونی دچار سوختگی حاد شدند. نیروهای امدادی همچنان در حال آواربرداری و یافتن بازماندگان احتمالی هستند.
رهبران خارجی برای ابراز همبستگی با اوکراین به این کشور سفر کردهاند، زیرا نیروهای این کشور با کمبود مهمات و تسلیحات روبهرو شدهاند و اعطای کمکهای غربی نیز در هالهای از ابهام قرار دارد.
At the Wall of Remembrance, I pay my respects to the Ukrainians who made the ultimate sacrifice fighting for our values.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) February 24, 2024
Freedom, democracy, the rule of law.
They are in our hearts and minds.
Their legacy lives on.
And it will shine through the day Ukraine wins this war. pic.twitter.com/2SeulZsNPe
فون در لاین پس از ورود به کییف در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «ما بیش از هر زمان دیگری در کنار اوکراین ایستادهایم و از نظر مالی، اقتصادی، نظامی و اخلاقی از این کشور حمایت میکنیم تا آزادیاش را به دست بیاورد.»
ایتالیا که ریاست دورهای گروه ۷ را برعهده دارد، اعلام کرد که سران کشورهای حاضر در این گروه روز شنبه با حضور ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، بهصورت مجازی دیدار خواهند کرد و بیانیه مشترکی در رابطه با اوکراین منتشر خواهد شد.
ملونی همواره حامی سرسخت اوکراین بوده است. نشست مجازی روز شنبه اولین گردهمایی گروه ۷ تحت ریاست ملونی ایتالیایی است. انتظار میرود سران کشورهای گروه ۷ در اجلاس سالانه خود در ماه ژوئن در جنوب پوگلیا بهصورت حضوری با هم ملاقات کنند.
درحالیکه جنگ روسیه وارد سومین سال خود میشود و نیروهای کی یف ضمن کاهش ذخایر مهمات و کمبود نیرو با چالشهای فزایندهای در خط مقدم روبرو شدهاند، حالوهوای غمانگیزی بر اوکراین حکمفرما شده است. نیروهای اوکراینی چندی پیش از شهر استراتژیک آودیئیفکا در شرق این کشور عقبنشینی کردند که به یکی از بزرگترین پیروزیهای مسکو انجامید.
اوایل ماه جاری، ولودیمیر زلنسکی، فرمانده ارشد نظامی خود والری زالوژنی را برکنار و سرهنگ الکساندر سیرسکی را جایگزین او کرد که مهمترین تغییر در ردههای عالی نظامی اوکراین از زمان تهاجم روسیه محسوب میشود.
با توجه به اینکه اوکراین نتوانست در حملات متقابل تابستانی خود به موفقیت چندانی دست پیدا کند، روسیه همچنان حدود یکچهارم از خاک این کشور را تحت کنترل دارد. این در حالی است که میلیونها اوکراینی همچنان در شرایطی نامعلوم به زندگی خود ادامه میدهند و بسیاری دیگر با مشکلات جدی دستوپنجه نرم میکنند.